精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.When you get tired of homework,several minutes'walk in a nearby green park helps you relax at once.Or you may stand facing the lake or the seas.They will calm (not to be excited or nervous) you just like the green plants.
Wonder why?Color is a key part of the answers.Since it is so,green and blue help make people feel more quiet and safe.
All colors have special power.Scientists have found that many colors have specific effects (效果) on people's mind and feelings.
Try an easy and interesting experiment and you'll see how color"mislead"
you sometimes.Wrap (包装) two boxes of the same size with colored paper,one red and the other white.Then weigh the two boxes with your hands.Which one is heavier?Most people will think that the red box is heavier,even though they weigh the same.
Colors can affect (影响) learning.Scientists have found that students spend more time reading if they read information written in blue text.Blue helps most people calm down and think more.
Clever uses of colors in daily life are to be seen everywhere.Hospitals and libraries seldom paint their walls,tables and desks red.They use light colors,like light blue or green.Red makes people excited while light colors help them relax.Haven't worked out how color affects your daily life?Start with your small room.Try to make some changes in it and you'll get to know how important color is!

71.The underlined word"mislead"meansC.
A.affects                             
B.effects
C.causes someone to have a wrong idea    
D.give wrong directions
72.We'd better paint the walls of the hospital inA.
A.light blue or light green      
B.deep red or deep brown
C.deep orange or deep red       
D.light green or light yellow
73.If you want toB,you'd better sit in the room painted blue.
A.weigh something with your hands       
B.study attentively
C.face the lake or the sea                
D.enjoy some rock music
74.Which of the following is NOT true?D
A.When you are going to have a rest,you'd better sit in the room painted green
B.Scientists have known some differences among some colors
C.When you get tired of homework,you should look at the green plants far away
D.The passage has told us clearly why some colors are warm and other colors are cool.
75.The reading mainly shows usC.
A.the difference between red and blue
B.how to get on well with others
C.how to make smart uses of different colors in our daily life
D.how to paint and decorate our rooms.

分析 文章大意:当你厌倦了家务,在附近的公园进行几分钟的散步能马上让你放轻松.或者你可以面对着湖水或大海,它们可以像绿色植物一样让你平静下来.知道为什么吗?颜色是关键答案.是这样的,绿色和蓝色能帮助人们感觉到安静和安全.
所有的颜色都有它的魔力.科学家们已经发现很多颜色能以奇怪的方式影响人们的思想和感觉.
尝试进行一个简单而有趣的实验,你就可以看到颜色是怎么时常"误导"你了.用带颜色的纸张包装两个同样大小的盒子,一个红色,另一个白色.然后用你的手给两个盒子称重.哪个重一些呢?大多数人会认为红色的盒子重一些,尽管它们是一样重的.
颜色会影响学习.科学家们已经发现学生们如果阅读蓝色文本的信息,他们花更多的时间阅读.蓝色帮助大多数人们更平静地思考(Blue helps most people think more calm down)
在日常生活中我们处处可以看到颜色的巧妙利用.医院和图书馆几乎不把它们的墙、桌子和书桌粉刷成红色.它们用浅色,像是蓝色和绿色.红色让人觉得兴奋而浅色让他们放松.你明白颜色是怎么影响你的日常生活了吗?从你的小房间开始吧.试着让它做

解答 71~75 CABDC
71题答案:C词语推断题,根据文中第五段语句"Wrap (包装) two boxes of the same size with colored paper,one red and the other white.Then weigh the two boxes with your hands.Which one is heavier?Most people will think that the red box is heavier,even though they weigh the same."理解可知使某人有一个错误的想法.
71题答案:A细节理解题,根据文中最后一段语句"Hospital and libraries seldom (很少) paint their walls,tables and desks red.They use light colors,like light blue or green."理解可知他们使用浅色,如浅蓝色或绿色.".
71题答案:B细节理解题,根据文中倒数第二段语句"Blue helps most people calm down and think more."理解可知专心学习.
71题答案:D细解归纳题,根据文中并没有讲有些颜色是暖和的,有些颜色是凉爽的,故选择D..
71题答案:C 归纳题,根据文中语句"Haven't worked out how color affects your daily life?Start with your small room.Try to make some changes in it and you'll get to know how important color is!"理解可知如何在日常生活中巧妙运用不同颜色.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

3.阅读下面短文,从下列各题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案.
March 5is"Lei Feng Day".It started fifty-two years ago.Now about(41)B   century has passed.Is the spirit (精神)of Lei Feng outdated(过时的)?Some people have shown us that it's not.But people have also changed the ways in which they help others.Zhao (42)C  a  volunteer for 18years.She still remembers her experience at a nursing home several years ago.An old man held her hand and said:"You don't need to do (43)A  for us.Seeing young people here is all we need."Those words made Zhao think:in what ways can we better help people?"Every  person does(44)B  they can,no matter how small it is,to give out positive energy(正能量).And before we lend a helping hand,we should(45)B  what they want,"Zhao said to the Qi Lu Evening News.(46)C  Zhao,other people have shown their understanding of the spirit of Lei Feng.This past January,beginning with an online post,"noodle fever"swept Zhengzhou,Henan.One local man,Li Gang,42,said in his post that he had a (47)B  illness and needed a lot of money for an operation (手术)to fight it.However,what he asked for  (48)A charity,but for more people to come to eat noodles at his restaurant.Li's post spread (49)B.Soon his restaurant was filled with customers every day and Li was able (50)C to have his operation on Feb.2.
In this way,people could help Li without hurting his dignity(自尊).

