【题目】任务型阅读 认真阅读下面短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入最恰当的单词。注意:每空格1个单词。July 16th was a bad day for Arthur Johnson. In the morning, he set off from his home in Santa Barbara, California. It was the start of his summer holidays, and he decided to visit his friends at Las Vegas. Then he hoped to go fishing at Lake Mead.
Johnson’s troubles started while he was driving happily across the Mojave Desert. His car broke down and he tried to repair it, but he failed. He telephoned a workshop to ask it to send a tow truck (拖车) to pull the car away and repair it.
When waiting for the tow truck, he fell asleep. While he was sleeping, a tow truck arrived from San Pedro (the nearest town) and pulled his car away. Later on, Johnson woke up and thought that somebody had stolen his car. Unwillingly, he started to walk back towards San Pedro, but a police car stopped him to find out why he was walking in the desert.
Johnson looked like a man wanted in California for robbery, so the police kept him at San Pedro for the night. The next day, Johnson’s friends came from California. They proved that Johnson was a harmless salesman, so they let him go.
Title: A【1】________ day for Arthur Johnson | |
Johnson’s 【2】_________ | 1. To visit his friends at Las Vegas 2. To go 【3】_________ at Lake Mead |
Johnson’s troubles | 1. His car didn’t 【4】_________ and he failed to 【5】 _________ it. 2. As he was sleeping, a tow truck arrived from San Pedro and 【6】_________ his car away. 3. Unluckily, he had to walk back towards San Pedro, but a police car【7】_______ him to find out why he was walking in the desert. 4. Johnson looked like a man wanted in California for 【8】_________, so the police kept him at San Pedro for the night. |
In the end | Johnson’s friends【9】________ that Johnson was a harmless 【10】_______, so the police let him go. |
【答案】
【1】 bad
【2】decision
【3】fishing
【4】work
【5】repair
【6】pull
【7】 stopped
【8】robbery
【9】 proved
【10】salesman
【解析】
试题分析:本文主要内容:七月十六日,对亚瑟约翰逊来说是糟糕的一天。早上,他决定在拉斯维加斯拜访他的朋友。然后,他希望去米德湖钓鱼。约翰逊驾车穿过莫哈韦沙漠时,他的车抛锚了,他试图修复它,但他失败了。
【1】 bad 考查细节理解题。 句意:7月16号对于Arthur Johnson来说,是糟糕的一天。根据第一段第一句July 16th was a bad day for Arthur Johnson.和语境理解可知填bad。
【2】decision 考查细节理解题。句意:他决定去拜访Las Vegas的朋友。根据第一段第三句It was the start of his summer holidays, and he decided to visit his friends at Las Vegas. 可知 这是他的决定,故填名词decision。
【3】fishing 考查细节理解题。句意:然后他想去Mead湖钓鱼。 根据第一段最后一句Then he hoped to go fishing at Lake Mead.可知填fishing。
【4】work 考查细节理解题。句意:他的车发生了故障。根据第二段第二句His car broke down判断,他的车不工作了,故填work。
【5】repair考查细节理解题。句意:他试图去修但失败了。根据第二段第二句His car broke down and he tried to repair it, but he failed.可知填repair。
【6】pull 考查细节理解题。句意:在等拖车时,他睡着了。拖车来到后把车拖走了。根据第二段最后一句He telephoned a workshop to ask it to send a tow truck (拖车) to pull the car away and repair it.可知填pull。
【7】 stopped 考查细节理解题。 句意:但是警察阻拦了他并且询问为什么在沙漠里步行。根据第三段最后一句Unwillingly, he started to walk back towards San Pedro, but a police car stopped him to find out why he was walking in the desert.可知填stopped。
【8】robbery考查细节理解题。句意:他看起来就像是个强盗。根据最后一段第一句Johnson looked like a man wanted in California for robbery, so the police kept him at San Pedro for the night.可知填robbery。
【9】 proved考查细节理解题。句意:朋友证明他是无恶意的商人。根据最后一段最后一句hey proved that Johnson was a harmless salesman, so they let him go.可知填proved。
【10】salesman考查细节理解题。句意:朋友证明他是无恶意的商人。根据最后一段最后一句hey proved that Johnson was a harmless salesman, so they let him go.可知填proved。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】完成句子(每空词数不限)
【1】Daniel 从不在公共场合炫耀。
Daniel never ______________in public.
【2】你要么处于领先位置,要么落后。
You either _______________ or fall behind .
【3】穿红色更易于采取行动。
Wearing red can also make it easier ________________.
【4】我对踢足球疯狂。
I am crazy about __________________ .
