精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Bob,Jim and Alice are good friends.They all study in the same class in Red Star Middle School.The weekend is coming and the weather is going to be sunny and warm.Now they are talking about their plans.
Bob is going to the hospital on Saturday.It is not far from his house,so he wants to go there by bike.He is going to visit a sick(生病的) boy called Ben in the hospital.He wants to make Ben happy and give him some interesting storybooks.He is going to stay there for the whole day.
Jim is going to ride to Great Zoo with his father on Sunday.He wants to see the pandas,tigers,lions and elephants.He wants to stay there for the whole day.
On Saturday,Alice is going to the Green Park with her friends on foot.She is going fishing by the lake,going boating on the river and playing on the slide(滑道).She plans to stay there for the whole afternoon.
51.The weather will beC this weekend.
A.sunny but cold                  
B.rainy and windy
C.sunny and warm                
D.snowy and cold
52.Who is going to the hospital?A
A.Bob          
B.Jim         
C.Alice         
D.Ben
53.How is Jim going to the zoo?D
A.By bus.
B.On foot     
C.By car.
D.By bike.
54.Alice will notC on Saturday.
A.go fishing                    
B.play on the slide
C.read some interesting storybooks   
D.go boating
55.Which of the following is NOT true?B
A.Jim wants to see many kinds of animals in the zoo.
B.Alice will go to the zoo with her father this weekend.
C.Bob,Jim and Alice are classmates.
D.Ben is sick in hospital.

分析 文章大意:鲍伯、吉姆和爱丽丝是好朋友,他们都在红星中学同一个班学习,周末快到了,天气又晴朗又暖和,现在他们正在谈论他们的计划.
鲍伯星期六去医院.离他的房子不远,所以他想骑自行车去.他要去医院看望一个生病的男孩叫本,他想让本快乐,给他一些有趣的故事书.他要在那里呆上一整天.
吉姆打算在星期日和爸爸一起骑自行车去动物园,他想去看熊猫,老虎,狮子和大象,他想在那里呆上一整天.
星期六,爱丽丝和她的朋友步行去格林公园,她打算去湖边钓鱼,在河上划船,在滑梯上玩,她打算在那里呆上一下午.

解答 51-55:CADCB
51题答案:C考查细节题解,根据文中的The weekend is coming and the weather is going to be sunny and warm可知 天气又晴朗又暖和,故答案是C.
52题答案:A考查细节题解,根据文中的Bob is going to the hospital on Saturday可知 鲍伯星期六去医院.,故答案是A.
53题答案:D考查细节题解,根据文中的Jim is going to ride to Great Zoo with his father on Sunday可知吉姆打算在星期日和爸爸一起骑自行车去动物园,故答案是D.
54题答案:C考查细节题解,根据文中的She is going fishing by the lake,going boating on the river and playing on the slide她打算去湖边钓鱼,在河上划船,在滑梯上玩可知 没有提读故事书,故答案是C.
55题答案:B考查细节题解,根据文中的Alice is going to the Green Park with her friends on foot.爱丽丝和她的朋友步行去格林公园可知 她去的不是动物园,故B错了,故答案是B.

