精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Ryan and Kelly used to be forgetful.For example,Kelly would (26)B to cook dinner,or Ryan would show up for work on Sunday thinking it was Monday.One summer they were to (27)A a long trip.What do you think happened?Well,they got to the (28)D with only ten minutes left.So time was (29)C.In that situation anyone would get on the plane right away.(30)C not Ryan and Kelly.They just had to buy some flight insurance first.After all,who (31)A what will happen on a plane flight?They quickly put some coins into a machine and their insurance policy(保险单) came out."Who would get the (32)D if we die?"asked Kelly."My mother,of course,"her husband replied."We'll mail the policy to her.Now quick,give me a stamp,will you?"he said."The plane's going to take (33)B in another minute."Ryan put the stamp on the (34)B,dropped it in the mailbox,and suddenly let out a cry.What happened,do you think?He had (35)A their plane tickets to his mother!

26.A.rememberB.forgetC.tryD.love
27.A.takeB.goC.talkD.receive
28.A.houseB.bus stationC.train stationD.airport
29.A.enoughB.longC.shortD.much
30.A.AndB.SoC.ButD.Or
31.A.knowsB.believesC.thinksD.tells
32.A.flightB.ticketC.stampD.money
33.A.awayB.offC.outD.down
34.A.machineB.envelopeC.planeD.seat
35.A.mailedB.takenC.putD.made

分析 瑞安和凯丽过去常常很健忘.比如,凯丽会忘记做晚饭,或者瑞安以为周日是周一而去上班.一个夏天他们去旅行.你知道发生了什么吗?好吧,他们到达机场时,只剩十分钟了.所以时间很短.在那种情形下,任何人都会马上登飞机.但是瑞安和凯丽不是.他们先必须去买一些航班保险.毕竟,谁知道飞机上会发生什么?他们快速把硬币投入机器里,保险单出来了.凯丽问道:"如果我们死了,谁会继承我们的钱呢?"她丈夫回答道:"当然是我母亲."瑞安说道:"我们把这个保险单寄给她.现在快点,给我一张邮票,好吗?飞机还有几分钟就要起飞了."瑞安把邮票贴在信封上,放进了邮箱,突然他大叫起来.你知道发生了什么事情吗?他把飞机票寄给了他的母亲.

解答 26.B.动词词义辨析.A是记住,B是忘记,C是尝试,D是爱.根据Ryan and Kelly used to be forgetful.可知瑞安和凯丽很健忘,所以凯丽有时会忘记做晚饭.forget to do sth.表示忘记做某事.
27.A.动词固定搭配.根据句意可知一个夏天瑞安和凯丽去旅行,take a trip表示去旅行,故选择A.
28.D.名词词义辨析.A是房子,B是车站,C是火车站,D是机场.根据In that situation anyone would get on the plane right away.可知他们去了机场,故选择D.
29.C.形容词词义辨析.A是足够的,B是长的,C是短的,D是许多的.根据…with only ten minutes left.可知他们到机场时只剩十分钟了,所以时间是很短的,故选择C.
30.C.连词词义辨析.A是和,B是所以,C是转折,D是或者、否则.根据In that situation anyone would get on the plane right away…They just had to buy some flight insurance first.可知在时间紧急的情况下任何人都会马上登飞机,但是瑞安和凯丽先去买航班保险,句子前后是转折关系,故选择C.
31.A.动词词义辨析.A是知道,B是相信,C是认为,D是告诉.根据文中可知他们之所以先去买保险是因为没人会知道在飞机上会发生什么,故选择A.
32.D.名词词义辨析.A是航班,B是票,C是邮票,D是钱.根据文中可知凯丽问道如果他们死了,谁会继承他们的钱呢,故选择D.
33.B.动词短语辨析.take away是带走,take off是脱掉、起飞,take out是拿出,take down是记下、写下.根据文中"Now quick,give me a stamp,will you?"he said."可知瑞安让凯丽快点给他一张邮票,是因为飞机还有几分就要起飞了,故选择B.
34.B.名词词义辨析.A是机器,B是信封,C是飞机,D是座位.根据文中可知瑞安要把保险单寄给母亲,邮票肯定要贴在信封上,故选择B.
35.A.动词词义辨析.A是邮寄,B是拿,C是放,D是做.根据 suddenly let out a cry.可知瑞安之所以大叫是因为他错把机票寄给了母亲,故选择A.

