精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.Many people think the dinosaurs were the biggest animals that ever lived.They are wrong.The world's biggest animal is still living and it lives in the ocean.It is called the blue whale (鲸鱼).Blue whales can be as long as 30meters and weigh as much as 1,000kilos.The largest dinosaurs weighed only 500kilos.
The whale is not only the world's biggest animal,it is also one of the smartest.We know that whales can communicate with each other,although we do not know what they are saying.Perhaps one day we will learn how to communicate with whales,and then they will be able to tell us about themselves.
Although they live in the ocean,whales don't lay eggs like fish do.They are mammals (哺乳动物).They give birth to babies and produce milk inside their own bodies to feed them.Humans are also mammals.
There are lots of stories about whales,but perhaps the most famous story is Moby Dick,which was written by an American writer named Herman Melville.In this book,a sailor named Captain Ahab spends a lot of time trying to find and kill an enormous white whale named Moby Dick.
Sadly,there are not many kinds of whales left.People have killed them for food and other things for thousands of years.However,there are now laws (法律) to stop people killing most kinds of whales.So perhaps there will be more of them in years to come.
51.Which picture shows the correct size of the largest whale?A

52.Whales canC.
A.tell us about themselves                
B.lay eggs
C.communicate with each other             
D.live on land
53.Moby Dick isA.
A.a story written by Herman Melville     
B.a sailor
C.the name of a blue whale              
D.a famous dinosaur
54.There are not many kinds of whales left becauseB.
A.they don't lay eggs          
B.people have killed them
C.they live in the ocean        
D.there are laws against them
55.The passage is mainly aboutA.
A.the world's biggest animal
B.lots of stories about whales
C.laws to stop people killing whales
D.the differences between dinosaurs and whales.

分析 许多人认为恐龙是有史以来最大的动物.他们是错误的.世界上最大的动物在海洋里仍然活着.它被称为蓝鲸.蓝鲸可以长达30米,重达1,000千克.最大的恐龙重量只有500千克.
鲸鱼不仅是世界上最大的动物,它也是最聪明的动物之一.我们知道鲸鱼之间可以相互沟通,虽然我们不知道它们在说什么.也许有一天我们将学习如何与鲸鱼沟通,然后鲸鱼就能够告诉我们关于它们自己的事情.
虽然鲸鱼生活在海洋中,却不会像其他鱼一样下产卵.它们是哺乳动物.它们生下的是婴儿,并在自己的身体内产生奶喂养它们.人也是哺乳动物.
有很多关于鲸鱼的故事,但也许最着名的故事是由美国作家HermanMelville写的MobyDick.在这本书中,一个叫亚哈船长的水手花费很长时间,试图找到和杀死一只巨大的叫MobyDick的白鲸.
可悲的是,很多种鲸鱼都没有能够存活下来.几千年来人们把它们当做食物或其他目的猎杀.然而,现在有法律阻止人们杀死大多数种类的鲸鱼.也许在未来几年它们的数量会有所增加.

解答 51.A.细节理解题.根据Many people think the dinosaurs were the biggest animals that ever lived.They are wrong.The world's biggest animal is still living and it lives in the ocean.It is called the blue whale (鲸鱼).可知,大多数人认为地球上最大的生物是恐龙,因此可知恐龙的大小一定大于人和常见的动物,如D中的牛,然而句子后面出现转折,这些人的观点是错误的,因为世界上最大的动物仍然存在于这个世界上,且生活在海里,他是鲸鱼,因此鲸鱼的大小大于恐龙,因此选择A;
52.C.细节理解题.根据e know that whales can communicate with each other,although we do not know what they are saying.可知,鲸鱼是世界上最聪明的动物之一,鲸鱼之间可以相互沟通,虽然我们不知道它们在说什么,因此C正确;后面紧接着依据就是Perhaps one day we will learn how to communicate with whales,and then they will be able to tell us about themselves.也许有一天我们将学习如何与鲸鱼沟通,然后鲸鱼就能够告诉我们关于它们自己的事情,所以我们现在还不能与鲸鱼进行交谈,因此A错误;文章中提到鲸鱼是哺乳动物,不像其他鱼类一样产卵,而是生下婴儿,因此B错误;鲸鱼是生活在海里的生物;
53.A.细节理解题.根据There are lots of stories about whales,but perhaps the most famous story is Moby Dick,which was written by an American writer named Herman Melville.可知,现在有很多关于鲸鱼的小说或故事,其中最著名的就是Moby Dick,这是美国作家Herman Melville所写的一个关于鲸鱼的故事,因此A选项正确;
54.B.细节理解题.根据Sadly,there are not many kinds of whales left.People have killed them for food and other things for thousands of years.可知,现在现存的鲸鱼种类不多了,原因就是人类的猎杀,因此答案为B:people have killed them.
55.A.文章主旨题.根据全文的内容,首先文章以恐龙为切入点引出鲸鱼的话题,之后详细论述了鲸鱼的聪明、繁殖方式以及关于鲸鱼的故事,随后引出鲸鱼的现状,引出保护鲸鱼的观点,因此整篇文章的主线为鲸鱼,即世界上最大的动物,the world's biggest animal,因此答案为A;

