精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Height is just one of the thousands of features (特征) that your genes (基因) decide.In fact,because you have two parents,your genes provide you a height that usually lands somewhere between the height of each parent.If both your parents are tall,then maybe you will be tall,too.But if you have questions about how tall you're going to be,ask your doctor if he or she can help you find it out.
But genes don't decide everything.For example,eating an unhealthy diet can keep you from growing to your full potential (潜力).Getting plenty of sleep and enough exercise will help you grow to the expected height.
It's natural that you're wondering how fast you should grow.There's no perfect or right answer.Generally speaking,kids grow about 6centimeters a year between age 3and the time when they startpuberty.
Your doctor will know how your growth has been going over the years.2cm here and 3cm there make a little difference to the height you're at now.How have you been growing up to this height?What other changes may your body be going through?
Don't be amazed if you seem to have grown a lot in a very short time.Everyone has a very quick growth during puberty.The age for starting puberty is about 10for girls and about 11for boys.But it can be earlier or later-between 7and 13for girls,9and 15for boys.
You'll usually begin to notice that you're growing faster about a year after your body starts to show the first changes of puberty.
根据短文内容,选择最佳答案.
36.If you want to know how tall you should grow,B.
A.you should have enough exercise
B.you can ask doctors for help
C.you should take some special medicine
D.you can record your growth during puberty
37.The Chinese for the word"puberty"isD.
A.童年时期       
B.婴幼儿时期       
C.习惯养成期           
D.生长发育期
38.This passage is mainly aboutD.
A.how the genes work in your body
B.how your parents'height influence you
C.how you look like your parents
D.how you grow to a certain height
39.After reading this passage,we can explainC.
A.how good it is to be a doctor       
B.how much sleep time we need
C.why genes can't decide everything       
D.what healthy diet is
40.Which is NOT mentioned in the passage?C
A.Your height most probably depends on how tall your parents are.
B.Girls'age for starting puberty is usually earlier than that for boys'.
C.The features showing the first changes of puberty between boys and girls are different.
D.You may be amazed sometimes when you grow too fast.

分析 短文大意:这篇短文主要告诉我们,我们的身高最可能取决于你的父母的身高,女孩的青春期一般比男孩开始的较早,以及当你生长过快时,你可能感到焦虑.

解答 36-40:BDDCC
36题答案:B 细节题.根据文章第四段内容Your doctor will know how your growth has been going over the years.你的医生会知道你多年来的成长情况,答案为B
37题答案:D 词汇题.根据前面句子Generally speaking,kids grow about 6centimeters a year between age 3and the time 一般来说,孩子在3岁每年增长约6厘米可知后面:每个人在生长发育期都有发育高峰期.答案为D
38题答案:D 主旨题.根据文章第一段内容Height is just one of the thousands of features (特征) that your genes (基因) decide.In fact,because you have two parents,your genes provide you a height that usually lands somewhere between the height of each parent.If both your parents are tall,then maybe you will be tall,too.But if you have questions about how tall you're going to be,ask your doctor if he or she can help you find it out.大意:可知是怎么长到一定的高度,答案为D
39题答案:C 细节题.根据文章内容第二段But genes don't decide everything.可知但基因不能决定一切,答案为C
40题答案:C 细节题.根据文章第一段的句子:In fact,because you have two parents,your genes provide you a height that usually lands somewhere between the height of each parent.事实上,因为你有两个父母,你的基因为你提供了一个高度,通常在每个父母的高度之间,可知A正确,第五段的句子:The age for starting puberty is about 10 for girls and about 11 for boys青春期开始的年龄大约是女孩的10,男孩的11.可知B正确,第五段的句子:Don't be scared if you seem to have grown a lot in a very short time如果你在很短的时间内成长了很多,不要害怕可知D正确,可知答案为C

点评 题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.You have to be patient and wait until I finish my work.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

1.We have lunch at half past twelve?(对划线部分提问)
When do  you have lunch?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

18.前不久,中央电视台"焦点访谈"栏目曾就"中国式过马路"现象进行了不少采访和评论.请根据以下提示写一篇英语短文.
提示:
1结合自己的所见所闻或亲身经历描述"行人闯红灯"(pedestrians run the red light)引发的若干问题;
2 提出一些解决措施.
要求:
1 内容包括所给提示要点,可适当发挥;
2 不得出现真实姓名和地名;
3 词数:80-100.短文的开头已给出(不计词数)
Not long ago,CCTV"Focus Talk"carried out many interviews and made some relevant comments on the phenomena---"Crossing roads in the Chinese style".              .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

5.时间对每个人来说都是宝贵的,那么怎样才能更好地利用时间呢?请用英语写一篇题目为"How to Save Time"的短文.
内容包括:1、时间的意义和重要性;2、人们浪费时间的现象(至少3种);
3、节省时间的方法(至少3个);4、号召大家节约时间.
注意:1.词数80-100;
2.请不要逐句翻译,可适当发挥;
3.文中不能出现真实的校名和人名;
How to Save Time
                                

