精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Many children use the Internet to get useful knowledge and information,and to relax in their free time.But some of them are not using in a good way.Here are some rules to make sure you are safe and have fun on the Internet.
●Make rules for Internet use with your parents.For example,when you can go online,for how long and what activities you can go online.
●Don't give your password (密码) to anyone else,and never leak out the following information---your real name,home address,age,school,phone number or other personal information.
●Check with your parents before giving out a credit (信用) card number.
●Never send a photo of yourself to someone in e-mail unless your parents say it's OK.
●Check with your parents before going into a chat room.Different chat rooms have different rules and attract different kinds of people.You and your parents must make sure it's a right place for you.
●Never agree to meet someone you met on the Internet without your parent's permission (允许).Never meet anyone you met on line alone.
●Always remember that people online may not be who they say they are.Treat everyone online as strangers.
●If something you see or read online makes you uncomfortable,leave the site.Tell a parent or teacher right away.
●Treat other people as you'd like to be treated.Never use bad language.
●Remember-not everything you read on the Internet is true.

46.If you want a true friend on the Internet,you canD.
A.tell the people what your name is.
B.meet the people on line alone.
C.write an e-mail about yourself.
D.get your parent's permission.
47.It's good for children toB on the Internet.
A.give password to others         
B.get useful knowledge and information
C.give out a credit card number   
D.go into a chat room as they'd like to
48.The underlined phrase"leak out"in the third paragraph may mean"A."
A.give away      
B.leave out         
C.give out          
D.put away
49.If your parents don't agree,neverC.
A.read anything on the Internet          
B.relax in your free time
C.have a face-to face meeting with anyone you met online
D.treat other people as you'd like to be treated
50.This passage is mainly about"D".
A.How to use Computers           
B.Surfing on the Internet
C.Information on the Internet    
D.Internet Safety Rules.

分析 文章大意:许多孩子用网络获取有用的知识,并且在闲暇之余用以放松自己.但是有些孩子却并不能很好地利用网络.这儿有一些规则可以确保你在网络中是安全的并且玩的开心.

解答 46-50:DBACD
46 题答案:D    细节理解题.根据文章第五段Never send a photo of yourself to someone in e-mail unless your parents say it's OK.可知如果想在网上结交朋友,你必须得到父母的允许,故选D.
47  题答案:B.细节理解题.根据文章第一段Many children use the Internet to get useful knowledge and information许多孩子用网络获取有用的知识.可知对孩子们来说在网上"获取有用的知识和信息"是好的.答案是B.
48 题答案:A.词语辨析题.根据第三段your real name,home address,age,school,phone number or other personal information你的真实姓名,家庭住址,年龄,学校,电话号码,或者其他个人信息.可知应该是不要"泄露",因此选give away表示"泄露",答案是A.
49 题答案:C.细节理解题.根据第七段Never agree to meet someone you met on the Internet without your parent's permission.Never meet anyone you met on line alone没有你的父母的同意绝不要同意和你在网上遇到的网友见面,绝不要单独和你的网友见面.可知如果没有父母同意,绝不"能和你的网友见面".答案是C.
50 题答案:D.主旨总结题.结合第一段Here are some rules to make sure you are safe and have fun on the Internet可知,这篇短文主要针对青少年上网问题,向他们提出了几点需要注意的上网安全规则.故选D,网络安全守则.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.努力吧,孩子们,我们会为你们而骄傲的.
Come on,kids!We willbeproud of\take pride in you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Sydney Tower
Address:100Market St,Sydney
Phone:02 93339222
Fax:02 93339203
Open time:9:00am to 10:30pm (Saturdays to 11:30pm)
Ticket:60 (for an adult)  30 (for a child)
Website:www.sydneytower.com.cn
How to get there:train to Town Hall Station and a short walk along Market Street
How to book tickets:by phone/fax or through the Web
Attraction:Sydney's best views are just the beginning!
Sydney Tower takes you to the highest point about Sydney for exciting 360°views
of our beautiful city.
61.Sydney Tower isD in Sydney,Australia.
A.the busiest street 
B.the biggest station
C.the most beautiful park 
D.the highest point
62.If you want to book a ticket to Sydney Tower,you can'tA.
A.e-mail sydneytower@hotmail.com   
B.fax 0293339203
C.search www.sydneytower.com.cn    
D.call 0293339222
63.Frank wants to go to Sydney Tower with his two children,he will payC
A.60B.90C.120D.150
64.Last Saturday,Johnson went to visit Sydney Tower.He had to get down the towerB
A.after11:30pm B.before11:30pm
C.at10:30pm D.by10:30pm
65.The passage above is probably.D
A.a piece of news    
B.a conversation 会话
C.a story     
D.an advertisement.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.
Hotel Transylvania (精灵旅社)
Actors:Adam Sandler (voice),Selena Gomez (voice),Steve Buscemi  (voice)
Language:English
Running time:1hour 31minutes
Price:Weekdays-30   15 ( children under 7 )
Weekends-40   20 ( children under 7 )
I really enjoyed this movie.It's a fun movie for the whole family.I had really good laughs and enjoyed being there.
-James
I would recommend (推荐) this movie to everyone.Whether you go with family or friends,I honestly think this movie has something you will really enjoy!
-Sam
I've seen several movies of this kind,but this one is the best.It is so well made-some of the sights are so beautiful.
-John
I went to see this movie with my 9-year-old daughter this Tuesday,really without knowing too much about it.My daughter and I were pleasantly surprised at how funny it was.We just couldn't help laughing.I would recommend this movie to the whole family.
-Mary
51.From the poster,we can tell thatB is spoken in the movie.
A.Chinese                   B.English               C.Japanese               D.French
52.John likes the movie because ofD.
A.the funny actors                                     B.the wonderful music
C.the sweet voices                                     D.the beautiful sights
53.Mary and her daughter spentD watching the movie.
A.30                        B.40                   C.45                       D.60.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.There is ____"u"and   ____"m"in the word"run".(  )
A.a;anB.an; aC.an;an

