| Dear Liz, My stay in Thailand has certainly been the experience of my life. Life is busy and exciting.Bangkok is just like any other big city with a population of 10 million and heavy traffic.I'm very lucky because my host family is in a nice quiet area outside the city.There are Mr.and Mrs.Phairat,their son Sanan,who is 18,the daughter Chinda,who is 16,and Grandpa and Grandma. I go to an international school with Sanan and Chinda.The school teaches about 70percent in English,and 30percent in Thai.I've learned some spoken language,but Thai writing is very difficult.The cooking lesson is my favourite.I'm learning all about Thai food and culture People don't use chopsticks here,but spoons and forks.When I come back,I'm going to cook you a real Thai meal. Last weekend we visited some temples.We also drove to Pattaya beach near Bangkok.I thought it was great,but Sanan and Chinda say that next month they're taking me to Phuket Island,where the beaches are even more beautiful.The month after next,we're going to travel to Mr.Phairat,s hometown in the north of Thailand.The Phairats own land there,and they have two elephants.I'm going to ride those elephants-and even wash them.Sanan and Chinda say it's really fun. I'm amazed by everything in this country,especially by the elephants.Elephants are an important pan of Thai culture and way of life.They have been a traditional symbol(象征of Thailand for many years in times of war and peace.In the seventh century,a Thai king trained 20,000elephants for battle. I'll tell you all about my Thai boxing(拳击lessons next time I write. Love, Mandy |
分析 这是一篇书信,是Mandy写给Lizde,介绍了Mandy在泰国的生活.Mandy去了曼谷,去了一所国际学校,参观了一些寺庙等等,在泰国很充实,很愉快.并说明会继续写信给Liz告诉她有关拳击的事情.
解答 74.C.细节理解题.根据文章第二段最后一句话There are Mr.and Mrs.Phairat,their son Sanan,who is 18,the daughter Chinda,who is 16,and Grandpa and Grandma."有Phairat先生和夫人,他们18岁的儿子Sanan,16岁女儿Chinda和爷爷奶奶."可知他的房东家一共6口人,故选C.
75.D.细节理解题.根据文章第三段第三行The cooking lesson is my favourite."烹饪课是我最喜欢的."可知Mandy最喜欢烹饪,故选D.
76.B.细节理解题.根据文章第四段第二行but Sanan and Chinda say that next month they're taking me to Phuket Island"但是Sanan和Chinda说下个月要带我去普吉岛."可知Mandy下个月要去普吉岛,故选B.
77.D.细节理解题.根据第五段第二行Elephants are an important pan of Thai culture and way of life.They have been a traditional symbol(象征)of Thailand for many years in times of war and peace."大象是泰国文化和生活方式的一个重要特征.他们在战争与和平时代就已经成为泰国的一个传统的象征."可知泰国的象征是大象,故选D.
78.C.推理判断题. 根据My stay in Thailand has certainly been the experience of my life.及下文描述,可知她在泰国期间很兴奋,故选C.
79.A.标题归纳题.本文主要是Mandy向朋友介绍自己在泰国旅行的事迹和记录,由此可以推断本题选A,泰国的学习之旅.故选A.
点评 本文浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据.只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读.文章所设试题主要考察细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同.
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:句型转换
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | feel | B. | felt | C. | to feel | D. | feeling |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
| Dear Shirley, Recently I had some trouble with my parents.Because the middle term examination is drawing near,they both pushed me to do my lessons and locked my computer.You see,I have kept a QQ pet on it that needs to be fed often.I feel very upset.Can you be kind enough to give me some suggestions? Yours, Li Hua |
| Dear Li Hua, I'm sorry to learn about your trouble.1 I hope what I said can be of some help to you. Yours, Shirley |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | to ask | B. | asking | C. | asking for | D. | to ask for |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com