【题目】 Most people follow others blindly. Some people feel it safe to follow other people. In some rare cases it might be right, but in most cases this can make a big mistake. Ninety-five percent of people never succeed because they are following the wrong group. Actually there are reasons why we shouldn't follow others blindly.
According to a study, people always follow others when they aren't sure about the direction they should take. This means a large number of people could be following others without understanding what's right and what's wrong! This attracts more people to follow them and the result is that most people move in a certain direction even if it is wrong.
A man who wants to be successful always hopes for others' guidance and he usually follows the same path of most people, but the question this man never asks himself is, "Are all of those people successful?" Of course not! If you want to follow a group, then follow a successful one. However, in real life you'll only find one successful person among hundreds of people, and that's why following others makes no sense at all.
Most people act without thinking wisely. If you always follow others because they're greater than you, then sooner or later you'll discover that you're making decisions you might regret(后悔) later.
However, should we never follow others? No. But just asking you to think wisely before you make a decision. If you find others are right, there is no problem in following them, but if you have doubts(怀疑) about the direction they're moving in, don't follow them blindly.
【1】Why do most people like to follow others blindly according to the passage?
A.Because they don't want to be different.
B.Because they are effected by their people around them.
C.Because they're sure to take the right direction.
D.Because they want to make themselves successful.
【2】What does the underlined word "rare" mean in Chinese?
A.多数的B.特殊的C.稀薄的D.少数的
【3】What's the main idea of the passage?
A.Advantages of following others blindly.B.Examples of following others.
C.Reasons of not following others blindly.D.Ways of following others blindly.
【4】What's the best structure(结构) of the passage?
(①=Paragraph 1,②= Paragraph2, ③=Paragraph3, ④=Paragraph4, ⑤=Paragraph5 )
A.
B.
C.
D.![]()
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【4】B
【解析】
文章讲述的是我们不应该盲目跟从,认为好的我们可以学习,不好的我们需要自己拿主意,毕竟不是每个人都会成功。
【1】推理判断题,根据“This means a large number of people could be following others without understanding what's right and what's wrong! This attracts more people to follow them and the result is that most people move in a certain direction even if it is wrong.”可知很多人盲目跟从别人,甚至不理解对与错,只是吸引越多人跟从,结果是越多的人就会像那个方向走,即使是错误的,因此可推测大多数人并不知道方向,所以受他人的影响,去盲目跟从。故选B。
【2】词义猜测题,根据后一句“but in most cases this can make a big mistake.”意思是在大多数情况下,这是一个大的错误。“but”说明前后有一个转折,形成对比,说明前面是在少数情况下,故选D。
【3】主旨大意题,通读全文,可知这篇文章是在告诉我们不要盲目跟从,第2、3、4段就在讲为什么不能盲目跟从。A选项盲目跟从的好处,错误;B跟随他人的例子,错误;C不盲目跟从的原因,正确;D盲目跟从的方式,错误。再根据四个选项,只有C符合。故选C。
【4】篇章结构题,第一段总得提出来盲目跟从这种风气是错误,二三四段讲述为什么不能盲目跟从,第五段总结我们应该明智的跟从,不要盲目。所以整篇文章为总——分——总结构,故选B。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
Millions of Chinese people have been playing a mobile game called Travel Frog recently. 【1】 . You prepare food and tools for its trips, and the frog sends you postcards while it ’s away.
The game ’s popularity may have something to do with how lonely peoplefeel these days, according to Xinhua News Agency. 【2】, and playing the game helps them forget their loneliness for a short time.
【3】. According to the Guardian, about 40 percent of US adults say they’re lonely. And in the UK, about one in five people are “always or often lonely ”, The Telegraph reported.
This might be why the UK government announced in January that it had created the job of “minister for loneliness (孤独大臣)”.【4】, while the minister ’s office plans to spend money on activities to bring people together.
【5】. When we see pictures of friends having fun or posting selfies (自拍) without us, we may compare their “perfect ” lives with our own, making us feel lonely and left out.
But we should remember that there’s no need to feel lonely. As UK poet John Donne once wrote, “No man is an island, entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main. ”
A.Lonelines s seems to be a common problem today
B.The loneliness problem may be partly due to social media
C.In the game, you act as the “parent ” of a frog that lives alone and enjoys traveling
D.The minister ’s job is to find ways to help British people feel less lonely
E.Many players say that the lonely frog is just like them
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】看图写话 根据每小题所提供的图画情景和提示词,写出一个与图画情景相符的句子。
【1】post office, between ![]()
【2】eat, health![]()
【3】like, because![]()
【4】Mary, twice![]()
【5】use, for![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—I hope our air will become _________.
—Me, too.
A.dirtier and dirtier B.cleaner and cleaner
C.bluer and bluer D.worse and worse
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Does your new friend have straight or curly hair?
— .
A. Yes, she does B. Straight hair
C. No, she has curly hair D. Long hair
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—I ______ something wrong just now. May 1 use your eraser?
—Of course. Here you are.
A. write B. wrote C. am writing
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—How can I get some ______ about the 2016 Olympic Games?
—Why not search the Internet?
A.information B.experience
C.practice D.success
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Could I have apples?
—Sorry, we don’t have .
A. some; some B. some; any C. any; some D. any; any
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】If there are ______ trees, the air in our city will be _______ cleaner.
A. less, more B. more, more
C. more, much D. much, more
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com