精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Are you afraid of tests?What will you do to prepare for a test?The following suggestions will be helpful.
Pay attention to what your teacher gives about a coming test.Write down exactly what you will be tested on.Knowing what the test will cover is half done.
Make a review list that includes important points from class and reading material.Then your studying notes will be in one place.What's more,rewriting the material will help you to remember it.
Don't cram (突击式学习)!Test preparation begins the first day of class,so keep on doing your reading and homework.Then you just need to review for the test-not learn all the materials.If you wait until the night before to try to learn everything,you will only put more stress (压力) on yourself.
Get a good night's sleep before the test,but if you can't,don't be awake the whole night.Research shows that getting at least four hours of sleep produces the better test results.
Eat a healthy breakfast to keep your mind sharp (敏锐的).Avoid sugar,as it will weaken your ability to concentrate (全神贯注).
66.How many suggestions have you got from the text?D
A.Two.          B.Three.         C.Four.    D.Five.
67.The suggestions are given to the students who areA.
A.in fear of the test                  B.good at learning
C.in need of sleep                   D.poor at reading
68.Where will students probably know something about a coming test?B
A.From their classmates.     B.From their teachers.
C.From reading material.       D.From studying notes.
69.Cramming will make it difficult for students toC.
A.be busy reviewing at first             B.enjoy the first day of class
C.make good test preparation          D.put more stress on themselves
70.What do you think will weaken your ability to concentrate?B
A.Eating a healthy breakfast.     B.Taking too much sugar.
C.Keeping your mind sharp.       D.Getting a good night's sleep.

分析 翻译:
你害怕考试吗?你要为考试做什么准备?以下建议将是有益的.要注意你的老师对即将到来的测验给予的资料,正确地记下将测试的内容,了解清楚测试的范围将是完成了测试的一半.列一个包含课堂和阅读材料重点的复习目录.那么你的学习笔记将会集中于一处.更重要的是,重写资料会帮助你记住它不要突击式学习!测试准备开始于课堂的第一天,所以保持做你的阅读和家庭作业.那么你只需为考试复习,不用学习所有的材料.如果你等到了晚上才试着去学习一切,你只会给自己更多的压力.在考试前睡一个好觉,但是如果你不能,不要整晚都醒着.研究表明,获得至少四个小时的睡眠会产生更好的考试结果.吃一顿健康的早餐来保持思维敏捷.忌吃糖,因为它会削弱你全神贯注的能力.

解答 66.D.细节理解题.这篇短文的第一段提出了问题,即如何为考试做准备,作者在下面给我们提出了一些建议,从第二段开始,每一段是一条建议:1.Pay attention to what your teacher gives about a coming test.2.Make a review list that includes important points from class and reading material.3.Don't cram (突击式学习)!4.Get a good night's sleep before the test,but if you can't,don't be awake the whole night.5.Eat a healthy breakfast to keep your mind sharp (敏锐的).所以一共是5条.故选:D           
67.A.细节理解题.根据语境Are you afraid of tests?可知作者用这个问题开头,是为了引出下文,就是针对害怕考试的人提出的建议.故选:A           
68.B.细节理解题.根据语境Pay attention to what your teacher gives about a coming test.Write down exactly what you will be tested on.Knowing what the test will cover is half done.可知作者的建议是要特别注意关于即将到来的考试,老师给你说的东西,知道考试的范围就成功了一半.因此我们可以知道,我们可以从老师那里知道一些关于即将到来的考试的事情.故选:B           
69.C.推理判断题.根据语境Don't cram (突击式学习)!Test preparation begins the first day of class,so keep on doing your reading and homework.Then you just need to review for the test-not learn all the materials.If you wait until the night before to try to learn everything,you will only put more stress (压力) on yourself.可知作者建议我们不要突击式学习,作者觉得如果你到了考试之前的一个晚上才开始学习所有的东西的话,这样只会给你带来更多的压力,因此这是不利于考试的.故选:C           
70.B.细节理解题.根据语境Avoid sugar,as it will weaken your ability to concentrate可知作者建议我们在考试之前不要吃糖,因为它可以减弱你全神贯注的能力.故选:B

点评 本题考查科普知识类阅读理解.文章中作者对于那些害怕考试的人提出了一些建议,让我们能更好的为考试做准备.解题过程中,应该先看看文章的试题考查内容,对题目类型做到心中有数,针对不同问题,在通读时有粗有细地去阅读,这样不仅能把握篇章的基本结构和逻辑线索,也能做好有关具体事实信息考查的试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

