分析 短文大意:文章讲述通过使用现代交通和现代化沟通时间正变得越来越小,但是也带来了一些新的问题,最大的问题之一就是污染,文章讲到了空气污染,水污染和噪音污染.以及制定的一些规则与污染作斗争.
解答 81-85:DADBC
81题答案:D考查细节理解题,根据文中的第三段But this is no longer true.The increase of pollution and the development of industry have changed that.Man is slowly poisoning not only his environment but also himself.但是,这不再是真的,污染的增加和工业的发展改变了这一点,人类不仅在毒害环境,而且在毒害自己.可知 没有被吸收,故答案是D.
82题答案:A考查词汇题,根据文中的Through the use of poison,man has polluted the land,killing the animals.By putting dirty water and chemicals into rivers and lakes we have polluted our drinking water,killing the fish.通过使用毒药,人类污染了土地,杀死了动物,把脏水和化学物质排入河流和湖泊,污染了我们的饮用水,杀死了鱼. 故答案是A.
83题答案:D考查细节理解题,根据文中的第三段Through the use of poison,man has polluted the land,killing the animals.By putting dirty water and chemicals into rivers and lakes we have polluted our drinking water,killing the fish.通过使用毒药,人类污染了土地,杀死了动物,把脏水和化学物质排入河流和湖泊,污染了我们的饮用水,杀死了鱼,故答案是D.
84题答案:B考查细节理解题,根据文中的More people,more waste可知更多的人,更多的浪费,故答案是B.
85题答案:C考查细节理解题,根据文中的Large numbers of people are now working hard to bring pollution under control.可知现在有很多人在努力控制污染,故答案是C.
点评 阅读理解题通常从细节,文章主旨等方面考查学生对文章的理解,做题时注意找到文章出处,做到有理有据
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Country | Capital | Languages |
| A.India | New Delhi | Hindi and English |
| B.Canada | Ottawa | English and French |
| C.France | Paris | French |
| D.Egypt | Cairo | Arabic |
| E.Singapore | Singapore City | Malay,Chinese,Tamil and English |
| F.Russia | Moscow | Russian |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Schools serve different foods in different (62)countries. | |
| Japan | In high schools,children can buy everything,such as noodles and rice.But they can't buy burgers and (63)chipsfrom canteens. Some children (64)bringfood from their homes. The class will get a prize if they have the (65)fewestleftovers in a (66)month. |
| United States | Children can get (67)one-thirdof daily nutrition from their lunch at school. |
| (68)Auatralia | School shops (69)providestudents with traditional dishes. The sale of green-labelled foods is served every day,(70)butRed-labelled foods are sold once a week. |
| South Africa | Students like eating fast food and fried food so that they are overweight. Students in some schools in towns can eat vegetables to (71)keep fit. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com