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

15.Write a short passage of at least 60words according to the information below.(根据下面的信息,写一篇不少于60个词的短文,标点符号不占格.)
(信息提示:在学校或班级里,你会时常听到或者看到一些不和谐的声音和事情.面对这些,你是怎样想的?又如何去做来传递你的正能量?请以一件事或一个现象为例,来谈谈你的想法、做法和建议.)
( 注意:短文中不得出现任何人名、校名及其他相关信息,否则不予评分.)
The following is for reference only.(以下提示仅供参考)
•What to do …
•How to influence/advise others…
•In my opinion,…
•I hope that…

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.A cold is a common illness(疾病).It often starts with a sore throat.And you usually have a headache,too.It's not serious,but you can feel very bad.
What should you do when you have a cold?You should have a good rest first.It's good to drink a lot of water,too. You can see a doctor and take some medicine.Maybe you can also try some Chinese medicine that is now very popular around the world.
What should you do to keep from catching a cold?One important way is to exercise more often.Running,swimming or even walking can help a lot.Try to exercise for at least 30minutes a day.It's also important to go to bed and get up early.Studies show that the cold or flu virus(流感病毒) can live on our hands for a long time.So you should wash your hands with soap.Finally,it's important to have a balanced diet(均衡饮食).
If you can do these,you will hardly ever catch a cold again.
46.What is a cold like?D
A.It's scary.
B.It often needs a lot of treatments.
C.It's very serious.
D.It brings some problems.
47.What should you do when you have a cold?A
A.Go to a doctor.
B.Sleep early and get up late.
C.Exercise more often.
D.Drink much cold water.
48.How many ways are mentioned(被提到) to keep from catching a cold?B
A.Three.
B.Four.
C.Five.
D.Six.
49.Why should you often wash your hands with soap?A
A.Because it may help keep the flu virus away.
B.Because it makes our hands nicer.
C.Because it is not expensive for us to buy soap.
D.Because it makes our hands smell good.
50.What can we know from the passage?D
A.Only Chinese medicine can help stop a cold.
B.We should run or swim when we have a cold.
C.The most important way to stop a cold is to drink lots of water.
D.Good eating habits and much exercise can help us stay away from a cold.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Children with autism (自闭症) have difficulty with social skills and communication.They often behave in limited and repeated ways and have unusual strong interests.
Autism is more common in boys than girls.What causes it is not clear.Scientists are studying genes(基因) and possible environmental influences.
Doctors usually cannot confirm a diagnosis(诊断)of autism until a child is about three years old.Rebecca Landa is a professor and researcher in Maryland.Professor Landa wanted to find out what differences in development might be seen earlier.She led a new study that studied 235babies between six and 36months of age.
"At six months of age,some signs of the development of communication and social is slow,like when you lay your baby on their back and you pull them by the arms gently into a seated position,it seems hard for the baby to raise his/her head.That does not mean the baby is going to have autism,but it does mean the baby needs to have some exercises.And when they strengthen their body,they are able to play with toys and people and grow better."
By the time a baby is one year old,signs of possible autism include difficulty in using words and not looking eye-to-eye or reaching out to other people.
By 14months,the baby might smile less and use language less.However,Professor Landa says these signs can be so small that they might be missed during a short health exam.
Professor Landa says,it's important for parents to care about their children's development.The earlier parents notice signs,the sooner they can begin doing simple things that may help improve their child's development,such as talking to the child about what they are doing,and playing simple games that keep the child's attention.
42.In which part could you find this passage?B
A.Education Report.
B.Health Report.
C.Entertainment Report.
D.Sports Report.
43.When a baby with signs of possible autism is a year and two months,he or she mayD.
A.have trouble in using words            
B.have difficulty in raising his head
C.like reaching out to other people
D.communicate with others less
44.Which of the following is right according to the passage?C
A.Children with autism don't have any interests.
B.The girls are more likely to have autism than boys.
C.Scientists haven't clearly found out what causes autism yet.
D.A six-month baby who can't raise head must have autism.
45.What's the best title of the passage?B
A.How to Confirm a Diagnosis of Autism
B.Watching for Early Signs of Autism in Babies
C.Ways to Help Children with Autism to Recover
D.Children with Autism Have Difficulty in Communication.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.whether,have promised,certainly,of your age,stricter,shape,
general,would rather,a great deal of

71.A great deal ofexperience mattered a lot at that time.
72.It is you whoshapeyour life and your future.
73.I can't decidewhetherI should accept the invitation.
74.The mid-term examination is coming.Every teacher seems muchstricter with us.
75.Our parentshave promisedto bring us some cakes when coming back.
76.Wewould rathergo on with the experiment than give it up.
77.---Did you know there is a relationship between colors and moods?---Certainly.
78.It's common for teenagersof your ageto have such a problem.You don't need to worry too much about it.

查看答案和解析>>

同步练习册答案