点评 本文是一篇科普类文章.详细的介绍了鲸鱼,最后引出保护鲸鱼的思想,旨在呼吁人们保护鲸鱼.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.it is,fly kitesIt's a good time to fly kites.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.It_________ cloudy last Sunday,so I_________ TV at home.(  )
A.is,watchedB.was,watchC.was,watchedD.is,watch

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Tristan Wang,from China,has just graduated from an MA International Human Resources Management at Newcastle University.We asked him about his journey….
Why did you choose to study in Newcastle?
The only place I knew in England was London,but I'd heard of Newcastle United Football Club before.My agent(代理人) suggested it,and a lot of my friends said that Newcastle was a nice city.I also knew people who had studied in the UK,and they all considered Newcastle as a good place to study.
How did you decide on which course to take?
I majored in Aerospace Electrical Engineering in China.It's a popular subject and at the time there were a lot of job opportunities.However,the economic crisis(经济危机) began when I graduated.My mum thought it would be a better idea to further my education abroad and I couldn't take my degree subject at a higher level abroad,so I decided to change subjects.
What was your dream job when you were younger?
My parents are both pilots,so I always wanted to be a pilot like them,so I firstly majored in aviation engineering.It was a difficult field to get a job in China,and I knew exactly what my parents worried about was that if I could find a good job in the future.So I chose to move on from that dream in the end.I came to study in the UK in 2012,and since then my dream is to do well at university and make my parents worry about me less.I did it now!
What would you say to students who are considering studying at Newcastle University?
Newcastle University is a university that gives you a chance to progress onto university,especially if you need to polish your English or do a basic course before your degree study.They are in partnerships with(与…合作) excellent universities.You are provided with the facilities(设备) and environment; it is then up to you to make that choice and make your dream come true.Do you still hesitate(犹豫)?
51.What made Tristan Wang choose to study in Newcastle?C
A.His interest in playing football.
B.His friends'former experience.
C.Other people's suggestions.
D.The unique location of the city.
52.Tristan Wang used to major in Aerospace Electrical Engineering becauseB.
A.his parents wanted him to do so       
B.it might be easier to find a job
C.he wanted to receive a high degree     
D.he needed to further his education
53.What does Tristan Wang think of his education at Newcastle University?A
A.Successful.
B.Important.
C.Difficult.
D.Interesting.
54.What does Tristan Wang really mean in the last paragraph?B
A.His English has improved at Newcastle University.
B.He encourages students to choose Newcastle University.
C.Newcastle University is really an excellent university.
D.Newcastle University helps students to achieve their dreams.
55.We can learn from the passage thatD.
A.London was the first British city Tristan Wang had been to
B.Tristan's parents wanted him to be a pilot when he was young
C.Tristan Wang wanted to continue his education in the UK
D.Tristan Wang has graduated and got a good job in China.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.My dad was a fisherman.He worked hard and would stay out until he caught enough to feed the family.When the weather was bad,he would d(66)rive me to school.He had an old truck he used in his fishing business.
I remember the day I decided I was too o(67)oldfor a goodbye kiss.When we got to the school and came to a stop,He started to lean t(68)owardme,but I put my hand up and said,'No,Dad.'It was the first time I had ever talked to him that way,and he had a s(69)urprisedlook on his face.I said,‘Dad,I'm too old for a goodbye kiss.'
