17.As part of a school programme,this year I went on a Himalayan trek with some of my classmates.We left for Delhi in mid-May by train.From there,we took trains and other forms of transport to finally reach Munsiari,Uttarakhand.The journey was long,but once we saw the mountains covered with snow,all the tiredness vanished and we started out the windows.
We rested at Sarmoli,a village in Munsiari,for a day.Early the next morning,a trek-loving couple gave us a lot of advice on how to pack and keep together as a group and other suggestions.Excited and still nervous,we started off.The trek was not a simple trek.We trekked till we reached the campsite(野营地) in the evening.Other than the physical challenge was the mental challenge of pushing yourself,dealing with personal difficulties and still remaining at one with the rest of the group.
With our emotions under control,we were able to appreciate the beautiful scenery.We walked through orests,hills,rivers and mountains.We saw a great many birds we had not seen before.It was interesting to note the big changes in the terrain(地形) as we climbed.
Eleven days of trekking passed by quickly,and then we had to go home.We had made the most of our trip and there are a large number of us in the group who are looking for an opportunity to go back there at some point or other!
32.Please re-order the following events according to the passage.C
①A couple gave us some advice.
②We rested at a village.
③We left for Delhi by train.
④We had to go back home.
⑤We reached the campsite.
A.③②①④⑤
B.③①②⑤④
C.③②①⑤④
D.③②④①⑤
33.What does the underlined word,"vanished",in the first paragraph mean?D
A.Moved.
B.Developed.
C.Collected.
D.Disappeared.
34.The writer saw all the following on the trek EXCEPTD.
A.forests
B.hills
C.birds
D.farms
35.What is the main idea of the passage?C
A.The scenery of the Himalayas is beautiful.
B.How the writer got to the Himalayas.
C.The writer's trek in the Himalayas.
D.What the writer did in the Himalayas.
分析 文章大意:
文中主要介绍的是去长途跋涉(trek)这件事,从开始就谈论去的目的地,怎样去,玩的怎么样,到最后返程回家.
三月中旬乘坐火车去Delhi,当看到窗外的景色之后坐火车一路过来的疲惫感消失了,之后在Sarmoli的小镇上休息一天.
第二天一大早,导游给我们登山的建议后就开始远足跋涉.
当天晚上我们到了野营地,之后远行旅游结束回家.
解答 32.C,推理判断题,文中依次提到"We left for Delhi in mid-May by train"三月中旬乘坐火车去Delhi,"We rested at Sarmoli,a village in Munsiari,for a day"在Sarmoli的小镇上休息一天,"Early the next morning,a trek-loving couple gave us a lot of advice"第二天一大早,导游给我们登山的建议,"We trekked till we reached the campsite(野营地) in the evening"晚上我们到了野营地,之后远行旅游结束回家,由此确定选择C.
33.D,词义推断题,文中提到"we started out the windows"我们开始看向窗外,由此可知是坐火车一路过来的疲惫感消失了,所以选择D,消失.
34.D,推理判断题,文中提到"We walked through forests,hills,rivers and mountains.We saw a great many birds we had not seen before"我们走过森林和山丘,见到了之前从没有见过的鸟,由此判断此题选择D.
35.C,主旨大意题,文中主要介绍的是去长途跋涉(trek)这件事,从开始就谈论去的目的地,怎样去,玩的怎么样,到最后返程回家,由此判断此题选择C.
点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.