精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.What is the hottest English word nowadays?It's"selfie".Selfie is a photo that one takes of oneself,according to the Oxford online dictionary.Young people usually take selfies with a smartphone (智能手机) and share them online.The word was first used in 2002.Now almost everybody knows it.
"Almost every day,I take a photo of myself at school,and save it in my Qzone (QQ空间),"said Lin Na,13,from Fujian.These photos record her happy and sad moments.
Pop stars also like to take a lot of selfies,and they use them to tell their fans what's going on in their personal lives.
Young people are using selfies to make friends online."The usual purpose of taking a selfie is to share online.They express a human need to connect with others,"wrote Freedland.
Lin Na agrees with that."During summer vacation,my classmates and I shared many selfies online.We didn't pay much attention to hair or clothes.Through these photos,we got to know each other's holidays and feelings,"said Lin Na.
However,in the new digital age,we need to be careful when using smartphones.If you use them too much,you may turn into a dangerous addiction (上瘾).So it's always best to use your smartphones properly.

根据短文内容,选择最佳答案.
51.According to the passage,selfie isB.
A.a kind of smartphone       
B.a photo taken by oneself     
C.a person with a smartphone
52.We can know from the passage that pop starsC.
A.like to save their photos in their Qzones
B.enjoy making friends online
C.love to take selfies as well
53.During summer vocation,Lin Na and her classmates took selfiesB.
A.to show hair and clothes only
B.to share their holidays and feelings
C.to introduce different places of interest
54.The passage mainly talks aboutC.
A.how to take photos of yourselves
B.whether people like to share photos online
C.taking selfies is popular with young people
55.In the last paragraph,the writer wants to tell usA.
A.smartphones must be used properly
B.smartphones play an important part in our lives
C.smartphones are turning students into a dangerous addiction.

分析 短文大意:2013最热门的英语单词 是"selfie".据牛津在线词典的解释,"selfie"是一张自拍照.这个词最初使用是在2002年.

解答 51-55:BCBCA
51题答案:B 考查细节理解题,根据第一段中It's"selfie",according to Oxford dictionaries.Selfie is a photo that one takes of oneself,according to the Oxford online dictionary.可知是自己照的照片,该选B.
52题答案:C考查细节理解题,根据文中的第二段Pop stars also like to take a lot of selfies,and they use them to tell their fans what's going on in their personal lives可知明星也喜欢自拍,故答案是C.
53题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第四段Through these photos,we got to know each other's holidays and feelings,"said Lin Na可知 通过这些照片,我们了解了彼此的假期和感受,故答案是B.
54题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第一段Now almost everybody knows it.现在几乎每个人都知道.可知 自拍很流行,故答案是C.
55题答案:A 考查主旨题,根据文中的最后一段So it's always best to use your smartphones properly.可知要正确的使用智能手机,故答案是A.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.虽然他们是双胞胎,但是他们没有共同之处.
They are twins,but theyhavenothingincommon.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.
Plays in Lao She Teahouse This week
Acrobatics
Director(导演):Alfonso Cuaron (USA)
Stars:Daniel Redcliffe,Rupert Grint
Time:At 6:00pm from Monday to Wednesday
Ticket Price:40.5
Police Story
Director:Cheng Long
Stars:Cheng Long,Zhang Manyu
Time:At 9:00pm from Wednesday to Friday
Ticket Price:50
Vocal Imitation (口技)
Director:Shi Xiajie
Stars:Li Jinjun,Xu Guoli
Time:At 6:30pm from Friday to Sunday
Ticket Price:60(Half on Sunday for children)
Light Music
Director:Wolfgang Peterson (USA)
Stars:Julian Glover,Brian Cox
Time:At 9:30am from Tuesday to Saturday
Ticket Price:50.5
34.There will beB play(s) in Lao She Teahouse this week.
A.one Chinese         
B.two Chinese
C.three Americans        
D.a lot of foreigners
35.If a man with his child goes to Lao She Teahouse on Sunday,they will payB for the play.
A.120          
B.90        
C.60           
D.81
36.If you are free on Friday morning,you can seeC in Lao She Teahouse.
A.Police Story   
B.Vocal Imitation
C.Light Music   
D.Acrobatics
37.You can see three plays onA or onA.
A.Wednesday; Friday           
B.Tuesday; Wednesday
C.Thursday; Friday              
D.Saturday; Sunday
38.From the poster,we knowD is a director and actor in the film.
A.Alfonson Cuaron      
B.Shi Xiaojie
C.Wolfgang Peterson      
D.Cheng Long.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Inventions are exciting,amazing and even change our lives.But do you think they really
improve the quality of our lives?
Picture this:You're rushing to finish your homework on the computer.Your mobile phone rings,a QQ message appears on the screen,the noise from the television is getting louder and
louder.Suddenly the computer goes blank and you lose all your homework.How can you become calm(平静的)at this moment?
Inventions have sped up(加速)our lives so much that they often let us feel stressed(有压力的)and tired.More and more people want to run away from inventions.
Here are some simple ways to beat the stress caused by inventions!
•Don't be available all the time.Turn off your mobile phone at a certain time of a day.Don't check your e-mail every day.
•Be sure you spend some time with your family.You can play cards or chat instead of turning on TVs or computers.
•Get a low-tech hobby.Do something in the old-fashioned way every day,such as making a birthday card,walking to have a face-to-face meeting instead of using telephones or e-mails.
•Don't worry too much about life.
38.What does the writer think of inventions?
A.Inventions improve the quality of our lives.
B.Inventions speed up our lives and take away our trouble.
C.Inventions make us stressed and tired though they bring us a lot of convenience(方便).
D.People will feel stressed and tired without inventions.