41.A.one thirdB.half aC.a quarter
42.A.has becomeB.becomesC.has been
43.A.anythingB.nothingC.something
44.A.whichB.whatC.how
45.A.look forB.find outC.give out
46.A.ExceptB.BesideC.Besides
47.A.dangerousB.seriousC.sincere
48.A.wasn'tB.isn'tC.was
49.A.quietlyB.quicklyC.slowly
50.A.to spendB.to provideC.to afford.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Most people feel lonely sometimes,but it usually only lasts between a few minutes and a few hours.This kind of loneliness is not serious.In fact,it is quite normal.For some people,though,loneliness can last for years.Now researchers say there are three different types of loneliness.
The first kind of loneliness is temporary.This is the most common type.It usually disappears quickly and does not require any special attention.The second kind situational loneliness is a natural result of a particular situation.For example,a family problem,the death of a loved one,or moving to a new place.Although this kind of loneliness can cause physical problems,such as headaches and sleeplessness,it usually does not last for more than a year.The third kind of loneliness is the most severe.Unlike the second type chronic(长期的)loneliness usually lasts more than two years and has no specific cause.People who experience habitual loneliness have problems socializing and becoming close to others.Unfortunately,many chronically lonely people think there is little or nothing they can do to improve their condition.
Psychologists agree that one important factor in loneliness is a person's social contacts,e.g.friends,family members,co-workers,etc.We depend on various people for different reasons.For instance,our families give us emotional support,our parents and teachers give us guidance,and our friends share similar interests and activities.However,psychologists have found that,though lonely people may have many social contacts,they sometimes feel they should have more.They question their popularity.
Psychologists are trying to find ways to help habitually lonely people for two reasons:they are unhappy and unable to socialize and there is a connection between chronic loneliness and serious illness such as heart disease.While temporary and situational loneliness can be a normal,healthy part of life,chronic loneliness can be a very sad,and sometimes dangerous condition.

56.Where can people probably read the passage?C
A.In a diary
B.In a dictionary
C.In a magazine
D.In an instruction manual.
57."it"in the second paragraph refers toC.
A.temporary loneliness      
C.a new place
B.situational loneliness     
D.sleeplessness
58.The topic of the 3rd paragraph is thatA.
A.one problem of loneliness is a person's social contacts
B.we depend on various people for different reasons
C.lonely people don't have many social problems
D.lonely people don't have many friends
59.What is the best title for the passage?D
A.Loneliness and Diseases.
B.Loneliness and Social Contacts.
C.Chronic Loneliness.
D.Three Kinds of Loneliness.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.同学们都喜欢看电视,下面有5个电视节目的解说片断,请你根据解说内容,选择相应的电视节目名称.
56.People might travel to the moon and even to the Mars for holiday in 50years.D
57.A child in Hangzhou fell from the tenth floor,but luckily she was caught by her neighbour.C
58.Even if you could buy the world,you could not buy a happy family or good friends.A
59.For families with children,an important problem is getting their children away from computer.E
60.When you need your help for your schoolwork,go to the library.It can help you.
B
A.Money Isn't Everything
B.Study Tools
C.News in Zhejiang
D.Lives of the Future
E.Parents'Headache.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.I am doing shopping with my mother.I usually go shopping with my friends or classmates,but it is my birthday and my mother wants to buy me some new clothes as presents.So we go to a shop called Stradivarius.I really like that shop.My mother starts to laugh as soon as we get there.She says,"Almost all the clothes in the window are just like the things I
wore when I was young.Those flared trousers(喇叭裤)and very short skirts."
Back in the 1970s every Saturday morning my mother and her friends looked around the shops.Of course they did not always have money to buy the things they wanted.But they could decorate(装饰)their old jeans to make them look new.My grandmother was very good at sewing(缝补)and she helped my mother sew colored patches(小块的布)onto her old jeans.
My mother says she really likes these styles and so do I.

