精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Chris is not a traditional explorer(探险家)-he usually works in an office for a large organization.However,Chris'job can be just as exciting and dangerous as being an explorer.
Chris works for MSF,an organization also known as Doctors without borders (国界).Since 1971,MSF has sent trained doctors all over the world to help people who have suffered from disasters(遭受灾难),such as wars and illness.Chris is a doctor from France who has traveled to many places to organize programs that help people.
At the moment,over 27,00trained doctors have taken part in MSF projects.The organization received the Nobel Peace Prize(诺贝尔和平奖) in 1999.All kinds of doctors can volunteer for MSF.They need to be ready to go to almost anywhere in the world and,of course,they should face difficulties.Most of MSF's work is in Africa.When MSF choose a doctor for a task,they have to go for at least six months.When doctors have completed a few tasks,they might be sent to an emergency(紧急的) task following a disaster,such as an earthquake.
But why would doctors leave a comfortable life and a good pay to join MSF?According to Chris,the experience they have is a great help in their life.What's more,just like the explorers of the past,they need to keep an open mind learn to get on well with the people they meet.One thing that they can say at the end of any task is that they have made a difference to people's lives.

76.MSF's work may be likeA.
A.exciting and dangerous          
B.tiring and boring
C.relaxing and colorful
D.peaceful and comfortable
77.The purpose of the organization called MSF is toD.
A.help the poor people to have a rich life.
B.train the doctors to work as a traditional explorer.
C.help volunteer doctors to travel all over the world.
D.help people who suffered from wars,illness or other disasters
78.As a volunteer doctor for MSF,he or she shouldB.
A.have worked in Africa for six months
B.be ready to work for a task for at least half a year
C.have suffered from all kinds of difficulties and disasters.
D.have been sent on an emergency task following the worst disaster.
79.Why would doctors like to join MSF?C
A.Because they can get a good pay.
B.Because they can have a comfortable life
C.Because they can help others and get experience.
D.Because they can travel around the world with their families.
80.Which of the following is TRUE according to the passage?D
A.Chris is an explorer who has organized programs to help people.
B.MSF received the Nobel Peace Prize for helping poor countries.
C.Volunteer doctors make a real difference to their own lives in MSF.
D.MSF offers medical help to people who have suffered from disasters.

分析 本文是一篇人物故事类短文.主要介绍了克里斯不是一个传统的探险家,而是一家大型组织的办公室工作人员,但他的工作就像探险家一样刺激和危险,他为MSF工作,就是众所周知的无国界医生组织,从1971年以来,MSF组织训练了很多医生去帮助那些遭受灾难的人们,克里斯是法国的一名医生,他到过很多地方去帮助人们.现在2700多名医生参与了无国界医生组织,这个组织在1999年的时候,获得了诺贝尔和平奖,所有的医生都可以参加这个组织,他们需要准备去世界的各个角落去帮助人们,大部分的工作都是在非洲,如果MSF决定一个医生去工作,这个医生必须去待半年,如果他们完成几项任务,就有可能被派去参加紧急救援,比如地震.为什么医生放弃了舒适的生活,优厚的报酬来参加MSF呢?根据克里斯的情况,他们拥有的是丰富的人生经历,还需要保持开放的思想去面对他们遇到的人.

解答 76.A.细节理解题.根据"Chris'job can be just as exciting and dangerous as being an explorer."可知在MSF的工作既刺激又危险,故选A.

77.D.细节理解题.根据"MSF has sent trained doctors all over the world to help people who have suffered from disasters(遭受灾难),such as wars and illness."可知MSF这个组织的主要目的就是训练医生去帮助那些遭受战争,疾病或者其他灾难的人们,故选D.

78.B.细节理解题.根据"When MSF choose a doctor for a task,they have to go for at least six months."作为MSF组织的志愿者医生,如果出去参加任务的时候需要工作半年,故选B.

79.C.细节理解题.根据"According to Chris,the experience they have is a great help in their life.What's more,just like the explorers of the past,they need to keep an open mind learn to get on well with the people they meet."可知他们除了可以帮助他人以外,自己还可以获得丰富的经历,故选C.

80.D.细节理解题.根据"Chris is not a traditional explorer(探险家)-he usually works in an office for a large organization."可知他不是探险家,所以A是错误的;根据"MSF has sent trained doctors all over the world to help people who have suffered from disasters"可知MSF是帮助遭受灾难的人们而获得的诺贝尔和平奖,而不是帮助贫困的国家,所以B是错误的;根据"One thing that they can say at the end of any task is that they have made a difference to people's lives."可知他们的任务对人们的生活产生了巨大的影响,而不是对自己的生活产生了巨大的影响,所以C是错误的;根据"MSF has sent trained doctors all over the world to help people who have suffered from disasters(遭受灾难),such as wars and illness."可知MSF这个组织的主要目的就是帮助那些遭受灾难的人们,故选D.

点评 首先仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

6.A.Good idea.
B.See you then.
C.We can go by bus.
D.This is Li Feng speaking.
E.What time shall we start?

A:Hello!This is Wei Hua.May I speak to Li Feng?
B:(56)D
A:Hi,Li Feng.Would you like to visit Fujian Tuhou this Sunday?
B:Yes,I'd love to.(57)E
A:How about half past eight?
B:All right.How can we get there?
A:(58)CIt takes about three hours to get there.
B:Oh,why not invite Mike?Maybe he wants to go with us.
A:(59)A I'll call him later.And let's meet at the bus station at 8:30in the morning.
B:Ok.(60)B
A:See you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.I can't find my watch,but it must be__________ in this room.(  )
A.everywhereB.nowhereC.anywhereD.somewhere

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

4.
it's,timeIt's time to get up..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

2.Simon:Hello,Daniel.The weekend is coming.(71)A
Daniel:Yes,I'd love to.(72)F
Simon:What about the Palace Museum?There is a great show there.
Daniel:That's really a wonderful place to visit.(73)E
Simon:We can see fine works of art there.
Daniel:That sounds great.(74)C
Simon:The best way is to take the underground.It takes only 20minutes.
Daniel:All right.(75)D
Simon:Shall we meet at my home at 8 a.m.tomorrow?
Daniel:OK.See you tomorrow.
Simon:See you.
A:Would you like to go on a trip with me?
B:Who will go with us?
C:How can we go there?
D:When and where shall we meet?
E:Then what can we do there?
F:But where shall we go?
G:Is it a long way to get there?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

12.It was my grandpa's eighty birthday yesterday.eightyeightieth.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.The girl sitting next to me on the plane was very nervous,for she_______ before.(  )
A.didn't flyB.hasn't flownC.hadn't flownD.wasn't flying

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-_________?
-The one behind the tree.(  )
A.Whose girlB.Who's that girl
C.Which girlD.Where's the girl

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15./a:/(  )
A.walkB.saltC.halfD.also

查看答案和解析>>

同步练习册答案