精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.I live in a very over populated beach area in the Los Angeles,and I love the beautiful sights.But because of many people,lots of things are easy to be out of order,and sometimes it's also easy to become angry.Today was a day I wish I did not get out of bed.I mean that if I did not have to wake up and deal with all the things that I have to deal with every day,it would have been wonderful.
I had a cup of coffee this morning and that was my meal for breakfast,not healthy I know.Anyway,my stomach was sounding like a truck.So,I jumped in my car and decided to buy some food.
I was in line at Taco Bell and the line was like a long snake!Finally I got to place my order,but a young girl in nice clothes pulled in (汽车停靠)and was stuck (被困住) in such a way that unless I moved for her,she wouldn't be able to get out.So I backed up(倒车) and waved her into my place in the front of the line.
I was surprised that this young girl did not say thanks.I was a little unhappy about it because I thought that I had done something nice for a change.After the girl received her food and drove away,I pulled into the ordering spot,not mad but hungry,and the employee said,"Hi,that girl just paid for your food."
That food was the most satisfying nourishment (营养品) my body had ever taken!If just by chance you are that person who bought my food,I should say"Thank you!"

51.The underlined part"very over populated"probably means"B".
A.环境嘈杂的                  
B.人口密集的
C.交通拥挤的      
D.水源污染的
52.From the first paragraph,we can infer (推断) that the story happened inD.
A.England        
B.Canada     
C.Australia      
D.America
53.What happened to the author according to the passage?C
A.He remained lying in bed all the morning.
B.He didn't feel well after drinking a cup of coffee.
C.He made room for a girl who jumped the queue.
D.He had a quarrel with a girl who didn't stand in line.
54.How did the young girl show her thanks to the author?D
A.She got out of her car and said thanks.
B.She drove away with her own food.
C.She received her food and waved goodbye.
D.She paid for the author's food without his knowing.
55.The best title for the passage might beA.
A.Kindness is spreading (传播) 
B.Patience is necessary
C.Being calm is important in accidents 
D.Being cool can change the world.

分析 全文大意:
我住在洛杉矶海边人口密集的地方.因为人多,很多事情都没有秩序,有时候很容易让人生气,今天我原不想起床的,早饭喝了咖啡,我知道这样不健康,于是跳上我的车去买一些食物,在Taco Bell排队,队伍很长像一条长蛇.最后轮到我了,但是一个穿着漂亮的女孩停靠汽车时,被困住了,除非我移动我的车,我只好倒车,让她在我的前面停在我的车位上了.奇怪的是女孩没有说谢谢,我有点不开心因为我认为我是换了一种方式做好事,女孩拿了食物开车走了,我把车开进了购餐车位,没有发怒但是很饿,但是店员说那个女孩已经为我的食物买单了.那是我吃过的最有营养的食物!如果碰巧你是那个给我买食物的人,我应该说"谢谢."

解答 答案:
51、B         词义猜测题         根据划线单词的下文But because of many people,lots of things are easy to be out of order,and sometimes it's also easy to become angry."因为人多,很多事情都没有秩序,有时候很容易让人生气"可推知我住在一个人口密集的地方,故选B
52、D         推理判断题          根据第一段 I live in  a very over populated beach area in the Los Angeles"我住在洛杉矶海边人口密集的地方"可推知故事发生在美国.故选D
53、C          推理判断题          根据第三段but a young girl in nice clothes pulled in (汽车停靠)and was stuck (被困住) in such a way that unless I moved for her,she wouldn't be able to get out.So I backed up(倒车) and waved her into my place in the front of the line."但是一个穿着漂亮的女孩停靠汽车时,被困住了,除非我移动我的车,我只好倒车,让她在我的前面停在我的车位上了"可知短文中提到作者为插队的女孩让空,故选C
54、D            细节理解题          根据and the employee said,"Hi,that girl just paid for your food."可知店员告诉作者"女孩已经为你的食物买单了."可知女孩没有亲口说"谢谢"而是通过帮作者付钱的方式表达了她的感谢,故选D
55、A             主旨大意题          根据本文讲述了作者给一个停车受困的女孩子让路,表达了他的善意.而女孩通过帮作者付钱买早餐的方式表示了她的感谢,可知善良得到了传播,结合选项A Kindness is spreading"播撒善意"是对本文的概括,故选A

点评 本文讲述了我给一个停车受困的女孩子让路,而对方通过帮我付钱的方式表示了她的感谢,表达了善良可以得到传播.本题是一篇逸闻趣事类的阅读理解,做本题时,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意. 其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Jia Pingwa's novels are popular among adults and always get good        .(  )
A.tipsB.habitsC.readersD.reviews

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.of the land                 covered with forest.(  )
A.Two third,areB.Two third,isC.Two thirds,isD.Two thirds,are.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.阅读短文,从A-G七个句子中选择正确选项还原到短文中,使短文内容完整、正确.
A.No,he is very different now.
B.Bill's next plan is a new website.
C.He always says,"Anything is possible."
D.Bill is a schoolboy and businessman as well.
E.So I decided to make a website-especially for people of my age.
F.He can't set up a new website.G.Yes,he is.

