精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Most students have biology classes in the classrooms or the labs in China.But several days ago,I had a biology class outside in my American schoo1.
My biology teacher,Mr.Kwak,divided us into three groups and asked us to play a game about natural selection(选择)and how birds find food.
He gave the first group one spoon per person,the second group forks and my group"knives.I thought we were going hunting,so knives might work better.Surprisingly,he told us to pick up the beans on the grass with our tools.
When the game started all of us ran to the grass area.We squatted(蹲)down and looked for beans.It was hard to pick up something that small,especially from the grass.
When I almost fired a bean,it dropped back to the ground.When I finally picked up several beans.one of my friends ran into me.I couldn't keep my balance and fell over.All my beans dropped to the ground!Just at that moment,Mr.Kwak called us back.I had to leave the game and of course I got a bad result.I couldn't help thinking that if I were a bird living on Galapagos Island,I would be dead soon.
The fun game made me realize that natural selection is redly competitive(竞争的).Everyone is trying his or her best to-survive.

61.What did the writer's group use to pick up the beans?C
A.Spoons.    B.Forks.    C.Knives.    D.Hands.
62.How many beans did the writer get at last?A
A.None.    B.One.    C.Several.    D.Many.
63.Which of the following is TRUE?C
A.The writer did a good job in the biology class.
B.The writer had a biology class outside their schoo1.
C.The writer found that picking up the beans from the grass was hard.
D.The writer didn't find enough food for the birds on Galapagos Island.
64.What's the meaning of the underlined word"survive''in the last paragraph?B
  A.Find food.     B.Remain alive.   C.Be lovely.    D.Keep balanced.
65.What was the aim of Mr.Kwak's class?D
A.To play an interesting game.        B.To pick up the beans.
C.To know different kinds of birds.    D.To learn natural selection.

分析 本文叙述了作者的生物老师Mr.Kwak组织了户外活动,把学生分成三组,分给不同的组不同的工具,来比赛看哪个组捡到的豆子最多,作者一组用的是刀子,一开始这组捡到了几颗豆子,最后因为有同学撞身上了,失去平衡,因此把所有的豆子全部散了,结果作者一组比赛输了.因为现在的社会是一个充满竞争的社会,所以我们每个人都要尽最大的努力生存下去.

解答 61.C.细节理解题.根据my group knives 可知作者的一组,生物老师给的工具是刀子,故选C.
62.A.细节理解题.根据All my beans dropped to the ground!可知最后所有的豆子都散在了地上,故选A.
63.C.细节理解题.根据It was hard to pick up something that small,especially from the grass.可知作者发现从草地上捡起豆子很难,故选C.
64.B.词义猜测题.根据The fun game made me realize that natural selection is redly competitive.Everyone is trying his or her best 可推出因为现在的社会是竞争的社会,所以我们每个人都要尽最大的努力生存下去,故选B.
65.D.细节理解题.根据asked us to play a game about natural selection(选择)and how birds find food.可知了解物竟天择的说法,故选D.

点评 本篇是一篇社会文化类的阅读理解.阅读这类题目,要注意阅读各段的首句和末句,因为往往它就是这段的中心句或者是作者的观点所在.本篇的短文比较简单,比较容易理解,考查的题目大部分都是细节理解题.题目的答案都可以从文章中找到答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Dave was a college student.His uncle was very rich,but he had no child of his own.Soon
after Dave left college,his uncle died.He left Dave a lot of money,so Dave decided to set up his own company.
   He found a nice office,bought some new desks and chairs and moved in.He had only been there for a few hours when he heard someone coming towards his house.
"It's my first customer(顾客)!"he thought.He quickly picked up the telephone and pretended(假装)to be very busy answering all important call from someone in NewYork.The caller wanted to buy a big and expensive house in the country.
   The man knocked at the door while this was going on,and he came in and waited politely for Dave to finish his conversation.Then he said to him,"I'm from the telephone company,and I was sent to fix(修理)your telephone."

51.Dave could set up a company of his own becauseA.
A.he got a lot of money
B.he had borrowed a lot of money
C.His father left him a lot of money
52.Dave had been there forC when the man from the telephone company came.
A.almost a weck   
B.two days   
C.a few hours
53.Why did Dave pick up his telephone when he heard someone coming?B
A.Because someone called him from New York
B.Because he wanted to let him know he was busy with his business
C.Because his uncle telephoned him at that time
54.What did Dave's company sell?B
A.Colour TV sets   
B.Houses   
C.Clothes
55.Could Dave receive a telephone call from New York before the man from the telephone company came?A
A.No,he couldn't.   
B.Of course,he could.   
C.We don't know.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Plant VS.Zombie 2is our group's favorite computer game,what'syours(you)?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.--My car ____.Could you please give me a ride tomorrow?
--I'm sorry I can't.I'm ____ London tomorrow morning.(  )
A.is new,leavingB.has borken down,leaving for
C.broke,leaving forD.is expensive,leaving

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.He had       much work to do that he couldn't go out.(  )
A.soB.suchC.asD.or

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Chidren everywhere like toy bears.People have been making them for hundreds of years.Children also like stories about bears.Them most famous storybook bears are Rupert Bear,Winnie the Pooh(Pooh Bear) and Paddington Bear.Most children in Britain and the US are also familiar with the story Glodilocks and Three Bears!Now toy bears are very popular with adults as well as children.And toy bears are very popular with adults as well as children.And many stores sell just toy bears of all kinds.
Many people call toy bears Teddy Bears,but this name has only been used since the early 1900s.The name"Teddy"is short for Theodore,and there was an American president named Theodore Roosevelt.He was very popular and people soon strarted calling him Teddy Roosevelt.While he was out hunting(打猎) one day,Roosevelt refused to kii a bear.As soon as people heard about this,they started calling their toy bears Teddy.
41.The first toy bears were madeB.
A.100years ago                     B.hundreds of years ago
C.in the early 1900s                  D.when Roosevelt was president
42.Teddy Roosevelt wasC.
A.a person who made toy bears         B.a bear in a store
C.an American president             D.a children's city
43.Toy bears are often called Teddy Bears becauseA.
A.of President Roosevelt             B.Teddy is another name of bears
C.a man called Teddy sold bears       D.it is a name of a famous storybook bear
44.Peole called Theodore Roosevelt aas Teddy Roosevelt becauseC.
A.he refused to kill a bear             B.they liked their toy bears
C.he was very popular               D.toy bears are so popular today
45.The article mainly tells us aboutD.
A.President Theodore Roosevelt       B.famous people who like bears
C.killing a bear                     D.toy and storybook bears.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Look at the pictures below,_______ means that this way is for a person to run away from danger.(  )
A.B.C.D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-What ________ you usually have for breakfast?
-________ and a cup of coffee.(  )
A.do,Three breadB.do,Three pieces of bread
C.are,Three breadsD.are,Three piece of bread

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.It's important to help others.When people help each other,it makes the world a nicer place.
Jason Glen is a 12-year-old boy from No.16High School.On the first day of school,something terrible happened(71)EIt was a very hard time for them.
Jason's classmates heard the bad news.They stood up and said,"(72)AWe are with you."The class wanted to help Jason and his family(73)C
The next day,many students brought clothes and food from their homes.And the school had a car wash and a cookie sale.(74)D
Yesterday,the school gave the money to Jason's family.Jason said to his friends,"(75)B".My family and I will never forget this.

查看答案和解析>>

同步练习册答案