66.D,so I go shopping with her.
A.I want to buy myself some new clothes
B.I want to buy my mother some presents
C.My mother wants to buy some new clothes
D.My mother wants to buy me some new clothes for my birthday
67.Why does my mother laugh as soon as she sees the clothes in the window?A
A.They are nearly the same as the clothes she wore when she was young.
B.The clothes look quite different from those she wore when she was young.
C.She is very happy to see that there are so many kinds of clothes.
D.She thinks the clothes in the window are all strange and old.
68.Could my mother always buy the clothes she wanted when she was young?B
A.Yes,she could.
B.No,she couldn't.
C.Maybe.
D.We don't know.
69.My grandmother helped my mother decorate her clothes byD.
A.cutting them into pieces            
B.cutting them short
C.painting them colorful             
D.sewing some patches onto them
70.In a word,both my mother and IC.
A.decorate our clothes by ourselves    
B.never wear flared trousers
C.like those styles                  
D.want to change the style.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.五位同学要出国,请仔细阅读第56-60题中的个人要求说明,并从A到F六个选项中,帮助他们选择最合适的国家.
CountryCapitalLanguages
A.IndiaNew DelhiHindi and English
B.CanadaOttawaEnglish and French
C.FranceParisFrench
D.EgyptCairoArabic
E.SingaporeSingapore CityMalay,Chinese,Tamil and English
F.RussiaMoscowRussian
56.Xiao Hua is a Chinese boy.He can only speak Chinese.He hopes some people there can understand him.E
57.Li Hong wants to travel to Africa.He really would like to see the pyramids in Cairo.D
58.Xie Hui is learning Russian now because he is going to study in a foreign country.F
59.Chen Jie can not only speak English,but also speak French.He would like to learn fashion in a French city.C
60.Zhao Ke is good at English.She can also speak a little French.He prefers Ottawa to other cities.B.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.仔细阅读下面四则有助于提高你的健康状况的生活方式,并找到与其相对应的描述.
76.Drink eight cups of water every day.CA.Breakfast gives you energy for the morning.
77.Go for a walk.DB.Every year,seat belts save thousands of lives.
78.Eat breakfast every day.AC.Water helps your body in many ways.
79.Wear a seat belt.BD.Walking is good exercise,and exercise is necessary for good health.
请根据上述提示,写出一条你认为有助于提高你的健康状况的方式:
80.Have some fruit every day./Eat more vegetables and less junk food./Go to bed early and get up early..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.In the early 1990s the word"Internet"was strange to most people.But today,Internet has become a useful tool for people all over the world.Maybe Internet has been the greatest invention in the field of communication in the history of mankind.Communicating with others on the Internet is much faster.We can chat with a person who is sitting in the other part of the world.We can e-mail our friends and they can read the e-mails within a minute.
Giving all kinds of information is probably the biggest advantage of the Internet.We can use search engines to find the information we need.Just type in a keyword or keywords and the search engine will give us a list of suitable websites to look at.
We can enjoy a lot on the Internet by downloading games,visiting chat rooms or surfing(浏览)websites.There are some games for free.We can meet new and interesting people in the chat now.We can also listen to music and see films.
Now,there is a lot of service on the Internet such as online banking,job finding and ticket buying.We can also do shopping and find nearly all kinds of goods.Sometimes we can find something that is quite good but very cheap.

41.How many main advantages of the Internet are talked about in the last passage?B
A.Three.
B.Four.
C.Five.
D.Six.
42.Which of the following is not right according to the passage?D
A.We can find almost anything we want to know on the Internet.
B.Some games on the Internet are free.
C.We can buy most things we need on the Internet.
D.Goods on the Internet are more expensive than those in real shops.
43.Which title best gives the main idea of the passage?C
A.Online Shopping   
B.Exchanging Information on the Internet
C.The Advantages of the Internet   
D.Surfing the Websites on the Internet.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.
Alex Centre HotelIt's 300meters away from the centre square.It has many modern and large rooms.It also has a business centre,meeting rooms,a car park and several restaurants.
Youth HotelIt provides more than a hundred rooms.The rooms are not big but clean.No noise can be heard from the streets.There is an outdoor barbecue that everyone loves.
Holiday VillageIt's built in a beautiful valley.You can have your own house with a small garden.The restaurant in it has delicious food and all kinds of wine,ready for you in the evening,but it may cost much.
Fishermen's HomeIt's built by the sea.You don't need to spend much staying here.Walking along the beach,you can see many fish.You can go fishing on the boat,too.Of course,you can enjoy seafood with your friends in the restaurant.
Holiday InnIt's great for its value.It is lying at the foot of the mountain.It provides basic conditions,but the rooms are clean and big enough for a dance.It has a nice swimming pool.
Karin's HotelIt's on an island.It is famous for its wonderful natural views,nice rooms and its service.Staying here can make your trip a pleasant one.
请阅读以下个人信息,并按他们的需求找到匹配的酒店.
50.Mr.& Mrs.Smith live in a noisy street.They are going to the beach for a weekend.They dream of eating seafood by the sea and spending a quiet night.They also hope the hotel rooms are not so expensive.C
A.Holiday Inn  
B.Holiday Village  
C.Fishermen's Home  
D.Alex Centre Hotel
51.Jack is a businessman.He's going to organize a meeting for business.He is looking for a modern hotel with good service in the centre of the city.D
A.Holiday Inn  
B.Holiday Village  
C.Fishermen's Home  
D.Alex Centre Hotel
52.Jim and Susan plan a trip after their wedding.They want to choose a hotel with natural environment,comfortable rooms and good service.They don't like going swimming or fishing.B
A.Holiday Inn  
B.Karin's Hotel   
C.Holiday Village    
D.Fishermen's Home.

查看答案和解析>>

同步练习册答案