精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.My name is Li Hong.I study at No.6Middle School.At school I have a friend.His name is Jim.We get up at six in the morning.We go to school at seven ten.Classes begin at seven thirty.We have four lessons in the morning and two in the afternoon.
After school we play games.We often play football.We go home at about five.We do our homework in the evening.We go to bed at about nine fifty.
根据短文内容判断正(T)误(F)
41.Li Hong and Jim are friends.T
42.They get up at seven o'clock in the morning.F
43.They have seven lessons every day.F
44.They often play games after school.T
45.They go to bed at 9:40in the evening.F.

分析 全文大意:
我的名字叫李红.我在第六中学上学.在学校里我有一个朋友.他的名字叫吉姆.我们早上六点起床.我们7:10去上学.7:30开始上课.我们上午有四节课,下午有两节课.放学后我们玩游戏.我们经常踢足球.我们大约五点回家.晚上我们做作业.我们大约9:50睡觉.

解答 答案:
41、T     细节理解题        根据第一段My name is Li Hong.I study at No.6Middle School.At school I have a friend.His name is Jim."我的名字叫李红.我在第六中学上学.在学校里我有一个朋友.他的名字叫吉姆."可知李红和吉姆是好朋友,故判断该题正确,故填T
42、F      细节理解题         根据第一段We get up at six in the morning"我们早上六点起床"可知李红和吉姆六点起床,结合题目意思"他们早上七点起床."可知与原文不符,故判断该题错误,故填F
43、F     细节理解题          根据第一段 We have four lessons in the morning and two in the afternoon."我们上午有四节课,下午有两节课."可知他们一天上六节课.结合题目意思"他们每天上七节课"可知与原文不符,故判断该题错误,故填F
44、T        细节理解题        根据第二段After school we play games可知他们放学后玩游戏,故判断该题正确,故填T
45、F       细节理解题         根据第二段 We go to bed at about nine fifty.可知他们大约9:50睡觉.结合题目意思"他们9:40睡觉"可知与原文不符,故判断该题错误,故填F

点评 本篇是阅读判断题,做题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.I always feellonely (孤独的) when my goods leave me.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.A bus takes them there.(改为同义句)
Theytake a busto get there.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.当他十二岁时,他辍学了,开始工作.
When he was twelve,hedropped out of school and started to work.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Sally is ______.Today is her ______ birthday.(  )
A.eight,eightB.eighth,eightC.eighth,eighthD.eight,eighth

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.When is your history class?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.What aboutreading (read) English in the morning?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.My grandfather is seventy-three.(对划线部分提问)
How old isyour grandfather?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Do you like jeans?Of all kinds of clothes in the world,jeans are the most popular.They are popular with many people,rich or poor,young or even old.People all around the world wear them,in the US,China,Cuba,France and Australia.Why are they so popular?Who made the first jeans?
Two men found gold in California(加利福尼亚) in 1849.Lots of people went there at once to look for gold after hearing the good news.Levi Strauss,a young man from Germany,got to California in 1850.Instead of looking for gold,he went there to sell things to these workers.He found that these men needed strong pants,so he began to make them.He used a kind of strong cloth--people make tents from it-to make the jeans.He put rivets (柳钉) on the pockets to make them strong,because the workers always put rocks in the pockets.These jeans were so strong that they could last a long time.Then jeans became very popular in a short time.
56.B are the most popular kind of clothes in the world.
A.Shorts
B.Jeans         
C.Sweaters          
D.T-shirts
57.People found gold in  California  inA.
A.1849             
B.1850          
C.1859              
D.1860
58.Levi Strauss arrived in California toC.
A.look for gold                     
B.make food for these workers
C.sell things to these workers      
D.make jeans
59.Levi Strauss'pants were popular becauseD.
A.they were cool                    
B.they were very comfortable
C.they were cheap                   
D.they were very strong
60.What is the best title of the passage?B
A.Jeans Are Popular
B.The History of Jeans
C.Why Are Jeans Strong              
D.A Young Man and Gold.

查看答案和解析>>

同步练习册答案