点评 本文是一篇记叙文,讲述了瑞安和凯丽过去很健忘,有一次坐飞机时误把机票当作保险单寄给母亲的故事.文章篇幅短小,内容较简单,练习题都是基础词义辨析题,只要认真阅读文章,理解大意,熟悉每个选项单词的含义,联系上下文即可进行选择,难度一般.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-Do you often exercise after work?
-Yes,we do.It's good                our health.(  )
A.atB.inC.forD.with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Which of the following is a traditional Chinese festival?(  )
A.B.C.D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.我在回家的路上看见一位妇女在追赶一辆大卡车.
On my way home,I saw a womanrunningaftera big truck.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Before I begin my story,I would like to tell you a little about myself.
I was born in the year 1632,in the city of York in the north of England.My father was German,but he came to live and work in England.Soon after that,he married my mother,who was English.Her family name was Robinson,so,when I was born,they called me Robinson,after her.
My father did well in his business and I went to a good school.He wanted me to get a good job and live a quiet,comfortable life.But I didn't want that.I wanted adventure and an exciting life.
"I want to be a sailor and go to sea,"I told my mother and father.They were very unhappy about this.
"Please don't go,"my father said."You won't be happy,you know.Sailors have a difficult and dangerous life."And because I loved him,and he was unhappy,I tried to forget about the sea.
But I couldn't forget,and about a year later,I saw a friend in town.His father had a ship,and my friend said to me,"We're sailing to London tomorrow.Why don't you come with us?"
And so,on September 1st,1651,I went to Hull,and the next day we sailed for London.
But,a few days later,there was a strong wind.The sea was rough and dangerous,and the ship went up and down,up and down.I was very ill,and very afraid.
"Oh,I don't want to die!"I cried."I want to live!If I live,I'll go home and never go to sea again!"
The next day the wind dropped,and the sea was quiet and beautiful again.
"Well,Bob,"my friend laughed."How do you feel now?The wind wasn't too bad."
"What!"I cried."It was a terrible storm."
"Oh,that wasn't a storm,"my friend answered."Just a little wind.Forget it.Come and have a drink."
After a few drinks with my friend,I felt better.I forgot about the danger and decided not to go home.I didn't want my friends and family to laugh at me!
I stayed in London for some time,but              .So,when the captain of a ship asked me to go with him to Guinea in Africa,I agreed.And so I went to sea for the second time.
41.Who did Robinson get his name from?B
A.His father.
B.His mother.
C.His friend.
D.His master
42.What can we infer from the passage?A
A.The writer's family was very rich when he was a child.
B.The writer's parents were not happy about his idea to be a sailor.
C.The writer preferred to live a quiet,comfortable life when he was young.
D.The writer loved his father and tried to forget about the sea at first.
43.Which of the following is the right order of what happened in this passage?C
a.The writer sailed for London.
b.The writer decided not to go home.
c.The writer saw a friend in town.
d.The writer met a terrible storm on the sea.
e.The writer went to Hull in September
A.a b c d e
B.c d b a c
C.c e a d b
D.d a e c b
44.Which of the following sentences can be filled in the blank in the last paragraph?D
A.I missed my parents very much
B.I wanted to go back home
C.I decided to live a quiet life
D.I still wanted to go to the sea
45.What is the best title for the passage?A
A.My first sea journey
B.A terrible storm on the sea
C.My childhood
D.One of my best friends.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

10.You can reach almost any goal if you want to-but sometimes it takes great efforts to realize  your dream.
That was quite true for me.When I was 17years old,I broke my father's(80)C.He had  saved enough from an average income to send me to college to become a lawyer.Three months later I was home telling him that I had left college-and for the first time I saw him (81)B.
"Son,I'm always going to love you even though you'll never achieve anything,"he said with  tears(眼泪in his eyes.
When I walked out of that room,I was burning with something within my body.Not  everyone has the chance to feel it.I did not just want to(82)A-I had to.
But I couldn't see how to do it and all the time my father's words were in my mind.I become a salesperson.It was not(83)B because I knew almost nothing about marketing.
Then a man introduced me to the Edwards training course.I went and learned a lot of useful(84)D.I tried my best to put them to work.Soon after that,I started tasting the sweet fruits of Success for the first time.
Some time later,I told the manager of my company that I would like to meet with Mr.Edwards.They arranged it for me.When the day came,I told him,"Mr.Edwards,my goal is to be able to train people just as you trained me."(85)A,he agreed to let me try.
All that came true because I set goals to make it happen.Sticking to the goal was the most important.

80.A.promiseB.recordC.heartD.law
81.A.shoutB.cryC.laughD.relax
82.A.succeedB.argueC.stopD.move
83.A.fairB.easyC.seriousD.safe
84.A.poemsB.dialoguesC.excusesD.skills
85.A.LuckilyB.UsuallyC.ClearlyD.Suddenly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Look!There is a girl __________ the music over there.(  )
A.dancing toB.dances toC.dance toD.dancing with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

14.Can you sing this English song?(变为被动语态)
Can this English songbesung by you?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.You can only turn left when you see the sign _____.(  )
A.B.C.

查看答案和解析>>

同步练习册答案