精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
Erden Eruc has been rowing across the Pacific Ocean in a rowboat since he left California on July 10, 2007. He has been heading for Australia with only birds, fish, and sharks ever since.
Crossing the Pacific is only part of his journey. Eruc has decided to go all the way around the world using his own energy. He will row, bike, walk and climb the world without help from any motors(发动机) at all. His plan includes climbing the tallest peak on six of the continents(洲) along the way.
For the first part of his trip, he bicycled 5,546 miles from Seattle, Washington to Mount McKinley in Alaska and back, walked 67 miles to base camp and climbed 20,320 feet to McKinley's peak. Now in the second part of his adventure(冒险活动), he is rowing to Australia.
Why would he try to go around the world this way? He explains that he wants to encourage kids to dream their dreams and get to their own goals. He wants to show kids that there might be hard parts along the way, and sometimes they might not even get to that final goal. But they can have adventures and learn a lot along the way.
When his trip around the world takes him across land, he enjoys meeting people—especially children. He has already visited many schools and shared his story. Eruc encourages all kids to set their eyes on a goal and not give up. He says, "with goals, we will make progress, and we will be farther along than when we started, even if we don't get to some goals. That's called life!"
(1)We can learn from the passage that Eruc ________________ during his adventure.
A.took a train
B.rowed his boat
C.traveled by air
D.traveled by bus
(2)Eruc takes adventures to _____________.
A.make himself healthy
B.find out difficulties in life
C.make his mind strong
D.set an example for children
(3)Eruc seems to have a special love for _____________.
A.children
B.animals
C.rowing
D.bicycling
(4)Eruc thinks that it is important for children to _________________.
A.have all kinds of sports
B.have dreams and goals
C.face a lot of difficulties
D.take great adventures
(5)To Eruc, life means_________________.
A.going around the world
B.climbing the world's tallest peaks
C.struggling for the goals
D.rowing across the Pacific Ocean

【答案】
(1)B
(2)D
(3)A
(4)B
(5)C
【解析】短文介绍了Eruc划着小船穿过了太平洋。他的多次冒险活动带给了孩子们更多的榜样力量。他也很喜欢孩子们。为什么他想尽力旅行全世界呢?他解释到他想鼓励孩子们去拥有梦想并且实现自己的目标。
(1)细节理解题。问题:通过短文我们了解到Eruc在他的冒险活动期间使用的交通工具是什么?联系原文:Erden Eruc has been rowing across the Pacific Ocean in a rowboat since he left California on July 10, 2007. 句意:在2007年7月10日,Eruc离开了加利福尼亚州划艇穿过了太平洋。明确说明了利用boat.故选B。
(2)细节理解题。问题:Eruc冒险的目的是什么?联系原文:Why would he try to go around the world this way? He explains that he wants to encourage kids to dream their dreams and get to their own goals. 句意:为什么他想尽力地旅行全世界呢?他解释到他想鼓励孩子们去拥有梦想并且实现自己的目标。结合选项第四项正确。故选D
(3)细节理解题。问题:Eruc表面看来对什么有种特殊的爱?联系原文最后一段中的描述,他的经历与实现目标的过程,都在鼓励孩子们成长。原文中体现一点:he enjoys meeting people—especially children.句意:他喜欢与人们见面—特别是孩子们。充分地说明了,他对孩子们有一种特殊的爱。故选A。
(4) 细节理解题。问题:Eruc认为对于孩子们来说什么是最重要的?联系原文:he wants to encourage kids to dream their dreams and get to their own goals. 句意:他想鼓励孩子们去拥有梦想并且实现自己的目标。从中明确他认为对于孩子们梦想和目标最重要。故选B。
(5)细节理解题。问题:对于Eruc来讲,生命的意义是什么?联系原文他讲述的一句话:with goals, we will make progress, and we will be farther along than when we started, even if we don't get to some goals. That's called life! 句意:拥有目标,甚至我们没有取得成绩,但是,比我们刚开始的时候,我们将会取得更大的进步,我们将会行走的更远。结合选项第三项符合努力实现目标。故选C。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容及所给首字母提示填空,使短文完整、通顺。
Susan was a woman who hated animals very much.She never wto keep any pets at home.To her,all pets were very dirty and boring.Susan could never understand wpeople would like to have pets in the house.“It is so stupid!”she always said.
Last month Susan's daughter' Penny, came home from school w a mouse in a box.Susan was very angry. But Penny said that it was her h . Her teacher asked each student to take care of an animal and lto get along with it.Susan had to say v
It was fun for Penny at the very beginning,but then she got quite lazy and f. to do her homework. It became Susan's homework. She git food and water every day and found that the mouse was in fact not dirty.She e talked to it! It was not boring or stupid! Now Susan is having a good time with “her” mouse.She named it Nini.And she is going to buy aone to make a pair.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】In the past, man did not have to think about the protection of his environment. Today, things are different. The world has become too crowded. We are using up our natural resources too quickly, and at the same time we are polluting our environment with dangerous chemicals. If we continue like this, human life on earth will not survive (生存).

Everyone realizes today that more and more fish are caught because of modern fishing methods. We know that if too many trees are cut down, forests will disappear and nothing will grow on the land. Yet, we continue to use bigger and more powerful machines to cut down more and more trees.

We realize that if rivers are polluted with waste products from factories, we will die. However, in most countries waste products are still put into rivers or into the sea, and there are few laws to stop this.

We know, too, that if the population of the world continues to rise so fast, in a few years, there will not be enough food.

What can we do to solve these problems?

If we eat more vegetables and less meat, we will easily get more food. Land that is used to grow plants can feed five times more people than land where animals are kept. The world population will not rise so quickly if people use modern methods of birth control. Finally, if we educate people to think about the problems, we shall have a better and cleaner living place in the future.

