【题目】Alice in Wonderland
Chapter 2
Alice was not hurt, so she jumped to her feet in a moment. She looked up, and found the White Rabbit was still in sight. She was close behind it when she turned the comer, but the Rabbit was no longer to be seen. She found herself in a long, low hall.
There were doors all around the hall, but they were all locked.
Alice walked sadly down the middle, wondering how she was ever to get out again.
Suddenly, she came upon a little three-legged table. There was nothing on it but a tiny golden key, and Alice’s first idea was that this might belong to one of the doors of the hall.
But, alas! Either the locks were too large, or the key was too small. However, on the second time round, she came upon a low curtain she had not noticed before and behind it was a little door. She tried the little golden key in the lock, and she was pleased to find it fitted!
【1】The hall where Alice stayed is ________.
A. long and lowB. big and highC. wide and lowD. big and wide
【2】What did Alice want to do when she got to the hall?
A. She wanted to know how to get some food.
B. She wanted to know where her sister was.
C. She wanted to find out how to get out again.
D. She wanted to meet the Rabbit.
【3】Where did Alice find the tiny golden key?
A.
B.
C.
D. ![]()
【4】How did Alice feel when the gold key fitted into a lock?
A. TiredB. ShockedC. HappyD. Interested
【5】Which is TRUE according to the passage?
A. Alice had never seen the White Rabbit before she got to the hall.
B. Some of the doors around the hall were locked.
C. Alice noticed the little door as soon as she entered the hall.
D. The passage is from Alice in Wonderland.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】C
【5】D
【解析】
短文介绍了爱丽丝的奇遇。爱丽丝为了捉住一只白色的兔子而被困在一个大厅里,大厅四周全是门,但是全都锁着,最后爱丽丝在一个桌子上发现了一把金色的钥匙,她用钥匙打开了一个窗帘挡着的门,成功地逃了出来。
【1】细节理解题。根据She found herself in a long, low hall.可知爱丽丝呆在一个有长有矮的大厅里,答案为A。
【2】细节理解题。根据Alice walked sadly down the middle, wondering how she was ever to get out again可知,她想找到怎么能再出去;故选C。
【3】根据Suddenly, she came upon a little three-legged table. There was nothing on it but a tiny golden key,可知小金钥匙在一个三条腿的小桌子上;故选B。
【4】细节理解题。根据She tried the little golden key in the lock, and she was pleased to find it fitted!可知发现钥匙合适这个锁,她很高兴;故选C。
【5】判断正误题。根据She looked up, and found the White Rabbit was still in sight可知A不对;根据There were doors all around the hall, but they were all locked.可知B不对;根据she came upon a low curtain she had not noticed before and behind it was a little door.可知C不对;根据Alice in Wonderland可知D对;故选D。
短文阅读,做题时要结合文章的特点,题目涉及细节理解,词义猜测和推理判断,做题时要在了解文章大意的基础上,结合题目针对不同的题型采用不同的解答方式,比如细节理解题,我们要抓住里面的最有效的信息选择出正确的答案,总之理解透文章是做好一篇阅读理解的关键。例如:小题3 根据Suddenly, she came upon a little three-legged table. There was nothing on it but a tiny golden key,可知小金钥匙在一个三条腿的小桌子上;故选B。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】It’s an _______ book, I am _______ in it.
A. interested, interesting B.interesting, interested
C. interesting, interesting D. interested, interested
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—I was at the cinema at 8 o’clock last night.What about you?
—I________the Internet at home.
A.am surfing
B.surfed
C.will surf
D.was surfing
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】I lost my watch yesterday morning. ___________, a school boy found it and sent it back to me in the afternoon.
A. Loudly B. Clearly C. Nearly D. Luckily
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 --May I borrow your dictionary ?—____.
A. Sure B.I don’t have one
C. No, thanks D. No, you can’t
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】短文写作
近段时间,这张照片刷爆朋友圈。假如你是Helen,请结合对这张图片的感悟,以“Thanks for Being My Parents”为题,给父母写一封英文信。词数100左右。
![]()
要点要求:1. 一段自己记忆深刻的经历;2. 表达对父母的感激之情。
注意:文中不得出现真实人名、地名、校名等。
Thanks for Being My Parents
Dear Mom and Dad,
I consider you as the most important people in my life. With your love and care, I am growing up happily and healthily.
__________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—What were you doing when he ________“hello”to you?
—I _______in front of the blackboard.
A. was saying; read B. was saying; was reading
C. said; read D. said; was reading
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】--I feel nervous for tomorrow’s tennis game.
---Believe in ______,you are the best in our club.
A.you B.your C.yourself D.youeselves
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com