精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】阅读理解
There are many wetlands in China and some of them have become the world's important wetlands. The Chinese Yellow Sea Wetlands are among them. They are in Yancheng, Jiangsu Province. They are home for many different kinds of birds and animals. The world's largest Milu Deer Nature Reserve(自然保护区) is in them. More than700 milu deer live freely there. There are not many red—crowned cranes in the world, but every winter you can see some in the Red—crowned Cranes Nature Reserve in the Yellow Sea Wetlands.
The temperature in the wetlands is usually neither too high nor too low. There is a lot of rain and sunshine, too. They are usually good places for wildlife. Offering food and home for some special kinds of animals and birds is not the only reason why we need to protect wetlands. Wetlands are important because they also prevent(阻止) flood(洪水). But some people want to change the wetlands to make more space for farms and buildings. This means there will be less and less space for wildlife.
Luckily, more and more people are beginning to realize(意识到) the importance of wetlands and wildlife. Every year, on February 2nd, many activities are held to tell people more about wetlands.
(1)The Chinese Yellow Sea Wetlands are in.
A.Zhejiang
B.Jiangsu
C.Jiangxi
D.Hubei
(2)Usually the weather in the wetlands is.
A.not too cold or hot
B.cold
C.hot
D.dry
(3)The World Wetlands Day is probably(可能) on .
A.April 22
B.June 25
C.February 2
D.March 22
(4)We must protect wetlands because .
A.they are home for wildlife
B.they can prevent flood
C.they can offer food to the animals and birds
D.all of the above
(5)The best title for the passage is .
A.China's wetlands have all entered the world's list
B.Wetlands—home for wildlife and people
C.Special animals in the Chinese Yellow Sea Wetlands
D.Wetlands—valuable resources (珍贵资源) of land on the earth

【答案】
(1)B
(2)A
(3)C
(4)D
(5)D
【解析】短文大意:本文主要讲述了湿地的重要性。在中国有许多湿地,其中一些已经成为世界上重要的湿地。中华黄海湿地是其中之一。它们在江苏省盐城市。在湿地的温度通常既不太高也不太低。有很多雨和阳光。它们通常是野生动物的好地方。为某些特殊种类的动物和鸟类提供食物和家园,不是我们需要保护湿地的唯一理由。湿地是重要的因为它们也可以防止洪水。
(1)细节理解题。根据第一段中They are in Yancheng, Jiangsu Province. 可知这个湿地保护区在江苏省,故选B。
(2)细节理解题。根据第二段中The temperature in the wetlands is usually neither too high nor too low.可知湿地的气温既不高,也不低,故选A。
(3)细节理解题。根据最后一段中Every year, on February 2nd, many activities are held to tell people more about wetlands.可知世界湿地日是在二月二日。故选C。
(4)细节理解题。根据第二段中Offering food and home for some special kinds of animals and birds 和they also prevent flood.可知ABC都是正确的,故选D。
(5)标题归纳题。根据本文主要列举了湿地的重要性,所以D选项最佳。故选D。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。 My name is Cathy. I'm a fourteen-year-old girl from England. Now I'm 1 in a middle school. I have to say that I was not good 2 my lessons before. So I was always afraid of exams.
Last week I 3 my end-of-year exams. Today I got my report card. 4, I did very well. My mom and dad said it was the best report. It was 5 main subjects that the report card talked about, and I felt very 6 today. My teachers ticked( 给……打勾 ) "7 to improve", "Good" or "Very good". My English teacher said my English was much better. For math and science I also 8 "Very good" ticks. All my teachers said I was 9. And at the end of the report card my head teacher said, "A very good 10. Well done!" I am so pleased with it, but I hope I can get a better report next year. I'm sure I can.
(1)A.playing B.working C.teaching D.studying
(2)A.in B.at C.to D.for
(3)A.failed B.opened C.finished D.started
(4)A.Luckily B.Badly C.But D.Really
(5)A.his B.my C.her D.their
(6)A.strange B.scared C.upset D.happy
(7)A.Want B.Need C.Stop D.Choose
(8)A.got B.wrote C.heard D.gave
(9)A.hard working B.work hard C.hard work D.hard-working
(10)A.report B.lesson C.teacher D.school

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据所给单词和句意,用适当的词填空,在答题卷上标有题号的横线上,写出空缺处各单词的正确形式。每空只写一词。
(1)The teacher told the students to do their homework by (they).
(2)Today is my grandfather's (ninety) birthday.
(3)There's nothing wrong with my leg, I'm so (luck).
(4)Let's go (skate). —Good idea!
(5)Alice was (excite) to see a wonderful show.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词。

Do you enjoy climbing mountains? I’d like to tell you a true story about John and Peter. They were b 1 mountaineers(登山者). As John was experienced, he was always asking Peter to copy his example. “Would you like to stand on the t 2 f the world, Peter?” “Of course. It has already b 3 my dream,” Peter answered.