Bill is only fifteen years old,but he's already very rich.Two years ago,Bill began a football website (网站)for young people."I became interested in computers when I was eight because my father's job is with computers.As a little boy,I also loved football (96)E
Bill started the"football OK!"website two years ago,and now more than 20,000people visit it every day.(97)D He usually gets up at six and looks at his e-mails.Then he goes to school from nine to fourteen.In the evenings,he always works for about four hours on his website.
(98)B"At the moment I am thinking about a new website on American football,maybe for next year,"he said.
And is Bill the same person that he was three years ago?(99)A"I have met a lot of interesting people on the website and I have traveled all over the world."Bill doesn't know about the future."Maybe I will sell the website,I really don't know.I will just wait and see."
When he is 21,Bill will be a millionaire (百万富翁).(100)C.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.It was a cold day in December in New York City.A little boy about 10years old was standing in front of a shoe store on Broadway.He was looking through the windows,barefooted and shivering with cold.A lady walked to the boy and said."My little boy.what are you looking at?"
"I am asking God to give me a pair of shoes,"the boy said.
The lady took him by the hand and went into the store.She asked the clerk to get a pair of socks for the boy.She then asked if he could give her a basin of hot water and a towel.The clerk quickly brought the things to her.She washed the boy's little feet and dried them with the towel.By this time,the clerk had returned with the socks.The lady put on the socks for the boy,and then bought him a pair of shoes.She patted him on the head and said."My little boy,do you feel more comfortable now?"
As she turned to go,the boy caught her by the hand suddenly and looked up in her face.With tears in his eyes,he answered the question with these words,"Are you God's wife?""No,I'm a mother,"said the woman.

71.The story happened inA on a cold day in December.
A.New York    
B.London    
C.Moscow
72.The little boy standing at the store wasC.
A.eight years old    
B.nine years old    
C.ten years old
73.The boy was looking through the window becauseA.
A.he wanted a pair of shoes
B.it was fun to do so
C.he was interested in the window
74.The lady boughtC for the boy.
A.a towl and a basin    
B.a basin and shoes    
C.socks and shoes
75.According to the passage the lady wasB.
A.God's wife    
B.a kind woman    
C.the boy's mother.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Now mobil phones are very popular and they are much                than before.(  )
A.cheapB.cheaperC.the cheapest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.We had to stayat(在) home last Sunday,for it was raining all day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.The Song of Cicadas
Late in the summer,on a cool evening,Addy and her father heard a song high in the trees."Listen!"said Daddy,"Cicadas!"
Together they searched the trees around their yard and found empty cicada shells,"An insect used to live inside,"Daddy explained."When it grew bigger,it left its shell behind."Gently Addy and Daddy pulled the fragile(易碎的)shells off the trees and collected them in a bucket.
Just as Addy reached for one of the shells,it began to walk!The cicada was still inside.Addy watched it slowly crawl up the tree.Then it stopped and sat motionless for what seemed like a long time.A small crack began to open down its shell.The crack got wider and wider,until Addy could see the insect's back emerging.When it head popped out,Addy looked right into its shiny green eyes.
Slowly and gently each leg slipped out of the shell-two small ones on the front,two in the middle,and two bigger ones on the back.Addy could see two tiny,thin wings that looked like wet paper.
Daddy brought out a chair."Aren't your legs getting tired?"he asked,"You've been watching for almost an hour now."
"Look,Daddy!"exclaimed Addy,"Something is happening to the wing.""The cicada has tiny vessels(脉管)in its wings,"said Daddy."It fills these vessels with fluid from its body to expand the wings."
Patiently Addy sat in her chair and watched and watched.The sun went down and the air became very cool.Mommy called from the house,"Time to come inside!"
Reluctantly Addy went inside.When she was ready for bed,she and Daddy took his flashlight out to check on the cicada once more.It was still resting on its shell.
"It was hard work for the cicada to come out of its shell,"said Daddy."It probably needs a long rest."
When Addy woke the next morning,she ran outside to the tree to check her cicada.A fragile,dull,empty shell was hanging in the spot she had stared at for so long.
That evening,as Daddy pushed Addy on her swing,they heard a familiar song high in the trees.
"Listen!"said Addy."My cicada!"

53.Which event happens first in the story?C
A.Addy's mother calls her inside.
B.Addy runs out to check her cicada.
C.Addy discovers a shell that moves.
D.Addy's father brings her a chair.
54.Read the sentence in paragraph 3.The underlined word"emerging"most likely meansA.
A.coming out          
B.bending over          
C.growing larger      
D.changing color
55.What can we learn from the story?C
A.Daddy likes collecting the cicada's shells    
B.Cicada can sing many different songs.
C.Addy is curious about the nature.
D.Mommy isn't happy with them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.He likes to stay at home and help his mother do the housework onSunday(s)(星期天).

查看答案和解析>>

同步练习册答案