精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Molly Boylan is one of the most successful business women in Canada after setting up her Cosmetic (化妆品) company Blazes in 1992.Though she is very successful,she says that she
finds it harder every year in balance her business with her family life.She sometimes feels that her two children know more about their baby-sitter than they do about her.
Molly employs (雇佣) around eighty people in her factory,and ten others in her two new
fashion stores,but her newest employee is the most important one for her.After years of worrying about her business more than her family,she has decided to make Sally Pamonte new
general manager in her company.Molly will still be involved indecision-making,and she's going to stay in touch with the people who work for her,but Sally is going to look after day-to-day running of the business so that Molly can spend more time with the kids.
The new arrangement (安排) is going to start on Monday,and both of them are already excited about it.Sally says,"I'm very nervous,actually,but I'm sure Molly will help me a lot in the early days,even though I hope she believes I won't make too many mistakes."
Molly,on the other hand,seems quite relaxed about the whole thing."I know that Sally's
going to be a very nice manager."she says,"She's only been here a couple of days and she's already shown me how to work out a few problems we were having.The best thing is that I feel a hundred times happier than I've been in years.I mean,I honestly can't remember the last time I felt as relaxed as this,and my kids are really excited about my being at home more.To be honest,I wish I had made this decision years ago."

62.The underlined phrase"be involved in"in the passage probably meansB.
A.be interested in        
B.take part in
C.be nervous about       
D.1eam about
63.Sally seems to be a good manager becauseD.
A.she has set up a new Blazes
B.she keeps in close touch with the workers
C.she has been working for the company since 1992
D.she has been able to solve a few problems
64.We can learn in the passage MollyB.
A.will not run her business any more
B.seems satisfied with the new arrangement
C.was not pleased with the baby-sitter
D.was successful both in her business and her family
65.The best thing for Molly now is thatD.
A.she has more than eighty people working for her
B.her kids know more about the baby-sitter
C.she has got a new general manager in her company
D.she can have more time to be with her kids.

分析 莫莉博伊兰是加拿大最成功的商业女性之一.虽然她很成功,但是她没有时间很好地照顾家人.她决定让莎莉当新总经理.莫莉将仍然参与决策,但是萨莉照顾日常运行的业务,这样莫莉就可以花更多的时间陪伴孩子.

解答 62.B词义猜测题.根据下文中"I'm very nervous,actually,but I'm sure Molly will help me a lot in the early days,even though I hope she feels she can trust me not to make too many mistakes."可知她参与了决策,故"be involved in"的意思是参与,所以该选B.
63.D细节理解题.根据第三段中,"She's only been here a couple of days and she's already shown me how to work out a few problems we were having.可知,莎莉将是一个非常好的经理,因为她已经展示了如何去解决一些问题,所以该选D.
64.B细节理解题.根据最后一段中Molly,on the other hand,seems quite relaxed about the whole thing."I know that Sally's going to be a very nice manager."可知,莫利似乎对她的新安排很满意,所以该选B.
65.D.推理题.短文最后I mean,I honestly can't remember the last time I felt as relaxed as this,and my kids are really excited about my being at home more.To be honest,I wish I had made this decision yearsago."的描述可知,现在对莫利来说最好的事是她能有更多的时间和孩子们在一起,故选D.

点评 首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.  其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.This is a boy and _____ name isD ale.(  )
A.heB.hisC.herD.D、

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Jack made a living by sellingballoons(气球) in the past.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-It seems that Julie is feeling bad about the exam.
-She needs to        .A"D"is not the end of the world.(  )
A.cheer herselfB.calm herself down
C.let herself downD.warm herself up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Since then China        the 1ead in many areas.(  )
A.was takingB.tookC.takesD.has taken

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.I am so tired that I canhardly(几乎不) walk.Let's have a rest.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.结果是,战争一爆发,他们就必须离开.As a result,they had to leave as soon as the war broke out.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.这个女孩别无选择只好改变了主意.The girl had no choice but to change her mind..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.--Look!That man looks like Mr Brown.
--It ______ be him,for he ______ America.(  )
A.mustn't;has gone toB.may not;has gone
C.can't;has gone to   

查看答案和解析>>

同步练习册答案