On a sunny morning, the two men started for the top of Mount Qomolangma. After they climbed over one of the most d 4 slopes(斜坡), they found a man lying in the snow. “He’s going to d 5 ,” Peter looked at John and said, as if he would help the man. Leave him by himself and just follow me! But if you bring the burden(累赘)with you, I’m a 6 you will lose your life.” John warned Peter. Then he turned around and walked forward a 7 It was too cold. After thinking for a w 8 Peter made up his mind to help the dying man. He carried the man on his back and made his way forward. Little by little, Peter’s temperature made the man w 9 The man came to himself! And soon he could move all by himself. Together they moved side by side.

About two hours later, they kept up with John. To their surprise, they found that John was almost d 10 in the snow. He had been frozen to death.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】用方框中所给单词或词组的适当形式填空,每词限用一次。

many interested if twentieth talk


(1)There are cars on the road in the summer than in the winter.
(2)We'll go to the Great Wall it doesn't rain tomorrow.
(3)Bruce was on the mobile phone when the policeman stopped her yesterday.
(4)This book is interesting and I am in it.
(5)It shows the lives of people in the century.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。Are You Homesick(想家的)?
Are you readyleaving home? You can't help yourself feel less homesick. Here are some helpful ways:
Bring a little bit of home with you
If you are going away from home,(bring) your pillow or your favorite pajamas(睡衣). You can also bring picture) of the people you'll miss and look at them when you want to.
Keep busy
The more fun things you do, the time you'll have to feel homesick, so you can try to join in some(activity). Even if you are not completely(完全地) into them at first, you might soon start to have a good time.
Stay in touch
You can plan you'll call your mom or dad. If you have a two-day visit, maybe you need to stay out for a night. You'd better call (one) that night and again in the morning to make sure your parents know you're safe. With a camping trip, you might set a regular(规律的、定时的) day and time for a phone call home. You can also to stay in touch with your family and friends through the Internet. When you get in touch with someone, be(sure) to talk about the funny things you're doing.
Talk to someone when you need to
Sometimes, just telling someone that you're feeling a little homesick will help you feel better. Maybe you can tell a friend that you feel homesick and the two of you can do something fun---- like(tell) each other jokes. If you're at camp, a camp teacher would be a good person to talk . He or she might have some ways to help you feel better.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】在我的学校附近有三家餐馆。它们是东北饺子馆(Dongbei Dumpling Restaurant),富来饭店(Fulai Restaurant),金穗饭店(Jinshui Restaurant)。我们经常光顾那里。三个饭馆各有各不同。
东北饺子馆:最旧,比较受欢迎,最便宜。
富来饭店:最大,最贵,最令人愉快的(enjoyable)。
金穗饭店:服务(the service)比较好。食物味道比较好。
There are three restaurants near our school. They are

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】短文填空
Do you drink milk every day? We all know that milk is good for our health. But is that the whole truth (真相)? Let's take a closer look!
You might know that June 1 is C Day. But did you know World Milk Day is also on the s day?
Milk may be one of the best drinks in our life. It has a lot of nutrients (营养物质) to help children g . It's rich in calcium (钙) and vitamins (维他命). Calcium gives us strong bones. Doctors say that milk is also good for our t and heart. And a glass of warm milk helps to get a good night's sleep. Milk is great!
However, Scientists found that milk may cause some health p . “Drinking a lot of milk (three or more t a day) may make children fat.” a reporter from US science n LiveScience said. Also, some studies s that milk may not really help make people's bones very strong. some people who drank more milk also had more broken bones.
The best time of day for a glass of milk is during breakfast time. It makes us active during the day. You can also drink milk b you go to bed. It can calm us down and make us sleep b
So should we still drink milk? Milk may not be a superfood. But it does give us a lot of nutrients. Drink milk if you like it, but not because you think it is the best thing for your health.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达

请根据提示写一篇题为My Favourite Film Star的短文词数90左右。

我最喜欢的电影明星是Peter。他是一名著名的影星。他不仅年轻而且英俊深受影迷喜爱。2009年, Peter在一部恐怖(horror)片中扮演了一名侦探(detective)。这名侦探通过查看现场(scene)、询问邻居一些问题,从而找到了线索(clue),并最终抓住了杀人犯(murderer)。由于Peter在这部影片中担任了重要角色,而且演得十分精彩,他荣获了奥斯卡最佳男演员奖(the Oscar for Best Actor)。下周六晚上800-10:00这部电影将在盐城电视台播出。我不会错过它。

查看答案和解析>>

同步练习册答案