【5】你最好不要熬夜。
You’d better not ____________________.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据所给中文意思拼写单词,使短文完整、正确、通顺。每空限填一词。
My family is (计划) a journey to China in the winter. Our first (选择) is to visit Beijing, one of the(大) places in the world.. So we need to (预订) the plane tickets. To tell you the truth, we like going by train (好) . But we think it is too slow and it (花费) much time. Though going by plane is more(昂贵的),it goes(快) and saves time. Some people may think it's not (安全) , but our family all(赞同)it's our favorite way to travel.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】假如你Dave,请根据表格信息介绍自己,可适发挥。
要求:语句通顺,语意连贯,语法正确。大约80词左右。
Name | Dave | Age | 13 |
Appearance(外貌) | 中等个子,偏瘦,黑色短发 | ||
Hobbies(爱好) | 听音乐,打篮球 … | ||
上周末活动 | 忙碌高兴 | 周六上午做作业;下午和父母开车去奶奶家 …… | |
上周日上午和朋友打篮球;下午听音乐…… |
My name is Dave. I'm 13.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(每空一词)
School education is very i_【1】__ and useful. The students both learn k__【2】_ and get an education. Yet, no one can learn e__【3】__ from school. The scientists, such as Edison, Newton, Galileo and Einstein, didn’t learn everything from school. They learned a lot of knowledge outside school or in practice b_【4】__ themselves. A teacher, even he knows a l_【5】__, can’t teach his students everything. The teachers job is to show his students how to l__【6】__, how to read and how to think. A good teacher with r__【7】__ experience in teaching can teach his students the methods(=ways) of study. Through these methods the students are a _【8】__ to learn and get a lot of things by themselves. Usually it is very e_【9】__ for the students to remember some knowledge, but it is very difficult to u__【10】__ it for problems. If a teacher really shows the students the ability of how to use knowledge, it means the teacher has learned lots of knowledge by him-self . The success in learning shows he or she knows how to study.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文理解,回答问题
Many students in the USA always take the school bus to school every day. Parents think taking the school bus is very safe. But sometimes it is also dangerous (危险的). Some students die (死亡) because they don't follow the school bus rules. Here are some school bus rules:
◆Arrive at the bus station early.
◆Wait for the bus at the bus station.
◆Don't play around (在周围) the bus.
◆Don't run everywhere at the bus station.
◆Don't walk or run in the bus when it is going.
◆Don't try to leave the bus before it stops.
These rules are good for students. Remember them and follow them. So you can keep yourself safe.
(1)Can students run everywhere at the bus station?
(2)How do many students in America go to school every day?
(3)Why do some students die?
(4)Please write another (另一条) school bus rule to keep the students safe.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解
Winter is very cold in many countries. It's easy for you and me to keep warm. If we are cold, we can just buy a warm coat or use a heater and we will feel better. But what about animals? How do they keep warm in winter?
Some animals migrate(迁移). This means they travel to places where the weather is warmer. Many birds leave before the winter starts. They fly in groups. If they fly together, the trip will be safer. They like to migrate to the same places every year. Do you know how they can find the same places? Scientists say that birds use the sun, moon and stars to help them. Other animals like moose (麋鹿) also migrate. Fish and whales swim to warmer water.
Some animals don't have leave their homes. They hibernate in winter. They fall into a very deep sleep. The animals' temperature drops and their breathing slows down. Before the winter, these animals must eat too much food that they get very fat. If they don't eat enough, they may die when they are hibernating.
(1)In winter, .
A.Animals like to use warm coats and heater.
B.The pets like dogs and cats also migrate.
C.Birds like to migrate to different places every year.
D.Some animals migrate.
(2)Fish and whales before the winter starts..
A.hibernate
B.keep quiet in groups.
C.swim to warmer water
D.eat a lot of food.
(3)Which of the following is true?
A.Some birds fly in groups because they can find food more easily.
B.Some animals spend their winter sleeping.
C.The moose hibernate in winter.
D.some animals must do exercise to keep their bodies warm.
(4)Which is the best title for the passage?
A.Why birds migrate in winter
B.How animals hibernate in winter.
C.How animals keep warm in winter.
D.Why animals like winter.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
In many English homes people eat four meals a day. They have breakfast at any time from seven to nine in the morning. They eat porridge (粥)、eggs or bread and drink tea or coffee for breakfast. Lunch comes at one o'clock. Afternoon tea is from four to five in the afternoon and dinner is about half past seven. First they have soup, then they have meat or fish with vegetables. After that, they eat some other things, like bananas, apples or oranges. But not all English people eat like that. Some of them have their dinner in the middle of the day. Their meals are breakfast, dinner, tea and supper and all these meals are very simple(简单).
(1)Many English people have _________ meals a day.
A.two
B.three
C.four
D.five
(2)People have lunch at _________.
A.any time
B.nine o'clock
C.half past seven
D.one o'clock
(3)People don't have __________ for their dinner.
A.bananas and apples
B.soup and meat
C.meat and fish
D.porridge
(4)Which of the following sentence is TRUE (正确的) ?
A.All English people have their dinner in the evening.
B.People like porridge, eggs or bread and drink tea or coffee for breakfast.
C.Lunch comes at twelve o'clock.
D.Before they have meat or fish with vegetables, they have fruit.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
初中的学习生活即将结束了。请你以“How I change”为题,写一篇短文,描述你这三年里前后的变化。写作要点包括外貌,兴趣爱好,行为习惯等方面。
写作要求:
1.80词左右(开头已给出,不计入总词数)
2. 短文中不能出现校名和人名,否则不计分
3. 所给写作要点都必须要用上;紧扣主题,适当发挥。
How I change
My life has changed a lot in the past three years.
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com