精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.More and more Chinese people go traveling abroad during these years.But not all tourists behave well in the places of interest.Recently,a story about a 15-year-old Chinese tourist has caused a heated discussion online.
The 15-year-old teenager carved(刻)"Ding Jinhao was here"in Chinese in the 3,500-year-old Luxor Temple(卢克索神庙).A Chinese traveler took a photo and shared it on Sina Weibo on May 24.
Many people were angry about what Ding had done and decided to search the Internet for the boy.It            took them just one day to find information about him in Nanjing.After that,Ding's parents quickly said sorry to the media."We want to say sorry to the Egyptian people and to people who have paid attention to this matter across China,"Ding's mother said.
Ding's parents said they should face it and their son had learned his lesson.
According to Xinhua,local Egyptians had worked to try and clean the sculpture(雕像).Although there was some improvement,the words could not be totally wiped off.
Information Card
How old is Ding Jinhao?(81)15 (years old).
What did Ding Jinhao do in Egypt?He (82)carvedsome Chinese words in the Luxor Temple.
How did people feel about what Ding had done?They felt (83)angry about it.
How did people find infomation about Ding?By searching the (84)Internet.
What did his parents say to the public?They wanted to say (85)sorryto the people home and abroad.

分析 文章大意:这是一篇议论文.告诉人们在旅游中要举止文明,否则犯下的错误将难以弥补.

解答 81.15 (years old)      82.carved   83.angry    84.Internet   85.sorry
81题答案:15 (years old)考查细节理解题,根据文中的The 15-year-old teenager carved(刻)"Ding Jinhao was here"in Chinese in the 3,500-year-old Luxor Temple可知 是15岁,故答案是15 (years old).
82题答案:carved  考查细节理解题,根据文中的The 15-year-old teenager carved(刻)"Ding Jinhao was here"in Chinese in the 3,500-year-old Luxor Temple可知 这个15岁的少年,用中文在有3500年历史的卢克索神庙上刻下了"丁锦昊到此一游",故答案是carved.
83题答案:angry考查细节理解题,根据文中的Many people were angry about what Ding had done可知 许多人对丁所做的感到愤怒,故答案是angry.
84题答案:Internet考查细节理解题,根据文中的Many people were angry about what Ding had done and decided to search the Internet for the boy可知在网上,故答案是Internet.
85题答案:sorry考查细节理解题,根据文中的We want to say sorry to the Egyptian people and to people who have paid attention to this matter across China,"Ding's mother said.我们想说对不起,向埃及人民和那些关注此事的中国人,"丁的母亲说.可知 对不起,故答案是sorry.

点评 做此类题需对所提供的文章准确的翻译并理解,根据所给的题干,用合适的词来完成本题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.--______ this in English?
--It's______ ID card.(  )
A.What's;anB.What; anC.What; aD.What's a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.My cousin was like a cat on hot bricks before the final examination.(  )
A.nervousB.relaxedC.sadD.excited

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Susan:Hello!(41)C
Alice:Yes,this is Alice speaking.Who's that?
Susan:This is Susan.(42)F I'd like to borrow some interesting books.
Alice:(43)A
Susan:You shouldn't always read e-books on the computer.(44)E
Alice:You're right.I'll go with you.When shall we meet?
Susan:(45)G
Alice:OK!See you then.
Susan:See you.
A.I'd love to,but I usually download e-books(下载电子书) online now.
B.Let's meet at the gate of our school.
C.Is that Alice?
D.I usually play computer games on weekends.
E.It's bad for your eyes.
F.Would you like to go to the library with me tomorrow?
G.What about 10o'clock tomorrow morning?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.This is a  yellow book.定语.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.阅读下面短文,根据其内容,补全表格中所缺信息.请将答案按编号依次填入表格内的题号后横线上.
(1)The life difference between east and west.rich and poor becomes clear when we look at how the kids sleep at night.
Jyoti,aged 14,Nepal Jyoti left school at a young age and now lives with one of her sisters in the Nepalese countryside where she works on the farm.(4)①The family sleep on mats on the mud floor in the open air,with an open fire for cooking and keeping warm.Jyoti loves dancing and (5)she wants to become a dancer to make money for her family.
Tzvika,aged 12,West Bank(约旦河西岸),Israel (4)②Tzvika lives in a gated community(社区) of 36,000Orthodox Jews in an Israeli settlement( 定 居 点 ) on the West Bank.Televisions and newspapers are not allowed from the settlement.The average family has nine children,but Tzvika has just two brothers,with whom he shares his room.Religion(宗教) is the most important subject,followed by Hebrew language and math.Sport is not allowed in the school.Tzvika wants to be a learned man when he grows up.
Lamine,aged 12,Bounk Village,South Africa Lamine studies at the local all-boy Koran school and shares a room with several other schoolmates.
(6)His day starts at six o'clock when he and the other boys work on the school farm with the guide of teachers,and in the afternoon the boys study the Koran(可兰经).In his free time,lamine likes to play football with his friends and when he grows up he would like to teach in this school.
Ahk?xet,aged 15,River Amazon,Brazil(7)①Ahk?xet is a member of the Kraho tribe(部落) living near the river of Amazon.There are only 1,900members of the tribe.All the tribe members grow and hunt their own food,and any other material (8)they need is bought,using money made from film companies and photographers who visit their camp.He dreams to be head of the tribe when he grows up.Jasmine,aged 14,Kentucky,the US (7)
②Jasmine lives in a big house with her parents and three brothers in the Kentucky countryside.Her father works as a railroad engineer.Her bedroom is filled with her favorite toys and her wardrobe is filled with her dresses,for (9)she normally gets two new dresses every month.She enjoys being treated like a princess,having her hair done and wearing pretty clothes and make-up and would like to be a rock star when she grows up.

