精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Mr.Smith has worked in the factory for 30years.(对划线部分提问)
Howlong has Mr.Smith worked in the factory?

分析 史密斯先生在这家工厂已经工作三十年了.
史密斯先生在这家工厂工作多久了?

解答 答案:How; long.
划线部分是for 30 years是一段时间,提问用疑问词组how long表示多久,故答案是How long.

点评 how long意为"多久、多长时间",主要是对一段时间进行提问,答语通常是(for)three days/weeks/months等时间段,它可用于各种时态.
How long do you stay in Beijing every year?每年你在北京住多久?
How long have they lived here?他们住在这里有多久了?

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.I watched the TV program last night._________.(  )
A.So I doB.So I didC.So did ID.So do I

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.We're not sure whether they will talk about the problem of pollution at the meeting.(改写句子,句意不变)
We're not sure if the problem of pollution willbe discussed at the meeting.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.一I like the smell in the air-newly-cut grass and sweet flowers.
一.It smells so nice.(  )
A.So I doB.So do IC.So am ID.So I am

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.We should always keep an eye on schoolsafety(安全).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-My aunt will take me to Europe for vacation next month.
-______(  )
A.You can do it!B.I'll be glad to come.
C.Have a good time!D.I'm glad you like it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.You probably talk to friends more than you talk to your parents.That's natural.Still,most of us want a parent's help,advice,and support at times.But talking to the parents may be difficult or terrible-especially when it comes to certain subjects.Here are some suggestions to make it easier.
Talk about everyday stuff-and do it every day.The more you do something,the easier it gets..Talking to parents about everyday stuff builds a bond that can help you discuss something more serious with them later.
Find something to chat(聊天)about each day.Talk about how your team did at the sports meet.Share something one of your teachers said.Even small talk about what's for dinner can help you relationship comfortable.
It's never too late to start.If your relationship with your parents makes you feel nervous.Try getting into conversations slowly.Mention the cute thing the dog did.Talk about how well your little sister is doing in math.Chatting with parents every day not only keeps the present relationship strong,it also can help a might-be-worse relationship get better.
When parents feel connected to your daily life,they can be there for you if something really important            .
61.What is the text mainly about?(根据短文内容回答问题)
(Some suggestions/advice on) how to build (develop) a good (great) relationship with your (our) parents./how to get along well with your parents
62.Please translate the underlined sentences into Chinese.(请将文中画线句子翻译成汉语)
你做的越多,事情就越容易
63.Please list two advantages of chatting with parents every day according to Paragraph 4.(请根据第四段内容列举与父母聊天的两个好处)
(1)It can keep the present relationship strong
(2)It can help a might-be-worse relationship get better
64.Please fill in the blank at the end of the text with a proper word or phrase.(请在文末空白处填入一个适当的词或短语)
comes up/appears/happens
65.Please write one more sentence about what you did with your parent in your daily life.(请结合实际,写一个英语句子描述你和父母曾做过的一件事,不得重复文中内容)
We had a picnic together last month.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.He works ______ and feels ______ every day.(  )
A.hard; happyB.hardly; happily
C.hard; happilyD.hardly; unhappily

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.This coat is expensive,_____ it's cheaper on Taobao shop.(  )
A.butB.andC.orD.so

查看答案和解析>>

同步练习册答案