Doctor Seuss was born in1904. By the middle1950s, he had become one of the best-loved and most successful children's book writers in the world. His books are very popular with young readers. They enjoy the invented worlds and the pictures of unusual funny animals and plants.
In1954,Life magazine published(刊登)a report about school children who could not read. The report said many children's books were not interesting. Doctor Seuss strongly hoped to help children and decided to write books that were interesting and easy to read. He used words with the same ending sound,like" fish”and "wish". He did not receive training in art. Yet, he drew the pictures for most of his books.
In1957,Doctor Seuss wrote The Cat in the Hat. He used less than230 words to write the book and even a six-year-old should be able to read it. It was a fun story and easy to read. Children loved it. Their parents loved it,too. Today it is still one of the stories they like best. The success of The Cat in the Hat made Doctor Seuss want to write more books for children. In I960, he wrote a book using less than fifty words. The book is called Green Eggs and Ham.
In1984, Doctor Seuss won a Pulitzer Prize (普利策奖).He was honored for the education and enjoyment that his books provided American children and their parents with.
Doctor Seuss died at the age of87 ,but his influence remains. Millions of his books have been sold worldwide. People say his books helped change the way American children learned to read. Yet,his books are loved by people of all ages. Doctor Seuss once said, " I do not write for children. I write for people."
阅读短文,选择最佳选项:。
( ) 1. Doctor Seuss learned from the magazine that
A. some school children could not read
B. many children's books were interesting
C. children wanted to learn to read
D. a writer for children was wanted
( ) 2. People like Doctor Seuss' books because they
A. are cheap and easy to get
B. are written in different languages
C. are easy and interesting to read
D. are written with invented words
( ) 3. Doctor Seuss wrote the book The Cat in the Hat at the age of
A.50 B.53 C.56 D.87
( ) 4. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Doctor Seuss wrote Green Eggs and Ham with over230 words.
B. Doctor Seuss wrote books only for t'liildren in tlie Lnited States.
C. The Cat in the Hat was written only for six-year-old children.
D. Doctor Seuss' books provided education and enjoyment for Americans.
( ) 5. From the passage we know that Doctor Seuss
A. won a Pulitzer Prize soon after his death
B. sold millions of his books in America
C. changed American children's way of learning to read
D. wrote the largest number of books in the world
1. A根据文章第二段第一、二句可知孩子们不能阅 读,因为很多书没趣。故选A。
2. C根据第二段第三句可知他的书深受喜爱是因 为他的书有趣且易读。故选C。
3. B 文章开头提到Doctor Seuss was born in1904.他出生于1904年,第三段开头提到他于1957年写出这本书,所以计算出是在53岁时写的。故选B。
4. D根据第四段第二句可知他的书给美国孩子以及他们的父母提供了教育和欢乐。故选D。
5.C根据最后一段第三句可知他改变了美国孩子学习阅读的方式。故选c。
科目:初中英语 来源: 题型:
在日常学习和生活中,你一定得到过很多人的帮助和关爱,你一定有很多感谢的话要对他们说。请根据下面所给的提示用英语写一篇短文。短文的开头巳给出。提示:1.感谢的人:亲人、老师、同学……
2. 感谢他们的原因:生活方面、学习方面……
3. 对他们的美好祝福。
In my life,I get lots of help and love from many people. Now,I want to express my thanks to them. First,
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
( ) 4. Zheng He illness on his way home from abroad in 1433.
A. passed away B. died
C. passed D. died of
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
5. Steve likes to watch sports games. Steve's parents like to watch sports games, too. (合并为一句)
______ _______ Steve's parents Steve to watch sports games.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
9. You won't make much progress in your lessons if you don't work hard at them. (改为同义句)
You make much progress in your lessons you work hard at them.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
12. My grandfather is a w old man. He can always give me good advice when I'm in trouble.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com