精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Dear Li Fei,
How are you?I will have a short holiday next week and have decided to visit Shanghai for a second time.I have booked a room in the Peace Hotel.I hear it is on the Bund(外滩) and has a good view of the famous Huangpu River.I will arrive on the night of March 27 and leave early on March 29.I would like to visit some of the most famous places,such as Nanjing Road and YuGarden in Chenghuangmiao.
Can you give me some suggestions for my visit to Shanghai?I will have only one day to look around Shanghai.I will be happy if you can make a tour plan for me.Please say hello to Lu Mei.I'm looking forward to your reply.
Yours,
Sandy

76.Who will visit Shanghai next week?C
A.Li Fei.
B.Lu Mei.
C.Sandy.
77.Where has the writer booked a room?C
A.On Nanjing Road.
B.In Yu Garden.
C.In the Peace Hotel.
78.We can learn from the letter that the writerB Shanghai.
A.has never visited  
B.once visited  
C.often visits
79.When will the writer look around Shanghai?B
A.On March 27.
B.On March 28.
C.On March 29.
80.The most important purpose of writing this letter is toA.
A.ask for a tour plan 
B.ask for a reply 
C.say hello to Lu Mei.

分析 译文:
亲爱的李飞,
你好吗?我下星期将会有一个短暂的假期,已经决定再次去参观上海.我已经在在和平饭店订了一个房间.我听说它位于外滩能欣赏到黄浦江美丽的风景.我将在3月27日晚上抵达,3月29日一早离开.我想去参观最著名的一些地方.例如南京路和在城隍庙里的豫园.
你能给我一些参观上海的建议吗?我只有一天的时间去逛一下上海.如果你能给我做一个旅行计划我将很高兴.请向陆梅问好.我期待着你的回复.
你的,
桑迪

解答 76:C 细节理解题.根据短文第一段第二句I will have a short holiday next week and have decided tovisit Shanghai for a second time.及下文署名可知是桑迪要去上海度假.故选C.
77:C 细节理解题.根据I have booked a room in the Peace Hotel.描述,可知作者在和平饭店预定了一个房间.故选C.
78:B 细节理解题.根据and have decided to visit Shanghai for a second time.描述,可知这是作者第二次去上海.可知以前他曾经去过一次,故选B.
79:B 细节理解题.根据I will arrive on the night of March 27 and leave early on March 29.描述,可知作者只能在28日参观上海,故选B.
80:A 细节理解题.根据Can you give me some suggestions for my visit to Shanghai?及I will be happy if you can make a tour plan for me.描述,可知作者主要是在向李飞征求建议,请求一个旅行计划.故选A.

点评 此文为日常生活类阅读.这是桑迪写给李飞的一封信,在信中桑迪主要介绍了自己来上海的这次旅行并请求李飞帮助她制定一个旅行计划.题目大都涉及细节理解题,较为简单.做这一类题时,最主要的是要把握好人物的活动内容,时间和地点.根据题目的问题去文中找出相关细节性的句子作为依据与选项的答案进行比对或进行合理的推理,从而选出符合原文内容及体现作者观点的选项.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-Will Tony win the English speaking competition?
-___________He does best in English in our class.
A.I am afraid notB.I think so
C.It's hard to say   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.People that lived in the mountains didn't have wells in the past,so they had to             water from a spring far away.(  )
A.giveB.bringC.takeD.fetch

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Would you mind if I open the window?
-______________,I got a cold.(  )
A.You'd better not.B.Never mind.
C.Of course not.D.All right.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.By the end of last week,she______in the west of China for two months helping the homeless children.(  )
A.will stayB.has stayedC.would stayD.had stayed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-What do you think of Beijing,Mr.Black?
-Oh,I        such a beautiful city before.(  )
A.don't visitB.didn't visitC.haven't visited

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.一      is the weather today?
--Sunny.(  )
A.WhatB.HowC.Why

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.At the concert,we enjoyed his songs very much.                were exciting and sweet.(  )
A.HeB.TheyC.WeD.It

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Nick,would you mind ______ those old jeans?They look terrible.(  )
A.not to wearB.not wearC.wearing notD.not wearing

查看答案和解析>>

同步练习册答案