Title:1.The Life Difference
NameAge 2.CountryBedroom picture (fill in the letter of the right picture)3.Daily LifeWish
Jyoti14Nepal4.She works on the farm.She works on the farmTo 5.make a living bydancing.
Tzvika12Israel4.She works on the farm.He can't watch TV,read newspapers or do sports.His most important subjects are religion,Hebrew and math.To be a learned man.
Lamine 12South Africa EHe has only two subjects-6.farming and the Koranat school.To be a teacher.
Ahkòxet15Brazil7.He grows and hunts his own food.Some filmHe grows and hunts his own food.Some film companies and photographers come to camera their camp and pay them.8.With the money,he buys other things he needs.To lead the tribe.
Jasmine14the US7.He grows and hunts his own food.Some filmShe lives a happy life in a rich family.She 9.is giving two new dressesby her parents monthly and she is the center of her family.To be a rock star.
Writing strategy:The article is written by 10.giving examples.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.I will never forget the lesson about my window.Four years ago,I moved to a house in a large town.One of my new neighbors'house was only a few feet away from mine.There lived a woman.Through one of my windows,I could see her reading by her window every afternoon.
Several months later,I found I couldn't see the woman clearly.I thought her window was too dirty.I said to myself,"Why doesn't she clean her window?It looks terrible!"
One afternoon,I decided to clean my house including(包括) the window.I felt tired after three hours of hard work.So I sat down by the window for a rest.What a surprise!I could see the woman reading there clearly again!By that time,I realized that my own window was too dirty,not hers!I really felt a sha med for myself.I had been watching her through my dirty window in the past days!
The experience is very important for me.So I try to clean the window of my heart before judging(评判) others.

45.How long has the writer lived in the house according to the passage?C
A.Two years.   B.Three years.   C.Four years.
46.The writer couldn't see the woman clearly becauseA.
A.the writer's window was dirty
B.the woman's house was too far
C.the woman didn't open her window
47.The underlined word"ashamed"meansC.
A.高兴的    B.放松的    C.羞愧的
48.According to the passage,the writer has learnt how toB.
A.clean the house     B.judge others     C.help neighbors.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Spending more than two hours a night doing homework leads to better results in English,math and science,according to a major study (by Pam Sammons,England) which has tracked (跟踪)the progress of 3,000children over the past 15years.
Spending any time doing homework showed advantages,but the influence was greater for the students who put in two to three hours a night,according to the study published by the Department for Education in England.
The scientists who did the research say their study emphasizes (强调)what students actually do rather than how much work the school has set.
Pam Sammons,a professor of education at Oxford University,said that time spent on homework showed the influence of the school-if children were expected to do homework and if
they enjoy their subjects."That's one of the reasons Indian and Chinese children do better.They put more time in it."he added.
It's also reported that students who enjoyed school got better results."Schools could make sure children had a better experience by improving the school environment,making school work interesting and making children feel supported by teachers."Sammons said.
It is suggested that children aged 5to 7should be set one-hour homework a week,half an hour a night for 7to 11-year-olds.Secondary schools were encouraged to set up two hours a night for 14to 16-year-olds.
"Headteachers should make their own homework policy,"the government says.

51.Where can we probably read this passage?B
A.In a poster.B.In a magazine.C.In a storybook.D.In an advertisement.
52.According to the first paragraph,spendingC doing homework leads to better results in lessons.
A.half an hour     B.an hour         C.over two hours     D.less than two hours
53.The underlined word"published"probably meansA in Chinese.
A.公布          B.印刷         C.出版            D.发现
54.Which of the following sentences is TRUE according lo the passage?A
A.Schools could make sure children had a better experience.
B.Children aged 14-16should spend an hour a night on homework.
C.The study was published by the Department for Education in China.
D.Chinese and Indian children do worse in schoolwork from Pam Sammons.
55.From the passage,we can know thatD.
A.Students should become interested in their results.
B.Students should do homework as much as possible.
C.Parents should encourage their children to do more homework.
D.It's headteachers'duty to make their students'own homework policy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

6.Mr.White works in an office.He liked reading in bed when he was at school.It was bad for his(56)D and now he has near sight.But he wouldn't want(57)A to know about it and he never wears a pair of glasses.It often(58)C him some trouble.
One winter morning he was sent to a village school on business.He(59)B a bus at a stop in a small town.Then he had to walk there.The road to the village wasn't smooth.He fell over some times and it(60)B his clothes dirty.(61)D he got to the village.Suddenly it began to blow and it got colder.While he was looking for the school,his(62)C was blown off.He began to run after it but he couldn't get it.He couldn't understand why his hat ran into a house as if (似乎) it had (63)A.And he ran into the house,(64)D.
A woman stopped him and shouted angrily,"(65)B are you running after my hen?"

56.A.earsB.noseC.mouthD.eyes
57.A.anybody elseB.nobodyC.womanD.somebody
58.A.followsB.takesC.bringsD.carries
59.A.took offB.got offC.got onD.came on
60.A.tookB.madeC.gaveD.felt
61.A.At firstB.At homeC.At timesD.At last
62.A.clothesB.bagC.hatD.glasses
63.A.legsB.handsC.shoesD.arms
64.A.alwaysB.alsoC.eitherD.too
65.A.WhatB.WhyC.WhichD.Who.

查看答案和解析>>

同步练习册答案