Happiness is a feeling that lights up your eyes, makes your steps light and makes you want to sing for no reason. Everyone wants to be happy. But sometimes, a guest comes in without invitation. It’s unhappiness. Don’t let it get you down. Send it away!
When you are happy, the world feels like a better place. A good mood (心情) always gives you hope, which makes trouble and problems easier to handle.
No matter how happy you are, it’s natural to feel angry, sad or upset once in a while. Life is full of ups and downs. So it’s good to know some of the factors that influence happiness.
One of the biggest factors is social relationships. Talking and sharing is a good way to relax and build confidence. Knowing someone is there for you will make you braver and more outgoing.
Another factor is work or school. If you enjoy school, even if you have lots of homework or extra classes, you will still feel that your school life is meaningful and happy. But if you hate school, your negative attitude may cause you to feel bored and upset that you have to do so much work.
A third factor is your attitude towards life. How do you feel if you fail in an exam? Maybe you think it’s unfair because you always study hard and should have got a good mark. You can’t stop blaming (责备) yourself. Or, maybe you accept it. You go through the paper carefully, find out why you made stupid mistakes, and tell yourself, “Take it easy! I’ll do better next time!” Your attitude makes a big difference.
Do you smile a lot or wear a long face most of the time?
1. From this passage, we know that _______________.
A. we go upstairs and downstairs in life.
B. we should never feel sad or angry in life.
C. we have both happy and sad moments in life.
2.What does the underlined word “factors” mean in Chinese?
A. 事实 B. 结果 C. 因素
3.Why is social relationship one of the biggest factors that influence happiness?
A. Because we can ask our friends to do what we want them to do.
B. Because we’ll feel braver and more outgoing if we know someone is there for us.
C. Because we are always happy to help others.
4.Which of the following statements is TRUE according to the passage?
A. We should keep blaming ourselves when we fail in an exam.
B. We can’t be happy if we are busy with our studies.
C. We should accept our failure and try to do better next time.
5.What is the main idea of the passage?
A. You make your own happiness.
B. Being happy is the key to a successful life.
C. It is impossible for us to control ourselves.
1.C
2.C
3.B
4.C
5.A
【解析】
试题分析:短文大意:幸福是一种感觉,照亮你的眼睛,使你的脚步轻,让你没有理由而想唱。每个人都想得到幸福。但有时不幸却到来。人生有苦有乐.所以知道一些影响幸福的因素是有好处的,可以使你更加幸福。
1.细节理解题。根据短文开头Happiness is a feeling that lights up your eyes, makes your steps light and makes you want to sing for no reason. Everyone wants to be happy. But sometimes, a guest comes in without invitation. It’s unhappiness.就可知该选C。
2.词义猜测题。根据本段开头句No matter how happy you are, it’s natural to feel angry, sad or upset once in a while. Life is full of ups and downs.可推知划线词所在句句意为:知道一些影响幸福的因素是有好处的,所以该选C。
3.细节理解题。根据第四段最后一句Knowing someone is there for you will make you braver and more outgoing.可知该选B。
4.细节理解题。根据第六段末Or, maybe you accept it. You go through the paper carefully, find out why you made stupid mistakes, and tell yourself, “Take it easy! I’ll do better next time!” Your attitude makes a big difference.可知该选C。
5.主旨大意题。本文主要讲述人生有苦有乐.所以知道一些影响幸福的因素是有好处的,可以使你更加幸福。故选A。
考点:日常生活类阅读。
科目:初中英语 来源:2014年上海市奉贤区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
The high school entrance examination will be over soon. Can you tell me _____the summer holiday?
A.where are you going to spend
B.how you are going to spend
C.where you were going to spend
D.how were you going to
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届湖南长沙麓山国际实验学校初三下第一次月考英语卷(解析版) 题型:翻译
阅读下面的短文,然后将划线部分句子译成汉语或英语。
To many students, joining social media (社交媒体) “circles” is now more important than making new friends in real life. And it’s easy. If you have a cell phone, you can download apps. Sina Weibo, WeChat and QQ are the most popular among them.
