精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.If there is one person who has left a deep impression on me,it's my my teacher,Mrs.Pathak,who was my class teacher for three years.In my childhood,how I wished I had a mother or a sister like her.One moment she could be hard-working and strict,another moment kind md patient.
She always encouraged us to tell the truth.For example,if one had not done the homework,he need not lie.She allowed us to make mistakes,saying we couldn't be perfect all the time,but we should try.
Another thing she taught me was punctually.She set a good example with her own actions.She was always on time,so we students tried our best to be on time.
She surprised us with her sense of humor.Her classroom teaching was always humorous.After class,she talked to us and told us jokes.
We really felt free to ask questions and Mrs Pathak would give the answers.If she did not know-there had some occasions-she would say so.We all then tried to find out the answers.Whoever came up with the answers was praised and given the prize.Now I sometimes wonder whether Mrs.Pathak just wanted to encourage us to explore and find answers by ourselves.

51.According to the passage,which of the following words is NOT for describing Mrs.Pathak?C
A.Hard-working.
B.Humorous                  
C.careless.
52.The underlined word"punctually"in the third paragraph probably meansA
A.being on time             
B.being honest               
C.being patient
53.According to the passage,which of the following sentences is TRUE?B
A.Mrs.Pathak often asked us to tell jokes in class.
B.Mrs.Pathak thought telling the truth was good.
C.Mrs.Pathak was always angry in the classroom.
54.In the writer's opinion,why didn't Mrs.Pathak give the answers to the questions sometimes?A
A.Because she wanted the students to find out the answers by themselves.
B.Because she didn't like answering the questions.
C.Because she didn't know the answers to all the questions.
55.How did the students feel when they asked Mrs.Pathak questions?B
A.Shy.
B.Free.
C.Nervous.

分析 本篇文章作者介绍了给自己留下深刻印象的一位老师Mrs.Pathak,文中介绍老师有严厉的一面,也有和蔼的一面,她教会了学生许多做人的道理,她鼓励学生讲真话,即便是没有完成作业,也没必要撒谎,因为人不总是完美的.她通过自己的行动告诉学生要守时,另外她的幽默感也让学生们感到惊喜,课后,她总是跟学生交流讲笑话,有时,她不直接给出问题的答案,而是鼓励学生自己找出答案,从而培养学生自主学习的能力.

解答 51.答案:C 细节题.题干意思:下面哪项不是描述老师Mrs.Pathak,A.Hard-working."努力工作的",第一段最后一句One moment she could be hard-working and strict提到老师是努力工作的.  B.Humorous."幽默的"第四段第一句"She surprised us with her sense of humor."她的幽默让我们感到惊讶. C.Careless."粗心的".通过作者的介绍,这不是描述老师Mrs.Pathak的,故选C
52.答案:A  猜测词义题.句意:她教给我们的另外一件事情是_______,联系下文提到的SShe set a good example with her own actions.he was always on time,so we students tried our best to be on time."她用自己的行为为我们做出了榜样,她总是很守时,我们也尽量跟着守时."所以根据后文告诉我们,她教会了我们守时.选A.
53.答案:B  细节题.A 根据文章中的"After class,she talked to us and told us jokes.""课后,她总是跟学生交流讲笑话",而不是选项A中提到的"Mrs.Pathak总是要求我们在课堂上讲笑话"所以A错;B根据"She always encouraged us to tell the truth."她总是鼓励我们讲真话,故B正确;C短文中没有提到Mrs.Pathak总是在教室里生气,所以C不正确,故选B.
54.答案:A  细节题.题干意思:在作者看来,为什么老师有时不给出问题的答案?从最后一段中的Now I sometimes wonder whether Mrs.Pathak just wanted to encourage us to explore and find answers by ourselves.,可以看出老师不回答问题,是希望学生自己去探索.故选A
55.答案:B  细节题.根据文中"We really felt free to ask questions"我们问Mrs.Pathak问题时感到很放松自由,故选B.

点评 做阅读理解时,要注意培养自己快速阅读的习惯.切不可在个别难懂的词句上磨蹭,只要全篇理解了,个别难懂的词句可以根据上下文和构词法去猜测,去推断.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.人世后,中国的发展开始与世界同步.
The development of China and the world started to beneck and neckafter China joined the WTO.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.I met Mrs.Read while I _________ in the park,but I didn't say hello to her.(  )
A.walkedB.am walkingC.was walking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Would you like some drinks?
-Yes,____,please.(  )
A.some orangesB.two boxes of chocolates
C.some cakesD.two bottles of orange

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Did you see the girl in white pass by just now?
-No,sir.I _____a newspaper.(  )
A.readB.was readingC.will readD.am reading

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Tom,along with his friends,________ Beijing tomorrow.(  )
A.are leaving forB.leave forC.leaves toD.is leaving for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.He held a glass with care,because he was afraid ofbreaking (break) it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Could you tell me      ?-Sure.It started on May 31in Korea and Japan.(  )
A.when and where the World Cup started
B.where and when was the World Cup started
C.where and when the World Cup started
D.when and where the World Cup was started

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

11.October 1st ourNational  (nation) Day.

查看答案和解析>>

同步练习册答案