精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Once,four people went to catch fishes by boat.The first two days,they were very happy because they caught so many fishes.On the third day,unfortunately,they met a terrible storm.The boat sank into the sea.All of them died except Simon.He held a piece of wood and finally landed on a small island.There was nobody living on the island.Every day,he stood by the sea,hoping a ship could pass by and save him.As days went by,nothing happened.
Simon felt exhausted.He tried his best to build a very simple house because he wanted to keep the cold and rain out.One day,he went out to look for food.When he got back,he found his little house on fire.There was a lot of smoke rising from it.He knew the worst thing had happened.He was full of great sadness and cried,"My friend died.My house burned down.How could I go on living?"At that moment,he didn't know what to do,without any hope.
Early the next day,however,he was woken up by the sound of a ship that was coming to the island.It had come to save him."How did you find me?"Simon asked in surprise."We saw the smoke."One of the men in the ship answered.

根据短文内容,回答下列问题.
71.Did the four people meet a terrible storm on the second day?No,they didn't.
72.What did Simon hold to save his life after the boat sank?He held a piece of wood to save his life.
73.Why did Simon build a house on the island?Because he wanted to keep the cold and rain out.
74.How did people find Simon at last?By the smoke.
75.Was it good or bad for Simon that his house was on fire in the story?It was good.

分析 【文章大意】四个人乘船捕鱼,不幸的是,在第三天的时候,他们遇到了风暴,船沉了,只有Simon抱着一块木头一个人活了下来.他到了一个无人岛上.Simon每天都在期盼有船经过,但是什么也没有发生.于是,筋疲力尽的他决定搭建一个简易房子取暖避雨.可惜,最后这个房子还是被火烧毁了,就在Simon万念俱灰之时,有艘船来到岛上救了他,因为船上的人看见了房子着火的烟.

解答 71.答案为No,they didn't.细节理解题.根据"On the third day,unfortunately,they met a terrible storm",我们可以得知,四个人是在第三天的时候遇到了风暴.所以他们不是第二天遇到的风暴.故答案为No,they didn't.
72.答案为He held a piece of wood to save his life.细节理解题.根据"All of them died except Simon.He held a piece of wood and finally landed on a small island",我们可以得知,只有Simon一个人活下来的原因是他抱着一块木头,所以答案为He held a piece of wood to save his life.
73.答案为Because he wanted to keep the cold and  rain out.细节理解题.根据"He tried his best to build a very simple house because he wanted to keep the cold and rain out",我们知道Simon尽力去建造一个简易房子的目的就是为了取暖和避雨.所以答案为Because he wanted to keep the cold and rain out.
74.答案为By the smoke.细节理解题.根据"‘How did you find me?'Simon asked in surprise.‘We saw the smoke.'One of the men in the ship answered",从这段对话中,我们知道,船上的人是因为看见了烟,才来到这个岛上并发现Simon的.故答案为By the smoke.
75.答案为It was good.细节理解题.根据文章最后"Early the next day,however,he was woken up by the sound of a ship that was coming to the island.It had come to save him","‘How did you find me?'Simon asked in surprise.‘We saw the smoke.'One of the men in the ship answered",我们可以得知因为房子着火产生的烟,才引来了救Simon的船只,所以房子着火的结果是好的,因为这拯救了Simon于无人岛.所以答案为It was good..

点评 快速阅读全文,掌握文章主旨,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出准确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.---Dad,math is too different for me.
---Maybe a little,but don't _______dear.I can help you.(  )
A.give up itB.give it upC.give it away

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.The children were allexcited( 激动 ) because of the games.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Do you know _________?(  )
A.when Jackie Chan was bornB.when was Jackie Chan born
C.when did Jackie Chan born   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Steven Jobs was born in 1955.He was an American businessman and inventor.He was the co-founder and chief executive officer (CEO) of Apple Inc.In the late 1970s,Steve,with Apple co-founder Steve Wozniak,Mike Markkula,and others,designed,developed,and marketed one of the first successful lines of personal computers,the Apple II series and later,the Macintosh.
Steve was among the greatest of American inventors-brave enough to think differently,and believed he could change the world and in fact,he had the power to change the whole world.By making computers personal and putting the Internet in our pockets,he has brought joy to millions of children and grownups.
Steve was fond of saying that he lived every day like it was his last.He changed the way each of us sees the world.Steve's brilliance,passion and energy were the source of countless innovations (创新) that enrich and improve all of our lives.The world is much better because of Steve.On October 5,2011,Steve died of cancer.The world has lost a visionary.We all feel sad about it.
41.Where can we find this passage?D
A.In a science book.
B.In a science fiction novel.
C.In a dictionary.
D.In a newspaper.
42.Why Steve was fond of saying that he lived every day like it was his last?D
A.Because he knew he would die soon.
B.Because he was too busy every day.
C.Because he was humorous.
D.Because he wanted to make full use of time.
43.From the passage,we can know thatA.
A.It is cancer that took the Steve's life
B.Steve's brilliance,passion and energy enrich and improve all of our lives
C.Apple II series and the Macintosh have made computers personal and put the Internet in  our  Pockets
D.Steve was a businessman but not an inventor
44.According to the passage,"a visionary" meansC.
A.一位伟人    B.一位见证者      C.一位梦想家   D.一位冒险家
45.What would be the best title for this passage?C
A.Steve Jobs'death    
B.Our loss of a great CEO
C.A great inventor,Steve Jobs    
D.The great changes in our lives.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

12.每句只有一处错误,请将错误部分的字母标号填在题后括号内,并将正确答案写在横线上,保持句意不变
Although he has a lot of money,but Robert lives a simple life.去掉but.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---Do you know the boy________ is sitting next to Peter?
---Yes.He is Peter's friend.They are celebrating his ________ birthday.(  )
A.who; ninthB.that; ninethC./; ninethD.which; ninth

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-I ______a lot of time playing computer games every day.
--Oh,boy.It's bad for your eyes.(  )
A.spendB.takeC.pay

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

12.A.Does your mother have a noodle house?B.How much is a bowl of beef noodles?C.Where is it?D.What does your mother look like?E.Oh,what did you do?F.What would you like?G.What kinds of noodles do you have?
B:I was busy yesterday.

A:Hi!Yang Juan.Yesterday you didn't go to the movie.(66)E
B:I helped my mother at her noodle house.
A:Really?(67)A
B:Yes,she does.
A:(68)C
B:It's on Zhongshan Street.
A:(69)G
B:We have beef,mutton,egg and vegetable noodles.
A:I like beef noodles.(70)B
B:Er,a small bowl is 5yuan and a large bowl is 8yuan.Welcome to our noodle house.
A:Thank you.

查看答案和解析>>

同步练习册答案