精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.QQ is one of the most popular chat tools among teenagers.We regard it as an important chat tool in our daily life because it has some advantages.
First,we can make lots of e-friends on QQ.It is easy to find the person who has the same interest as us,and we can talk with him or her happily.Second,we can also join a QQ group to find the information we need.For example,if we want to learn English well,we can choose a group with many English lovers in it.Third,we can also play games with our friends on QQ and always have fun.
QQ brings us a lot of benefits,but it can also cause some problems.It's dangerous to tell strangers on QQ our real personal information like telephone number,address and ID number.If we spend too much time chatting online,it won't be good for our study and health.
61.QQ is a kind ofB.
A.gameB.chat toolC.bookD.TV programme
62.Which of the following is NOT TRUE according to the passage?C
A.We can get lots of information on QQ.B.We can make friends on QQ.
C.We can get everything on QQ.C.We can play things with friends on QQ.
 63.The underlined word benefits in this passage meansB.
A.问题     B.益处    C.兴趣   D.乐趣
64.QQ will be good for us ifB.
A.we spend too much time chatting online
B.we get some useful information we need
C.we tell some strangers about our real telephone number
D.we tell some strangers about out real address and ID number
65.If we want to learn English well,we canD.
A.do stopping on QQ
B.always chat in Chinese on QQ
C.play games with our friends on QQ
D.join a QQ group with many English lovers in it.

分析 QQ 是青少年最受欢迎的一种聊天工具.它被认为是一个重要的聊天工具.它有许多优点,可以通过它交朋友;找到我们需要的信息;还可以和朋友通过QQ一起玩游戏.最后提到要正确使用,否则会带来许多麻烦.

解答 答案:61.B 细节理解题.根据第一段句子QQ is one of the most popular chat tools among teenagers.QQ 是青少年最受欢迎的一种聊天工具.可知QQ 是一种聊天工具.故选B.
62.C 细节判断题.根据第二段第一行句子we can make lots of e-friends on QQ.我们可以在QQ上交很多的朋友.we can also join a QQ group to find the information we need.我们也可以加入QQ群找到我们需要的信息.we can also play games with our friends on QQ.我们也可以与我们的朋友在QQ上玩游戏.可知在QQ上我们并不能得到任何事情.故选C.
63.B 词义猜测题.根据上下段内容及其后文QQ brings us a lot of…,but it can also cause some problems.QQ带给我们许多的…,但也会造成一些问题.可知上段主要说的是QQ的好处,这段说的是QQ的缺点,所以结合选项应说QQ带给我们许多的益处,但也会造成一些问题.因此benefits是益处的意思.故选B.
64.B 细节理解题.根据第二段第一行句子Second,we can also join a QQ group to find the information we need.第二我们也能加入一个QQ群去寻找我们需要的信息.可知寻找我们需要的信息是有益的.故选B.
65.D 细节理解题.根据第三段句子For example,if we want to learn English well,we can choose a group with many English lovers in it.例如,如果我们想学好英语,我们能选择一个英语爱好者的群.可知如果我们想学好英语,我们能选择一个英语爱好者的群.故选D.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.We all dream about things that we would like to do and things we hope to achieve in the future.But are everybody's dreams the same?Here are some of the findings of a survey about dreams,in which thousands of students across China took part.
Teenagers have all kinds of dreams.Some are more realistic than others.For example,many students said they would like to be volunteers for the Asian Games,maybe working as translators or tour guides.And quite a few said they dream of going to the moon one day.
According to the survey,less realistic dreams are also common,but many students reported that they were willing to work hard to achieve their dreams.Quite a few dream of becoming famous,perhaps famous sportspeople or singers.Some said they'd love to go on exciting trips; one student said she'd love to sail across the Pacific Ocean.And then there are dreams that are impossible; three students said they'd like to be able to fly.

71.Thousands of studentstook part in the survey"What are yourdreams?"
72.The dream to beable to fly one day is notrealistic/possible.
73.One of the girl's dreams is to sail across the Pacific Ocean in thefuture.
74.There are quite a few students dreaming to befamous people.
75.It isimpossible/difficult/hard to achieve the dreams without workinghard.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

15.It takes my mum two hours to do the housework today.( 划线部分提问 )
Howlongdoes ittake your mum to do the housework today?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Is Li Ming in the classroom?
-No,he ____ there.I saw him in the reading room just now.(  )
A.can't beB.mustn'tC.needn't beD.is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Now most families have only one child _____ our country's one-child policy.(  )
A.soB.becauseC.because forD.because of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.They arrived _________ the station at 12:00last Sunday.(  )
A.toB.inC.atD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Not only the children but also Mr Green ______ Chinese classical music.(  )
A.enjoyB.enjoysC.enjoyingD.have enjoyed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.It's dangerous for you _______ the road when the traffic light is red.(  )
A.crossB.to crossC.crossingD.crossed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.你应该按时归还这些书
You must return these bookson time.

查看答案和解析>>

同步练习册答案