任务型阅读:根据短文内容,填写下列表格。(每格一词)

The importance of protecting the environment

Problems

More fish are 【1】 .

More trees are cut down.

More waste 2 are put into rivers.

More babies are born.

Causes

The world has become too 3 .

Modern methods make the situation worse.

Result

We human beings will not survive on the earth.

Solutions

Eat more vegetables and less meat so that we can 4 more food.

Use modern methods of 5 control so that the population will not grow too fast.

Educate people so that the living place will be 6 and cleaner.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】完形填空
Bill is thirty years old. He works in a1. He is a teacher. He goes to work2Monday to Friday every week. Usually he3at six in the morning. After4, he takes a bus to work. He is a(n)5teacher, so he often plays basketball, ping-pong and volleyball with his students. He has6classes every day. Two are in the morning and two are in the afternoon. He likes his students and his students like7, too. He often plays sports, so he is very8. He usually eats dinner at home and then he watches TV for two9. On weekends, he often goes to the movies. He10they are interesting.
(1)A.shop B.home C.school
(2)A.from B.on C.at
(3)A.gets up B.does homework C.gets home
(4)A.breakfast B.dinner C.lunch
(5)A.math B.PE C.English
(6)A.two B.three C.four
(7)A.he B.his C.him
(8)A.busy B.healthy C.free
(9)A.hours B.days C.weeks
(10)A.thinks B.knows C.asks

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】More and more people like bicycling. It is fun, healthy and good for the environment. Maybe that’s why there are 1.4 billion bicycles and only 400 million cars on roads worldwide today. Bikes can take you almost anywhere, and there is no oil cost!

Get on a bicycle and ride around your neighborhood. You may discover something new all around you. Stopping and getting off a bike is easier than stopping and getting out of your car. You can bike to work and benefit(受益) from the enjoyable exercise without polluting the environment. You don’t even have to ride all the way.

Folding(折叠)bikes work well for people who ride the train. Just fold the bike and take it with you. You can do the same on an airplane. A folding bike can be packed in a suitcase. You can also take a common bike with you when you fly. But be sure to look for information by getting on airline websites. Not all airlines are bicycle-friendly to travelers.

It helps to prevent heart diseases. Bicycling helps to control your weight. A 15-minutes bike ride to and from work three times a week burns off five kilos of fat in a year. Bicycling can improve your mood(心情).

Exercise like bicycling has been shown to make people feel better, more relaxed and self-confident. Bicycling is healthier than driving.

1From the passage, we know that bicycling is becoming very .

A. popular B. exciting C. expensive

2When you are riding your bicycle around your neighborhood, you may .

A. pollute the environment around

B. find something you didn’t notice

C. go everywhere and use a little oil

3If you travel with a folding bike, you can fold it and .

A. get out of the car

B. take it onto a train

C. put it in your purse

4One of the benefits from bicycling is that .

A. you can fold the bicycle

B. you will be friendly to others

C. you will be more relaxed

5Which is TRUE according to the passage?

A. Bicycling is enjoyable exercise for people.

B. Driving cars is healthier than riding bikes.

C. Riding a bike pollutes your neighborhood.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】请根据句意,用括号所给单词的正确形式填空。
(1)How old (be) your parents?
(2)Some (woman) are in the clothes store.
(3)Sally can play baseball(good).
(4)I don't know (Peter) telephone number.
(5)Let's go and (play) basketball.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容的理解,选择正确的答案。
Dear Sir,
I would like to recommend Liu Hua for this year's Youth Service Award.
Liu Hua is a clever girl. She is very good at drawing and she often teaches children how to draw after school.
Liu Hua is kind and friendly. She comes to our community center every day. She does a lot of things for the center. Sometimes she comes to the center at the weekends to teach English. All the members of the community center like her very much.
Last month, Liu Hua broke her arm while playing tennis, but she did not stop coming to the center. She said that she felt happy to help others.
Many members think that Liu Hua should get an award for her hard work. We look forward to hearing from you.
Yours faithfully,
Xiao Hong
A Recommendation

Introduction

To recommend Liu Hua for this year's Youth Service Award

Main

She can pictures well and she is good at .

Personalities

She is kind and

What Liu Hua does

She often teaches children how to draw after school is .
She helps the people in the community center English.
Last month, Liu Hua broke her , but she did not stop coming to the center.

Conclusion

Many think that Liu Hua should get an award for her hard work.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】任务型阅读

Failure is what often happens. It is everywhere in our life. Students may fail in exams, scientists may fail in their research work, and players may fail in competitions. (1)Although failure happens to everyone, different people’s attitudes towards(对于)failure are different..Some people don't think their failure is a very important thing at all. So they pay no attention to it. As a result, they will have the ______ failure later. Some people think themselves are fools and lose their hearts in everything after they get a failure. Then they their time and energy on useless things. At last, they may really be fools as they have thought.

Other people are quite different from these two kinds of people mentioned above. Instead of being hopeless and lost, they draw a lesson from every failure and become more experienced. After hard work, they will be successful in the end.

So we should draw a lesson from every failure and become more experienced.

1在横线上填入适当的单词 ________ ________(每空一词)

2There are ________ attitudes towards failure according to the passage?

3将文中 (1) 处译成汉语:

4从文中找出下列句子的同义句:At last, they will have success after they work hard.

5找出文中的中心句。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】-To achieve a bright future, we should ____ study hard _____ keep in good health.

-I agree with you.

A. not; but B. not only; but also

C. neither; nor D. either; or

查看答案和解析>>

同步练习册答案