“I love to check my friends’ updates (更新). 1. I also enjoy news and jokes shared on social media,” said Ou Wei, 14, from Hongling Middle School in Shenzhen. While enjoying these, Ou makes himself stay from real life. “I love playing the games on WeChat, but have no interest in playing flying chess with my classmates,” said Ou Wei.
2. Zhang Le(张乐), 14, from No. 12 Middle School in Shanghai, said that social media has affected their normal life a lot. Recently his school held a basketball match, and a student hurt his leg. 3. 大多数学生忙着发送关于这个事故的照片而不是帮助他。“I think they need to learn to balance their real and online lives,” said Zhang.
4.What worries parents and teachers is safety. “Many students are happy to tell their interests and personal information to their social media ‘friends’. 5. 据报道这种信息可能会给他们带来危险,” said Han Songjun, a teacher at Hongling Middle School. For example, WeChat’s shake-shake function (功能) allows users to connect to other users close by. But police authorities warn about the risks of socializing in this way. “Be careful. Do not use the locating (定位) function in any app, do not give your name, and do not post the photos of your residential area (小区),” said Han.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届湖南长沙麓山国际实验学校初三下第一次月考英语卷(解析版) 题型:单项填空
----Do you know why he left so early?
----___________ for the English test, I guess.
A. Study B. Studying C. To study
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届湖南长沙麓山国际实验学校下初三第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:翻译
Now some women in the USA join Mother’s Camp to spend their weekends.There,husbands and children are not allowed.Why would a woman want to take a vacation without her family?Some women say1.他们需要时间独处。
At Mother’s Camp a woman has room to herself.She can sleep ,read or watch TV, 2.it is a good place where no one will bother her.No children will ask ,“Mom,what’ for dinner?”No husband will says, “Oh,dear,I can’t find any clean socks. ”In the United States,working wives do about 75% of the housework. 3.Many of them have a full-time job outside and then have a second job at home--taking care of their families.These working women say one of their biggest problems is housework.
Many of their husbands say they want to help.But then they burn the rice or they can’t find the pans. 4.They ask so many questions that their wives decide to do the job themselves.
Some women go to Mother’s Camp just to get a break from housework.For two days they don’t cook,they don’t clean, 5.她们不要照看他们的孩子和丈夫.What do they do?They enjoy warm,sunny weather,walking,swimming or boating in a clear blue lake and sing songs around the campfire.They have a really wonderful vacation at Mother’s Camp.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届湖南长沙麓山国际实验学校下初三第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
______ good advice you have given to me!
A. What B. How C. What a
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届湖南长沙麓山国际实验学校下初三第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
I really can’t see anything, the student in front of me is ______ of my view.
A. on the way
B. in the way
C. out of the way
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届湖南省长沙市初三下学期第一次模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Mary, could you tell me if your mother ________ our school sports meeting tomorrow?
—I think she will come to school if she is free.
A. take part in
B. takes part in
C. will take part in
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届浙江省衢州市九年级下3月月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Film Times(13th June-23th June)
Futailong Film: Harry Potter(3 hours) Date: Sunday Time: 2:00pm-5:00pm Price: ¥45(adults); ¥35(children under 18) Tele: 0579-83238858 |
Yintai Film: Catch Me If You Can (2 hours and 35 minutes) Date: Saturday and Sunday Time: 4:00pm Price: ¥40(children under 12 are not allowed) Tele: 0579-83235585 |
Jinhua Film: The Twins (1 hour and 40 minutes) Date: from Monday to Friday Time: 2:30pm Price: ¥35(free tickets for children under 10) Tele: 0579-83476678 |
Binghong Film: I Spy (2 hours) Date: from Monday to Friday Time: 9:00am Price: ¥30 Tele: 0579-83222268 |
1.Which film lasts the shortest?
A. Harry Potter B. Catch Me If You Can
C. The Twins D. I Spy
2.You can see Harry Potter on ________.
A. Saturday B. Sunday
C. FridayD. Monday
3.When Mr Wang and his 9-year-old son go to see The Twins, they should pay ________.
A. ¥45B. ¥40C. ¥35D. ¥30
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com