分析 文章大意:这篇短文讲述的是两个天使来到人间,他们先到了一个富人的家里,富人待他们很不好,让他们睡在地下室里.其中一个天使看到墙上有个洞,他帮这个富人把洞补好.第二天两个天使又来到了一个穷人的家里,穷人夫妇对他们很热情,第二天穷人家的牛死了,天使没有帮忙.更年轻一点的天使觉得很不可理解.老一点的天使说,事情并不是像你看到的那样的.我帮助穷人补洞是因为在那个地下室里有金子,这样富人就发现不了了;而昨天晚上死神天使来拿穷人妻子的性命,我让他用牛的命替换了他妻子的命.
解答 53-56:BACB
53题答案:B细节理解题.根据文章的第一段Two traveling angels stopped to spend the night in the home of a wealthy family.The family was rude and refused to let the angels stay in the guestroom.可知很富有,但不热情.故选B.
54题答案:A 细节理解题.根据文章的第二段The next night,the pair came to rest at the house of a very poor but very hospitable farmer and his wife.After sharing the little food they had,the couple let the angels sleep in their bed where they could have a good night's rest.可知虽然很穷,但愿意和别人分享他们的东西,故选A.
55题答案:C细节理解题.根据文章最后一段中 last night as we slept in the farmer"s bed,the angel of death came for his wife.I asked God if the angel could take the cow instead可知,原本死神天使是来索穷人妻子的命的,但是天使帮忙请求上帝用牛的性命来代替,故而救了穷人妻子的命.故选C.
56题答案:B 主旨大意题.这篇短文通过这样一个故事想要告诉我们,有时候事情并不总是表面看起来的那个样子的,即So things aren"t always what they seem.故选B.
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| A four-day tour in Beijing | ||
| Time | Places of interest & Activities | (76)Suggestions/Tips/advice |
| Day 1 | ●Walk on the Great Wall ●Take photos ●See the beacon tower far away | ●Juyong Pass is a better (77)choice because it's less crowded but more wonderful. ●(78)Unless you pick a clear day,you will not see the far-way beacon tower. |
| Day 2 | ●Visit the Temple of Heaven ●(79)Enjoy/Have/Eat the Peking Duck at the Qianmen Street ●Visit the world's (80)largestcity square---Tian'anmen square | ●Plan your day(81)carefully,or you won't finish the tour. |
| Day 3 | ●Visit the Capital Museum ●Walk along Wangfujing ●Experience the real Beijing life | ●Slow down and go to the hutongs to enjoy yourself and (82)relax yourself. |
| Day 4 | ●Visit the Summer Palace,Yuanmingyuan,the Lama Temple ●Enjoy the nightlife in Sanlitun | ●The(83)last day is designed for those energetic people. |
| Conclusion:Start to explore the (84)wondersof China from Beijing.The four-day tour will surely make you fall in(85)love with the Chinese capital. | ||
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | name | B. | age | C. | job | D. | family |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | a popular teacher | B. | more popular teacher | ||
| C. | most popular teacher | D. | the most popular teachers |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | it is | B. | she isn't | C. | he isn't | D. | it isn't |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | are | B. | is | C. | has |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com