点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Alice is my good friend.She is twenty-two years old.Now she lives in Beijing,China.She teaches English in a junior high school.She loves making friends with the students and they like her very much.Every morning she gets up very early.At about 7:00,she usually has a glass of milk and some bread for breakfast at home.Then she walks to work and gets to school at about a quarter to eight.At 12:00she eats a hamburger and an apple for lunch.Her favorite drink is Coke.She goes home at 5o'clock in the afternoon.She likes to have noodles(面条)and chicken for dinner.On Sunday,she often comes to see me.Sometimes we go to a Chinese restaurant to have lunch.
56.Alice isD.
A.a doc     
B.a nurse  
C.a driver 
D.a teacher
57.-What does Alice usually have for breakfast at home?-A
A.A glass of milk and some bread.
B.An egg and some bread.
C.A cup of coffee and some bread.
D.A glass of milk and a hamburger.
58.Alice gets to schoolB a.m.
A.at 8:15      
B.at 7:45     
C.at 7:40     
D.at 8:00
59.-What does Alice often do on Sunday?
-She oftenC.
A.has dinner with me
B.goes to the restaurant
C.comes to see me   
D.eats noodles
60.Which of the following is NOT true?C
A.Alice lives in China now.
B.Alice likes Coke best.
C.Alice gets home at 5:00in the afternoon.
D.On weekdays she has a hamburger and an apple for lunch.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Tony:Daming,we've finished our homework.It's time to watch a cartoon.
Daming:(86)C Let's watch Superman!
Tony:We watched Superman yesterday.(87)G It's more  modern.
Daming:I think Superman is better.He's   stronger than Spiderman.He can fly  through the sky and fight bad people.
Tony:Spiderman can't fly,but he climbs up buildings with his hands and feet.That's cool.(88)E
Daming:Well,Superman is brave.He keeps  fighting bad people.That's a real hero
Tony:(89)A
Daming:All right.Let's watch Tom and Jerry  then.
Tony:Yeah!I like humorous cartoons.Tom  and Jerry are very funny.I can't help  laughing when I watch them.
Daming:(90)B
Tony:The cute mouse always beats the cat!They fight a lot,but they really love   each other.Sometimes they protect  each other and work together.I think there's a lesson there!

A.I don't think we agree.
B.Yes,Jerry is too smart for Tom.
C.Good idea,Tony.
D.I'm not sure.
E.I want to be someone like him.
F.Do you like him?
G.Why don't we watch Spiderman?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.The boy likes music that he can dance ________.(  )
A.withB.fromC.toD.on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Mr and Mrs King don't often go out in the evening.But today Mrs King says to her husband(丈夫),"There is a good film(电影) at the cinema(电影院) this evening.Can we go and see it?"Mr King is happy about it.So they go to see the good film.They have a good time.
They come out of the cinema at 11:00.They get into their car and drive home.It is very dark(黑暗的).Mrs.King says,"Look,Bill.A women is running along the road very fast(快) and a man is running after her.Can you see them?"Mr King Says,"Yes,I can."He drives the car slowly(慢)and says to the women,"can we help you?""No,thanks,"the women says,but she doesn't stop(停止) running."My husband and I run home after the cinema,and the last one washes the dishes at home!"
91.Mr and Mrs King go out one evening becauseB.
A.they don't often go out     
B.they want to see a film
C.they want to drive         
D.they like to run home
92.Blikes the film.
A.Mr King      
B.Mrs King     
C.The Kings    
D.Everyone
93.Mr King wants toA.
A.help the woman      
B.drive the car slowly
C.run on the road       
D.look at the woman
94.The womanC.
A.wants to get help                 
B.runs for fun
C.doesn't want to do the washing    
D.wants to wash dishes
95.Mr and Mrs KingD give(给予) help.
A.must      
B.can      
C.is afraid to     
D.don't have to.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.She is _________ honest girl ________ we all like her.(  )
A.such an,thatB.so an,thatC.such a,toD.so,that

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.The railway connects Qingdao with Beijing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.It took me more than 100dollars to buy the sweater.(同义句)
Ispent over 100dollarsbuying the sweater.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Mr Brown is a very old man.Every morning he goes for a walk in the park.And he comes home at 12:30for his lunch.But today a police car stops at his house at twelve o'clock.Two policemen help him out.One of them says to Mr Brown's daughter,"The old man can't find his way in the park.He asks us to take him home in the car."The daughter thanks the policemen.After they leave,she asks her father,"Dad,you go to that park every day.But today,you can't find the way.What's wrong with you?"The old man smiles like a child and says,"I can find my way home.But I don't want to walk home today,you know?"
 1.The policeman says Mr BrownB.
A.doesn't want to walk home        
B.can't find his way home
C.finds his way                    
D.knows the way
 2.Mr Brown's daughter thinksD.
A.he wants to go home                 
B.he wants to have l unch early
C.he doesn't want to go to the park   
D.something is wrong with her father
 3.Mr Brown saysD.
A.he can't find the way home     
B.he wants to go home on foot
C.he knows the policemen         
D.he doesn't want to walk home today.

查看答案和解析>>

同步练习册答案