14.Dear Alice,
I just received your letter.And I was very surprised to know that you decided to drop out of school and wanted to be a model(模特).
Being a model for a living is not easy.In fact,a famous person like me has a lot of problems that you couldn't see.I can't eat what I like,even though I'm very hungry.Keeping thin makes me look more beautiful on the stage because no one would like to see a heavy model.
Besides,I have to wear a heavy coat in the hot sun,in a swimming suit in the cold air.And practicing walking nicely every day is tiring for me.
You might say I made much money from modeling.But my dear niece (侄女),you have to know that money is nothing,knowledge is everything.School is important and everyone should go to school for a certain period of time.The longer they stay at school,the better they will be.Very often,I hope I can give up my job and continue my studies at school.But it is very difficult for me to go back to school again.I am too old to go back to school now.
You are a pretty young girl with a bright future.You only have one year to finish your studies in high school.A year is really short.Please do consider my words carefully before you decide.Of course,there is only one thing I care about,and that is your happiness.
Love,
Emma
51.What was Emma surprised about?D
A.Alice wanted to keep thin.
B.Alice decided not to do modeling.
C.Alice ate too much and became a heavy girl.
D.Alice decided not to finish her studies at school.
52.Emma can't go back to school again,becauseC.
A.she is tired of being a student
B.she wants to make more money from modeling
C.she is so old that she has missed the best time in school
D.she has done a good job and makes a lot of money as a model
53.How long does Alice still have to study in high school?A
A.One year.
B.Two years.
C.Three years.
D.The longer,the better.
54.Emma only cares aboutB.
A.Alice's beauty
B.Alice's happiness
C.Alice's age
D.Alice's swimming suit
55.From the letter we know thatA.
A.Emma is a famous model
B.Emma likes being a model for a living
C.Alice will go on her studies in high school
D.Emma can eat what she likes when she is very hungry.
分析 文章是书信体,姑姑Emma写给侄女Alice的信,叫她认真考虑做模特赚钱还是继续学习的事情.
解答 51-55.DCABA
51.D 细节题.根据第一段I was very surprised to know that you decided to drop out of school and wanted to be a model可知她吃惊的是她的侄女想从学校出来做模特,故选D(不完成学业).
52.C 细节题.从倒数第第三段I am too old to go back to school now可知Emma太老了不能回学校,她错过了学习的最佳时机,选C.
53.A 细节题.根据最后一段You only have one year to finish your studies in high school可知Alice还有一年高中毕业,故选A.
54.B 细节题.由文章最后一句there is only one thing I care about,and that is your happiness可知选B.
55.A 主旨题.根据第二段Emma的讲述Keeping thin makes me look more beautiful on the stage because no one would like to see a heavy model可知她是个模特,故A对.B答案不对,从I have to wear a heavy coat in the hot sun…她必须可看出是没办法,而不是喜欢;C答案文章没说,这里还只是在劝说回学校;D答案与原文不符,原文说的是:I can't eat what I like,even though I'm very hungry.
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.