1.Some people think that success is only for those with talent or those who grow up in the right family,and others believe that success mostly comes down to luck.I'm not going to say luck,talent,and conditions are not important because they really are.Some people are born into the right family while others are born with great abilities,and that's just how life is.
However,to succeed in life,one first needs to set a goal and then gradually put it into practice.What's more,in order to get really good at something,one needs to spend at least 10,000hours studying and practising.To become great at certain things,it'll require even more time,the time that most people won't put in.
This is a big reason why many successful people advise you to do something you love.If you don't enjoy what you do,it is going to feel like great pain and will probably make you give up well before you ever become good at it.
When you see people showing some great skills or having achieved great success,you know that they have put in a huge part of their life to get there at a huge cost.It's sometimes easy to think they got lucky or they were born with some unusual talent,but thinking that way does you no good,and there's a huge chance that you're wrong anyway.
Whatever you do,if you want to become great at it,you need to work day in and day out,with all your heart and over a long period of time.If you're not willing to put in the time and work,don't expect to receive any rewards(回报).Time and hard work won't make sure that you will get the great success you may want,but it will make sure that you will become really good at whatever it is you put all that work into.
53.Paragraph 1mainly talks aboutA.
A.the reasons for success
B.the meaning of success
C.the standards of success
D.the importance of success
54.Successful people suggest doing what one loves becauseD.
A.work makes one feel pain
B.one always enjoys his work
C.one gives up his work easily
D.it takes a lot of time to succeed
55.What does the passage mainly talk about?C
A.Having a goal is very important to success.
B.Being good is different from being great.
C.One cannot succeed without time and practice.
D.Luck,talent and family help to achieve success.
分析 文章大意:这是一篇日常生活类阅读,本文主要论述了在人生中要成功,虽然运气、天赋、家庭出身固然很重要,但首先要树立目标,然后花大量的时间来学习和实践,也许时间和努力不会让你得到你想要的成功,但它会确保你会变得非常好.
解答 53.答案:A.段意归纳题.文中的"luck运气""talent天赋""the right family正确的家庭环境"等都是指成功的条件或理由,故选A.本段中并没有讲什么是成功,排除选项B(成功的含义)和C(成功的标准);也没讲成功对人生有哪些重要性,也排除选项D.答案A.
54.答案:D.细节理解题.根据第五行This is a big reason why many successful people advise you to do something you love这是为什么许多成功的人建议你去做你喜欢做的事情的一个重要原因.其中的this就是指代上文的内容,即第第三行…one needs to spend at least 10,000 hours studying and practicing.To become great at certain things,it'll require even more time,time that most people won't put in.一个人需要花至少10000个小时学习和练习.要成就伟大的事情,它将需要更多的时间,时间,大多数人不会投入.可知,这两句就告诉我们,要成功需要花费大量的时间.答案是D.
55.答案:C.主旨大意题.由第三行开头的However可知,本文的中心论题不是第一段而在第二段…to succeed in life,one first needs to…needs to…,要想成功,首先需要…需要…再结合最后一段第一句Whatever you do,if you want to become great at it,you need to work day in and day out,almost to the point of addiction,and over a long period of time.无论你做什么,如果你想在这件事上变成伟大的,你需要日复一日地工作,几乎到了上瘾的程度,并且在很长一段时间.可知本文的主题思想是:不花时间和实践是不可能取得成功的.答案C.
点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.