精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.A computer can get very hot when it works on a lot of programs.It can cost a lot to cool the computer.So some scientists want to know what would happen if the heat from the computer could be used.
Large Internet companies such as Google and Microsoft have thousands of computers.As these computers deal with information,they produce lots of heat,so they need huge cooling systems.These systems send the heat into the air.
A company in Holland thinks paying to make the computers work and then paying again to cool them are a waste of energy.So the company developed a special device-the e-Radiator.
Boaz Leupe,head of the company,says that e-Radiator works as a heating system and saves money.He explains that the energy is used twice-once to heat the home and once to cool the computer and that the users don't have to pay to cool their computers.
Five homeowners in Holland are testing the heating system in their homes.
"We pay for the computer using,so,in that way,homeowners get heating for free."Boaz says.
Jan Visser is one of the homeowners."If you use the computer more,the e-Radiator producers more heat,"he says,"It cannot provide enough heat if you don't use your computer often."But he is ready to try it.It's a great help for his family.
The company says e-Radiators produce heat temperatures of up to 55℃.It says the system could save its users about 440a year.
42.Before the e-Radiator appears,usually the heat of a computerA.
A.is sent into the air                              
B.helps the five homeowners
C.is used twice                                      
D.makes the computer work better
43.The e-radiator is mainly usedB.
A.to help Microsoft                               
B.to provide heat
C.to heat the computer                         
D.to drive the computer
44.How much could the system save its users a month?C
A.About 20 dollars.
B.About 440 dollars.
C.About 36 yuan.
D.About 36 dollars.
45.The best title of the passage may be"C".
A.An Environment Problem                 
B.The Future Computers
C.A New Way to Heat Homes      
D.The Energy to Be Wasted.

分析 我们知道电脑在工作的时候,会产生很多热量,原来这些热量都是直接散发到空气中.但是后来荷兰的一个公司研制了一种新型散热器,它一方面可以给电脑散热,另一方面,它能把电脑散发的热量再次使用,给家庭供暖.

解答 42.A 细节理解题.根据短文前两段中These systems send the heat into the air.可知,由于电脑在工作的时候会发热,所以一些大型的计算机公司需要冷却系统,使计算机冷却下来,把热量发送到空气中.由此可知选A.
43.B细节理解题.根据短文第三段的内容可知,e-radiator是电子散热器,它是一个加热系统,一方面给家里提供热量.另一方面可以使计算机冷却.由此可知选B.
44.C细节理解题.根据It says the system could save its users about 440a year.可知一年节约440元,一个月就是大约36元,故选C.
45.C主旨大意题.这篇短文给我们讲述的是一种新型的散热器,它一方面可以给电脑散热,另一方面,它能把电脑散发的热量再次使用,给家庭供暖.因此B选项A New Way to Heat Homes供暖的新方法这个题目比较能概括短文大意,故选C.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-I knocked into a tree when I droveto the railway station.
-I suppose you          too fast.(  )
A.were drivingB.are drivingC.are drivenD.drive

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Picture A is not similar to picture B.How many differences can you find between them?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.In autumn all the roads are covered with goldenleaves (leaf).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

