精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.I remember the green coat in my fifth and sixth grades.
When I needed a new jacket,my mother asked what kind I wanted.I described something like bikers wear.She listend long.I thought she understood for sure the kind I wanted.
The next day when I got home from school.I diacovered,on my bed,a jacket which was not what I had expected,I wear close to the jacked slowly,as if it were a stranger.
From the kitchen mother shouted that my jacket was in the closet,I rushed and pulled at the closthes inthe closet,hoping that jacket on the bed wasn't for me but my brother.No luck,Iwant to cry because it was so ugly and so big.But I knew I'd have to wear it a long time before I'have a new one.I looked at the jacket,like an enemy,thinking bad things before I took off my old and small jacket.
I put the big jacked on.I stood in front of the mirror(镜子),turning right and left.I looked ugly.
I threw it on my brother's bed and look at it for a long time before I put it on and went out,smiling a"thank you"to my mom.
The next day I wore it to school.At the morning break,my best friend.Steve,look at me for a long time.The girls turned away to shisper.The teachers looked my way and talked about how foolish I looked in my new jacket.When it was time for the whole school to get together on the playground,--.Although they didn't say out loud,"Man,that's ugly,"I heard there talk and even laughter.
And so I went,in my jacket.So embarrassed,so hurt,I couldn't even do my lessons the rest of the day.I received Cs on tests.
I wore that thing for three years.All in those year no love came to you.
I blamed(指责)that jacket for those bad years.I blamed my mother for her bad taste and her cheap ways.It was a sad time for the heart.Anyway,I spent my-sixth grade year,looking forward to something good to happen to me.
And it was about that time I began to grow,still in that green ugly jacket,which had become my brother who went along wherever I went.
42.The writer went to school in the new jacket becauseA
A.his jacket was too old and small      
B.his brother asked him to do so
C.he wanted to show it to his friends    
C.he would act in a school play
43.The sentence that shows the writer cared about his mother's feeling isC
A.I thought she understood for sure the kind I wanted
B.I blamed my mother for her bad taste and her cheap ways
C.I put it on and went out,smiling a"thank you"to my mom
D.From the kitchen mother shouted that my jacket was in the closet
44.Which of the following sentences can be put in theB?
A.it began to rain           B.everyone saw me
C.my mother came          D.I got angry
45.The changes of the writer's attitude(态度)to the jacket can be described asD.
A.enemy→stranger→brother         B.brother→stranger→enemy
C.stranger→brother→enemy            D.stranger→enemy→brother.

分析 这篇短文主要介绍了作者通过描述妈妈买给自己的一件难看的绿色夹克的感受及自我心理斗争过程,暗示了青少年逐渐成熟的艰辛过程.

解答 答案:42.A 细节理解题.根据第五段句子I looked at the jacket,like an enemy,thinking bad things before I took off my old and small jacket.我看着那件夹克,像看着一个敌人一样,在脱掉又旧又小的夹克前想着一些糟糕的事情.可知因为他的夹克衫太旧了,太小了.故选A.
43.C  细节理解题.根据第七段句子I threw it on my brother's bed and look at it for a long time before I put it on and went out,smiling a"thank you"to my mom.我把它扔在哥哥的床上看了很久,然后穿上它走了出去,对妈妈笑了说"谢谢".可知作者关心他母亲的感受是然后穿上它走了出去,对妈妈笑了说"谢谢".故选C.
44.B  细节推理题.根据上下文The teachers looked my way and talked about how foolish I looked in my new jacket.When it was time for the whole school to get together on the playground,__.Although they didn't say out loud,"Man,that's ugly,"I heard there talk and even laughter.老师们看着我的样子,说我穿着新夹克看起来很傻.当整个学校的人都聚在操场上的时候,虽然他们没有大声说,"天啊,那真丑,我听到了他们谈论甚至嘲笑.可知说的是作者认为每个人都在看着他,结合选项,应是说当整个学校的人都聚在操场上的时候,每个人都在看着我.故选B.
45.D 细节理解题.根据整篇文章内容及其第三行句子I wear close to the jacked slowly,as if it were a stranger.感觉很陌生;第四段句子I looked at the jacket,like an enemy,像个敌人;最后一段句子which had become my brother who went along wherever I went.是我的兄弟.可知作者态度的描述是陌生--敌人--兄弟.故选D.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Sam is doing some                 about the ancient Silk Road.(  )
A.exerciseB.operationsC.researchD.experiments

