16.The following is a true story.It happened in a small village in Australia,where some dangerous animals live in the forest.
Lisa,a 33-year-old mother,went to cook lunch in the kitchen,her 3-year-old son,Barney,playing by himself in the garden.
Suddenly,a loud cry of Barney came into the mother's ears.Lisa rushed into the garden in a hurry and found a big snake entwining(缠绕)the little boy with its terrible body and trying to eat the boy.It was a boa(蟒).Lisa was terrified and quite angry.She decided to save her son from the boa's mouth.
It was great mother's love that made Lisa forget what she was facing.She took up a hoe(锄)from the ground and beat the boa as hard as she could.
One…two…with the hoe,Lisa beat the boa time and time again,but useless.The little boy's voice and breath were getting weaker and weaker.Lisa's heart was broken and she got nearly mad.
Suddenly Lisa put away the hoe and threw herself to the boa,opened her mouth and bit into the boa's back.The boa was so badly hurt that it let go of Barney and moved into the forest hurriedly.It had never known how a woman had such terrible sharp teeth.Soon the boa was found dead in the forest.
It was great mother's love that saved the little boy.
49.When she came into the garden,Lisa foundA.
A.her son was in danger of losing his life
B.her son was playing with a big snake
C.a boa was playing with her son
D.Barney was fighting with a boa
50.What is the Chinese meaning of the word"terrified"in the passage?B
A.激动的
B.惊恐的
C.平静的
D.难过的
51.Which of the following is NOT true according to the passage?A
A.Lisa was getting weaker and weaker.
B.Lisa got mad when she saw her son in danger.
C.Lisa opened her mouth and bit into the boa's back.
D.Lisa beat the snake with the hoe as hard as she could.
52.In this passage the writer mainly wants to tell usB.
A.a boa is a dangerous animal
B.how great mother's love is
C.how sharp the woman's teeth are
D.the boy is too young to fight against the boa.
分析 这篇文章讲的是一位妈妈看到自己的儿子被蟒蛇缠住并快被吃掉,情急之下用牙咬住蟒蛇的脖子迫使蛇松开,儿子最终获救,这也诠释了妈妈伟大的爱的力量.
解答 49.A.细节理解题.根据文中描述Lisa rushed into the garden in a hurry and found a big snake entwining(缠绕)the little boy with its terrible body and trying to eat the boy.可知当她冲进花园时,Lisa的儿子被蟒蛇缠住有失去生命的危险,故选A.
50.B.词义猜测题.根据语境Lisa 看到是蟒蛇缠住儿子她当时应该是很惊恐,故选B.
51.A.细节理解题.根据文中描述The little boy's voice and breath were getting weaker and weaker.可知是她儿子越来越虚弱,并不是Lisa,所以A的描述是错误的.故选A.
52.B.主旨大意题.根据It was great mother's love that made Lisa forget what she was facing.She took up a hoe(锄)from the ground and beat the boa as hard as she could.可知这是伟大的母爱让丽莎忘记她所面对的事情.她拿起锄头尽她所能的敲打蟒蛇.从这里可以看出母爱是多么伟大.故选B.
点评 本文是一篇人物传记类文章.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.