9.The only survivor of a shipwreck(失事船残骸) was washed up onto a small lonely island.He prayed crazily for God to(16)B  him,and every day he kept a close watch on the endless sea.No matter how hard he wished or how much he thought about leaving this(17)A,it's no use because ships did not often come down this coast.
There was nothing he could do,except struggling to survive on his own.With great effort,he finally(18)A to build a little house out of driftwood to protect him from hot sun and terrible storms,and to (19)D  his possessions.But then one day,after searching for food,he arrived home to find his little house on fire,the dark smoke rolling up to the sky.The worst had happened,everything was lost.
"God,how could you do this to me!"he cried (20)B.Early the next day,however,he was awakened by the sound of a ship that was heading towards the island.It had come to save him.
"How did you know I was here?"asked the tired man in surprise."We saw your(21)A   signal."the captain replied.
It is easy to get (22)D  when things are going bad.But we shouldn't lose (23)B,because if God closed a door in front of you,there must be a (24)A  opened for you.Go ahead and stay(25)D.We can make it.
16.A.visitB.saveC.concernD.respect
17.A.islandB.countryC.cityD.town
18.A.managedB.continuedC.affordD.offered
19.A.getB.takeC.sendD.store
20.A.hardlyB.angrilyC.happilyD.cheerfully
21.A.smokeB.voiceC.colourD.light
22.A.pleasedB.ashamedC.embarrassedD.discouraged
23.A.wayB.heartC.weightD.balance
24.A.windowB.wallC.fenceD.roof
25.A.wrongB.correctC.negativeD.positive.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-I hear that there is a new student in your class.
-Yes.Her name's Sally.She is a little ____ and she hardly ever speaks to others.(  )
A.shyB.livelyC.activeD.uneasy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Wonder why can get mad so easily while your friend smiles all the time?It's probably because you both have difference personalities(性格).
Personality is also about how people think,behave,and react (反应) to everything around them from day to day.
So what makes people think and behave in certain ways?
Part of the reason is that people are born like this.A baby gets its blood type,genes (基因) and other physical things when it's still inside its mother.These things may help decide what the baby will be like.
But one's personality doesn't stop here.Family life,school learning and life experiences can also make you the person you are.This doesn't mean it's impossible to change your personality.You can always try to make yourself better.Don't get too worried about your shortcomings (缺点).Just accept t hem.This is a good way to start making changes.
If you don't know how to make friends,find out why.Is it because you're too shy?Tell yourself to smile at people.Start talking to people using warm greetings.
Don't give yourself a hard time about it all.It's not easy to change lifelong(终生的) habits in one night.Keep working at it.One day you'll see that you can turn over a new leaf and be a new you!

36.Personality is about the following exceptB.
A.how you behave                  B.what you look like
C.how you react to something      D.how you think about something
37.A baby gets its blood type,genes and other physical thingsA.
A.when it's still inside its mother       B.as soon as it's born
C.after it's born                                D.when it can speak
38.From the passage,you can know it'sA to change your personality.
A.possible     B.impossible     C.wrong      D.easy
39.From the passage,we can learn thatC.
A.only an outgoing person can make many friends
B.there is no way to change your lifelong habits
C.we should try to make ourselves become better
D.everyone can change their personalities soon
40.Acan't form(形成)a person's personality.
A.Blood type    B.Family life   C.School learning    D.Life skills.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Once there was a man named Clarke.He lived alone and owned a small shop in town.He was very kind-hearted and was always ready to help people in trouble.He often gave away what he had to the poor,so,as a result,he was quite poor himself.
In order to help the poor,he learned medicine by himself and tried to help treat the sick people.So the thankful people called him Doctor Clarke even though he wasn't a real doctor at all.
One day a poor woman asked Doctor Clarke to go and see her husband,who was very ill and felt terribly weak.Doctor Clarke went there and found the family was very poor.The husband couldn't find a job for a long time and the wife could hardly make any money,either.Doctor Clarke looked him over carefully and to his surprise,the husband was not ill.Instead,he was hungry because there was no food in the house.
"Come over to my house this evening and I will give you some medicine for your husband"Doctor Clarke said to the woman.
When the woman got to his house in the evening,Clarke gave her a paper bag with something inside and said,"Here is the medicine and it will be good for your husband.Don't open it until you get home."
"What are the instructions for taking it?"the woman asked.
"You will find them inside the bag."answered Clarke.
After the woman got home,she opened the paper bag and found there was some money in it!

71.What did Clarke own in town?B
A.A bank.
B.A shop.
C.A school.
D.A hospital.
72.Why did Clarke learn medicine?C
A.To make more money.
B.To set up a hospital.
C.To help the poor people.
D.To become a real doctor.
73.What was the matter with the woman's husband?D
A.He had a cold.
B.He had a sore throat.
C.He had cancer.
D.He was very hungry.
74.The woman foundB in the paper bag that Clarke gave her.
A.some medicine      
B.some money      
C.the instructions     
D.nothing useful
75.Which of the following is the best title for the story?A
A.What a kind man!
B.A poor family.
C.Helping homeless people.
D.No job for a long time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.
real     good     can     see     be
Mary:I'll miss you very much,Peter!
Tom:Oh,I feel just the same.We've (76)been here for three years.I'll miss my teachers and classmates,too.
Mary:Yes.I feel (77)really sorry to have to say goodbye to you and all our old friends.
Tom:But we'll make new friends!We may not (78)see each other quite so often,but we can get together in the summer holidays.
Mary:Yes,we will have a wonderful time then.
Tom:And we (79)can chat with each other on the Internet.
Mary:You are right.I hope we'll be(80)good friends forever.
Tom:Of course!

查看答案和解析>>

同步练习册答案