39.Which of the following belongs to"low-tech"according to the passage?A
A.Making a birthday card.
B.Using telephones every day.
C.Going online.
D.Having meetings by video.
40.The underlined word"available"meansD in the passage.
A.自由的
B.可利用的
C.可购得的
D.被人找到的
41.The passage is mainly aboutC.
A.the main changes of technology
B.inventions play an important part in our daily life
C.some advice on how to get away from inventions
D.all the people like old-fashioned ways.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

19.your,is,brother,Paul,(?)
Is Paul your brother?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.它象征世界和平.
Itstands for the peace of the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.
 Blue Water World
A great place for the whole family
We have…
*a gym(健身房)*a hot spring bath(温泉浴)
*swimming pools*a cinema (Only for children)
All with activities or lessons for both you and your children
Price:¥40for adults¥20for children under 15
Open:11:00a.m.~11:00p.m.Except Monday
The fun never stops at Blue Water World!
Location:At 108Sunny Street
Telephone:555-5683/555-5686
Website:www.bluewaterworld.com.cn
51.Mr.Smith wants to go to Blue Water World with his family,so they can go there?C
A.at 5:00p.m on Monday
B.at 10:00a.m on Tuesday
C.at 2:00p.m on Sunday
D.at 11:00a.m on Monday
52.Mr.Liu wants to go to Blue Water World with his eight-year-old twin daughters this Saturday.How much will they have to spend?C
A.¥40
B.¥120
C.¥80
D.¥20
53.If you want to have a hot spring bath,you can callB.
A.555-5685
B.555-5686  
C.555-5684  
D.555-5681.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Have you ever heard of a"talking kitchen"?A French Digital (数码的) Kitchen has been developed at Newcastle University in the UK.It teaches students how to cook French food and speak French at the same time.For the first time,students can learn a language by following cooking steps.
The kitchen project was started by Professor Paul Seedhouse.He became interested in the idea after he visited another kind of talking kitchen.He said,"The purpose (目的) of the French Digital Kitchen is to make learning a language more interesting and more educational."
How does the kitchen work?There is a computer in the kitchen.With this computer,the users can first choose a French recipe (菜谱) that they want to follow.Using information in the computer,the kitchen starts to guide the users how to make a French dish.If you follow the instructions on the computer,it moves on to the next.If you go wrong,the program goes back and repeats (重复) the instruction.At any time,the users can also ask the kitchen to repeat the recipe or any information.
The new kitchen can be used in schools,universities and even people's homes,and people can buy this new kitchen at the end of 2012.The researchers will also be developing the European Digital Kitchen for the next three years.
52.The French Digital KitchenA.
A.is a"talking kitchen"
B.teaches students English
C.was developed in France
D.cooks all food for people
53.From Paragraph (段落) Two,we knowD.
A.how the kitchen works
B.where the kitchen can be used
C.when the kitchen can be bought 
D.why the kitchen project was started
54.If the users don't follow the instruction on the computer,the kitchenD.
A.chooses another recipe
B.goes on to the next step
C.stops working at once
D.gives the same instruction again
55.The passage is written mainly toB.
A.show you how computers work
B.introduce a French Digital Kitchen
C.teach you how to cook French food
D.tell you the importance of language learning.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.
Dear Chen Jie,
    How is it going?Last Monday,we talked about our dreams in the class meeting.Some students didn't know what they wanted to be in the future.But I said that I wanted to be an English teacher.I hope to be a good teacher,like Mr.Wu.He makes his math class interesting.He often tells us to work hard and try our best to achieve our dreams.
    What are you going to be when you grow up?
    Yours,
    Li Ming
 Dear Li Ming,
    Thanks for your letter.My dream is to be a voluntary(志愿的)doctor.But my parents don't agree with me.They think the job will sometimes be very difficult.This week,I wrote to my Chinese teacher,Miss Liu.I asked her for some advice.She said that a good doctor could help more people and she told me not to give up my dream.Now,I'm sure of my dream job and maybe I will go to work in a poor place one day,but I will always be your friend!
    Love,
    Chen Jie
61.What did Li Ming and his classmates talk about in the class meeting?B
A.Their teachers.                   
B.Their dreams.
C.Their parents.                    
D.Their friends.
62.Who wants to be a teacher?B
A.Chen Jie.       
B.Li Ming.  
C.Mr.Wu.    
D.Miss Liu.
63.What subject does Mr.Wu teach?C
A.Chinese.        
B.English.   
C.Math.      
D.P.E.
64.What do Chen Jie's parents think of the job of a voluntary doctor?A
A.Very difficult.                   
B.Very easy.
C.Very interesting.                    
D.Very boring.
65.Chen Jie wrote a letter to Miss Liu because he wantedD
A.to give up his dream                     
B.to be poor
C.to make friends with Li Ming             
D.to get some advice.

查看答案和解析>>

同步练习册答案