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

3.What do you think of sports?Sports play an important part in our life.All over the world,people enjoy sports.Wherever you are,you can(56)A different kinds of sports or games.Some sports or games can go back to (57)Byears,like running and jumping.Chinese Kung Fu,for example,has a very long history.(58)Abasketball and volleyball are new.Neither has a history of a hundred years.People are inventing new sports or games all the time.
Sports help people keep healthy and happy and live (59)A.Lots of people take part in sports and play games.But some people like to watch(60)Bdo sports.(61)B the games,some people buy tickets or turn on their TVs at home.They don't go to bed (62)Cthe games are over.When their player gets the first or their team wins,they often get very(63)A.
When the seasons change,sports change with (64)B.In different seasons,people play different games.For example,swimming is fun in warm weather just like in summer,but skating is popular in (65)C.

56.A.watchB.lookC.look at
57.A.thousand ofB.thousands ofC.thousands
58.A.ButB.OrC.So
59.A.longerB.happierC.more
60.A.the othersB.othersC.other
61.A.WatchingB.To watchC.Watch
62.A.whenB.afterC.until
63.A.excitedB.exciteC.exciting
64.A.itB.themC.they
65.A.springB.autumnC.winter

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

20.近年来,中小学生的健康问题日益引起人们的关注.请你以How to keep healthy 为题,写一篇80词左右的短文,谈谈你的看法和建议.
要求:主要包括以下内容,可以适当发挥.文章开头已给出,不计入总词数.
1.列举中小学生面临的健康问题,如go to school without breakfast,play computer games,watch TV,drink or smoke,
2.提出保持健康的合理建议;
3.发表自己的看法.
How to Keep Healthy
Everyone needs to keep healthy today,especially we students.But we don't know the importance of keeping healthy.                                          

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Have you ever imagined going to other countries without your paper Passport?That will soon come ture.And your people passport will become history.You may use their new kind of sparse port call the"cloud passport"in the future.
     It's reported that Australia will be the first country to use the cloud passport.With the cloud passport,you don't have to take a paper passport with you all the time.The cloud passport will have your name,photos and other information.And if you go to other countries,you can just check the information on the computer.
    When you take a paper passport with you,you might lose it.But with the cloud passport,you don't have to worry about that.
    Do you think the cloud passport is a great idea?Perhaps you will have it in the future,too.
 49.You may use a new kind of passport called"Apassport"in the future.
A.cloud               B.paper          C.history            D.photo
50.It is reported thatBwill be the first country to use the new kind of passport.
A.China              B.Australia      C.America         D.England
51.If you have the cloud passport,B?
A.You can take it with you easily.
B.You needn't worry about losing it.
C.You can go to Australia freely.
D.You needn't go to other countries.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.阅读短文,根据其内容回答文后各个小题.
Using iPads to Make Learning Fun     Paper,pencil,whiteboard,textbook are the tools you need if you want to go to school.But recently,you can add another one to the list:an iPad.
     Because the popular Apple tablet is not only useful for searching the Internet and watching videos,but it is also being used to make learning fun.
     Scientists now know that we learn better when we are enjoying ourselves,so 
recently software developers have made iPad applications(应用程序) that look like video games,but have strongeducational content.One of the best examples of this new form of teaching application is  Futaba,game in which up to four children try to recognize a spinning(旋转的)object,and then identify what it is.The game can be used to teach English,math,foreign languages,or just about anything,and students love it.Teachers can even make their own questions.The important thing is that children enjoy the game,and don't even realize how much they are learning!
     So the next time you have to choose between making your child study or letting them play
game,just remember--they could do both at the same time!
61.What can be added to the school thing list according to the passage?A
A.An ipad.
B.An English textbook.
C.A pencil.
D.A whiteboard.
62.What does the underlined word"tablet"probably mean in Chinese in this passage?B
A.药片     
B.掌上电脑      
C.牌匾     
D.桌子
63.Futaba isC.
A.an old kind of classroom        
B.a new outdoor activity
C.a new educational application    
D.a very old tool of teaching
64.How many children can take part in one Futaba game at a time?D
A.7.
B.6.
C.5.
D.4.
65.Which of the following is NOT TRUE according to the passage?
A.Scientists think that we leam better when we are enjoying ourselves.B
B.Futaba can only be used to teach languages.
C.Teachers can make their own questions using
D.The writer thinks children can study and have fun playing games at the same time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.
1.E  2.D  3.B  4.H  5.C  6.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.He helps his friends______their English.(  )
A.inB.onC.atD.with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.She made a hard decision to leave her hometown.

查看答案和解析>>

同步练习册答案