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

19.your,is,brother,Paul,(?)
Is Paul your brother?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.---我可以问你几个问题吗?---当然啦,请问吧!
---May I ask you some questions?---Sure,go ahead.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.摘录要点
We always talk about future life.So what would the future life be like?In the future,we will be able to travel faster and safer around the world and into space.Maybe one day we can work in Beijing but sleep in other cities.We can also visit the moon for a holiday.
We will have machines that can copy everything in the future.Put a on the machine and it makes a new one.If the machine is something like a fax-machine(传真机),we can send food and presents to our friends easily.
We will have clever robots.The robots can bring us useful us things and take away our rubbish.Now we have to press a key or type a word to make a robot work.But in the future,if we think of something,the robot can make it for us.It can understand our ideas.
We will be able to go into computer games and films,and everything will feel real.We will be able to make our homes like forests or sunny beaches or anything we want.Perhaps,one day we will be able to collect and put our dreams on DVDs.
Information about life in the Future
Item(项目)Wonders
TravelVery fast around the world and into space
WorkWork in Beijing but(61)sleepin other cities
Machine(62)sendeverything in the future,such as cakes
RobotsCan(63)bringus useful things and(64)takeaway our rubbish
OthersCollect and put our(65)dreamson DVDs

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Reading is a good hobby for all kinds of reasons.First,reading is fun.You can always keep yourself happy if you like reading.If you like reading,you will never feel bored or tired.
Next,you can read a book almost anywhere:in a car,on a plane,or even in the bathroom.All you need is a book!
Another good reason for reading is that it is useful.If you read as a hobby,you will get better and better at it.And you will read faster and find it easier to understand what you read.As you reading skills improve,you will probably find your schoolwork becomes much better.
Some people say that reading is out of date.This is not true.You can read on computers,and the better you read,the better your computer skills will be.
Good readers may become writers,too.They always have more things to write about.
Reading is a wonderful hobby.Why not start reading right now?

41.According to the passage,reading can keep you bored an tired.F
42.You can read a book almost everywhere.T
43.If your reading skills improve,your schoolwork will become much better.T
44.It is true that reading is out of date.F
45.Good readers may become writers.T.

查看答案和解析>>

同步练习册答案