My dad looked at me for the longest time,and his eyes s(70)tartedto tear up.‘You're right,'he said.‘You are a big boy…a m(71)an.I won't kiss you any more.'The tears began to well up in his eyes,as he spoke.‘It wasn't long after that when my dad went to sea and never came back.It was a day when most of the boats stayed in,but not Dad.He had a big family to f(72)eed.They found his boat float with its nets half i(73)n and half out.'
I looked at my dad and saw that tears were running down his face.He spoke again.‘Guy,you don't know w(74)hatI would like my dad to give me.It was just one more kiss on the face…to feel his rough old face…to smell the ocean on him…to f(75)eelhis arm around my neck.'
I wish I had been a man then.If I had been a man,I would never have told my Dad I was too old for a goodbye kiss.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.3Scientists Awarded
The 2015Nobel Prize In Physiology Or Medicine
Name:Youyou Tu
Born:1930,China
Prize share:1/2
Working place:China Academy of Traditional Chinese Medicine
Name:Satoshi Omura
Born:1935,Japan
Prize share:1/4
Working place:Kitasato University
Name:William C.Campbell
Born:1930,Ireland
Prize share:1/4
Working place:Drew University
26.William C.Campbell was born inC.
A.China
B.Japan 
C.Ireland
D.Germany
27.Among the three scientists,who is the youngest?B
A.Youyou Tu.
B.Satoshi Omura.
C.William C.Campbell
D.We don't know.
28.Suppose the total prize for the 3scientists is 1,000,000,how much will Youyou Tu get?B
A.250,000
B.500,000
C.750,000
D.1,000,000.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Spend your summer holidays wisely!
41.Where will you have classes if you like playing basketball?D
A.At Cliff College.
B.At Golden Finger Club.
C.At Whitehawk School
D.At Haved School.
42.The underlined word"Fee"in the ad is about"A".
A.the money
B.the teacher
C.the address
D.the school
43.How much will they pay if Darning and his deskmate take part in"Speak Good English"?
A.15
B.30
C.45
D.60
44.All classes will end afterD.
A.1p.m.
B.2p.m.
C.3p.m.
D.4p.m.
45.What is the aim of"Easy Trip with mathematics"?B
A.To help students finish their homework.
B.To mak e students'thinking skills better.
C.To show you some rules of the math class.
D.To teach students to speak in class bravely.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Since 1850,the temperature of Earth's surface has increased about 0.6°C.Scientists predict it may warm much more by the end of this century.Who's turning up the heat?Well,it seems that we are!Some of this global warming may be natural.However,nearly all scientists now agree that most of it is due to people's actions.  Over the past 150 years,we've added huge amounts of certain gases,especially carbon dioxide(CO2)to the air..These gases can keep heat near Earth's surface,so more carbon dioxide means more heat is kept near Earth's surface.Global warming may change the weather in ways that lead to more severe storms,floods and droughts.
We add carbon dioxide to the air when we burn things,especially fossil fuels.Fossil fuels are energy sources formed from the remains of plants and animals that lived millions of years ago.Coal,oil,and natural gas are all fossil fuels.People in the United States and other countries started burning large amounts of fossil fuels more than a century ago.The amount of fossil fuels being burned each year has been
increasing worldwide.The more we burn,          .
What can we do to help?Nowadays to live a low-carbon life is quite popular in the world.Low-carbon means to reduce the amount of carbon dioxide.Saving energy and reusing are the key words.In fact,even the simplest everyday activities can make our lives low-carbon.

75.What problem"can global warming cause?(根据短文内容回答问题)
76.What are fossil fuels?(根据短文内容回答问题)
77.请将第一段中的画线句子翻译成汉语.
78.请根据第二段内容,将最后一个句子补充完整.
The more we burn,the more carbon dioxide will be produced.
79.请写出日常生活中的一种"低碳"行为.(用英语写一个句子)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.If you want to borrow(借) a book,you can go to the library.

查看答案和解析>>

同步练习册答案