4.要点提示:
1.阅读的好处:
2.你的建议(如:建更多小型图书馆,经常性地介绍好书等);
3…
要求:
1.词数:80词左右开头,开头已给出,不计入总词数.
2.文中不能出现自己的名字和所在学校的名称.
Hello,my dear friends.As we all know,reading is very important to us.It can not only make us have a better understanding of the world,but also it can make us feel relaxed.(阅读重要性)(高分句型)
In order to make more people like reading,I have some good suggestions.Firstly,lots of small libraries can be built in the city.Secondly,if there are more new books,people will be more interested in reading.Finally,we are supposed to keep the reading room quiet and clean.It is a public place,so you are not allowed to make noise or throw rubbish on the ground.(给出建议)
I hope my advice could be useful,and more people will enjoy reading.(表达愿望).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.The shop manager is quick to ________ any phone calls or emails from her customers,which brings her good business.(  )
A.makeB.returnC.writeD.deal

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Most of my classmates prefer loud music _______ they can dance to.(  )
A.thatB.whoC.whoseD.where.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-How do you like the 2014FIFA  Word Cup Brazil?
-It's very _______,I'm loving it.(  )
A.boringB.disappointingC.exciting

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Lots of people make it as their aim to get to the top of Mount Everest.Mark is one of them.The difference between Mark and other climbers is that he lost both his legs when climbing.New Zealand's highest mountain,Mount Cook.He was caught in a big ice hole and he had to have his legs cut below the knees after he was saved.But that couldn't make Mark lose heart,who has become the first person with man-made legs to reach the top of Mount Everest.
From the top of the world's highest mountain,Mark called his wife to say he made it.His wife,Anne got the phone when she was sleeping.She couldn't hear him clearly on the phone.She was unable to say when he reached the top but thought it was around mid-day.She also said his"legs"didn't work well sometimes,so her husband was carrying a spare leg and repair tools.
Mark used to be a mountain guide before his accident.He said it was not important that no one like him had ever reached the 8850-meter mountain.
"I'm not doing this to be the first.I have been climbing most of my life and I just feel Mount Everest is really a great aim.I want to send a message that I can do-anything better."
31.What was the difference between Mark and other climbers?B
A.He went mountain-climbing with his wife.
B.He climbed mountains with man-made legs.
C.He was the first to climb Mount Everest.
D.He was the best guide of the world.
32.Mark's wife thought is wasA on Mount Everest when Mark reached its top.
A.noon
B.morning
C.mid-night
D.evening
33.Which of the following is the correct order in Mark's story?C
a.Losing both of his legs.
b.Working as a mountain guide.
c.Falling into an ice hole on Mount Cook.
d.Reaching the top of Mount Everest.
A.c a b dB.c a d bC.b c a dD.b a c d
34.Mark's story makes us believe that he is aB man.
A.polite
B.brave
C.kind
D.clever
35.Mark told us that he cared much aboutB.
A.being the first
B.climbing higher
C.keeping healthy
D.being a guide.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.1 think drinking milk is good ____ our health.(  )
A.forB.toC.withD.at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Last week my youngest son and I visited my father at his new house in Arizona.He moved there a few years ago,and I wanted very much to see his new place and meet his friends.
In my earliest memories my father was a tall,handsome and successful man.He loved his work and family,but was uncomfortable with his children.As a child I loved him;as a school girl and young adult I was afraid of him.He seemed unhappy with me unless I got straight A's in my study and unhappy with my boyfriends if their fathers were not as"successful"as he was.Whenever I went out with him on weekends,I used to try hard to think up things to say to protect myself.
On the first day of my visit,we went out with one of my father's friends for lunch.We walked along that afternoon,did some shopping,ate on the street table,and laughed over my son's funny talks.My father's critical(挑剔的)air and strict rules were gone.He seemed so friendly and interesting to be with us.
The next day my dad pulled out his childhood pictures and told me many stories about his own childhood.Although our times together became easier over the years,I never felt closer to him at that moment.After so many years,I'm at last seeing another side of my father.And in so doing,I'm happy with my new friend.My dad,in this new home in Arizona,is back to me from where he was.

根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出正确选项,并将所选答案涂到答题卡的相应位置上(共5小题;每小题2分,满分10分)
61.The father was unhappy with the writer becauseB.
A.he didn't like her                         
B.he expected too much of her
C.she had a boyfriend                     
D.she was uncomfortable
62.The underlined words  straight A's in Paragraph 2meanA in Chinese.
A.全优         
B.及格               
C.中等              
D.不及格
63.When the writer went out with his father for a walk on weekends she feltB.
A.tired           
B.happy             
C.satisfied       
D.nervous
64.What does the writer think of her father after visiting him in Arizona'?C
A.Strict and hard-working.
B.More critical
C.Friendly and interesting.
D.More successful.
65.When the writer says"my new friend"in the last paragraph,she is talking aboutB.
A.her son                                        
B.her father
C.her boyfriend                              
D.her father's friend.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.请根据每题所提供的图片和提示词(要求全部用上),写一个与图片情景相符的句子.
(bad,in)It's bad for your eyes to read in the sun..

查看答案和解析>>

同步练习册答案