精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.阅读下面的短文,从每题所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子
Li Chuang is a 15-year-old boy,but he has been a smoker for three years.His teeth and fingers have turned a bit yellow.
"1first tried smoking after watching TV.It makes me feel excited and I think it looks cool,"he said.
Not all students smoke as much as Li but there are lots of child smokers.
A report says 32% of boys and 13% of girls in middle schools in China have smoked.Some are as young as 11when they first try!
May 31st is World No-Tobacco Day.Health experts(专家) are asking young people not to smoke.
Doctors say smoking can make people get illnesses,like lung(肺) cancer.
Not only that,smoking costs a lot of money too!
Stop smoking,children!It's bad for your health!

45.Li Chuang began to smoke when he wasA
A.12       B.13           C.15
46.MoreBhave smoked thanBin middle schools in China.
A.girls…boys       B.boys…girls           C.students…teachers
47.The words"World No-Tobacco Day"means"C"in Chinese.
A.世界无癌日    B  世界节能日    C.世界无烟日
48.Which of the following is true?B
A.Doctors do not smoke.
B.Some kids begin to smoke when they are 11years old.
C.Smoking doesn't cost much money.

分析 李闯是一个15岁的男孩,但是他已经是吸烟三年的烟民了.他的牙齿和手指都变得有些黄.
"我第一次是在看完电视后尝试吸烟.这让我感觉很兴奋并且我认为这很酷."他说.
不是所有的学生都和李闯吸烟这么多,但是仍然有很多儿童吸烟者.
一篇报道说在中国百分之三十二的男生和百分之十三的女生已经开始吸烟.有些第一次尝试吸烟是在11岁.
5月31日是世界无烟日.健康专家呼吁孩子们不要吸烟.
医生说吸烟能让人们生病,比如说肺炎.
不光那样,吸烟还要花很多钱.
停止吸烟吧,孩子们.吸烟对你们的身体有坏处.

解答 45.A 推理判断题.根据第一段第一句"Li Chuang is a 15-year-old boy"可知李闯现在15岁,"he has been a smoker for three years."(他已经吸烟3年了),所以他从15-3=12岁就开始吸烟了.故选A.
46.B 细节理解题.根据短文第四段第一句A report says 32% of the boys and 13% of the girls in middle schools in China have smoked.可知吸烟的男孩(32%)比吸烟的女孩(13%)多.故选B.
47.C 词义猜测题.根据下一句"Health experts(专家) are asking young people not to smoke."(健康专家呼吁孩子们不要吸烟)可知这个日子是与吸烟有关的.故选C.
48.B 综合理解题.本文并没有提到医生吸烟的问题,可知A项是错误的;根据短文第六段"smoking costs a lot of money too!"(吸烟要花费很多钱),可知C项是错误的;由短文第四段的Some are as young as 11 when they first try!可知一些孩子11岁就开始吸烟,故选B.

点评 阅读理解题,可以先去读题目,带着问题去读全文,通过计算,推理来判断正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.My brother will travel around the world if he _________ lots of money.(  )
A.hasB.haveC.hadD.having

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Mr.White came to our school in 2008,and since then he ______ us English.(  )
A.teachesB.taughtC.has taughtD.will teach

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Women in China are usually dressed inred(红色的) on their wedding day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.My mother was cooking dinner in thekitchen(厨房)while I was drawing a picture at this time yesterday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.His favorite sports is basketball,and he is a member(成员)of our school basketball team.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Remember to       the lights when you leave.(  )
A.get offB.take offC.go offD.turn off

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-I'll go to Beijing for the coming summer holiday.
-______.(  )
A.Thank youB.It doesn't matter
C.The same to youD.Have a good time

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.人们已经就如何保护学生提出了很多好建议.
A lot of good advicehas (already) been given on how to protect students.

查看答案和解析>>

同步练习册答案