精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Dear Kitty,
   News!We have a new flat!The rooms are small,but they are comfortable.There are more rooms here than in our old flat.This is good because now I have my own room.In the old flat,I shared with my sister.
My bedroom is my favourite room in our flat.I can be alone in it.I can read or draw.I can listen to my radio or play CDs.I can play games on my computer and send e-mails to my friends.
My second favorite room is the kitchen.I love helping my mother cook our meals.She is a very good cook.She is teaching me how to make many different kinds of dishes.She lived in Morocco when she was a girl,and she can cook Moroccan food.It's very delicious.That's all for now.Write soon and tell me about your home.Please get on the Internet so that we can send e-mails to each other.
All good wishes!
Anna44.Which room is Anna's favorite?C
A.The living room.
B.The kitchen.
C.The bedroom.
D.The bathroom.
45.What is the difference(区别) between the old flat and the new one?C
A.The rooms in the new flat are big.
B.The rooms in the old flat were smaller.
C.There are more rooms in the new flat.
D.There were more rooms in the old flat.
46.What is the main idea of this article?A
A.Anna told Kitty something about her family's new flat.
B.Kitty lives with her family in America.
C.Anna likes her bedroom.
D.Anna's mother is teaching her Moroccan food.

分析 本文是一封信,安娜在信中介绍了她一家搬到了新的公寓,她很高兴有了自己的房间,她还喜欢在厨房帮助她的妈妈做饭.

解答 答案:44.C  细节理解题.根据第二段句子My bedroom is my favourite room in our flat.我的卧室是我公寓里最喜欢的房间,可知安娜最喜欢的是自己的卧室,故选C.
45.C  细节理解题.根据第一段句子There are more rooms here than in our old flat.这里的房间比我们原来的公寓房间要多.可知新公寓有更多的房间,故选C.
46.A  主旨归纳题.根据整篇短文的内容及其第一段句子We have a new flat!The rooms are small,but they are comfortable.我们有一套新公寓!房间很小,但很舒适,可知是安娜告诉Kitty 关于她家的新公寓的情况,故选A.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.五一假期快到了.我们全家正盼望着乘飞机去大连度假.
The May Day holiday is coming.Our whole familyare looking forward to flyingto Dalian for our holiday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

9.假设你叫李军,你的英国朋友Bob想要在南京结交更多的朋友.你通过电子邮件,把你的最好的朋友张明介绍给他.张明的情况见下表:
姓名张明
年龄15
外貌高个子,戴眼镜;
个性幽默,诚实,从不说他人坏话;
其他情况1、对了解不同种类的鸟类感兴趣,是观鸟俱乐部的一员;
2、最喜欢冬季,因为他喜欢堆雪人;
理想嗓音好,喜欢唱歌,长大后想成为一名歌手.
注意:1.文中不得出现你的真实姓名和学校名称;
2.语言通顺,意思连贯,条理清楚,书写规范;
 3.词数80,文章的开头已经给出,不计入总词数.
Dear Bob,
How are you?I'm writing to introduce my best friend Zhang Ming to you.
                                                    
I hope you can make friends with him.Maybe he can show you around our city at the Spring Festival.
Best wishes,
Li Jun.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Wait here for amoment(片刻),I'll be back soon.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Here is a number"six million four hundred and twenty-five thousand two hundred".Which of the following is right?(  )
A.6,425,200B.64,252,000C.6,420,250D.64,250,200

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.-Excuse me,how can I get to the zoo?
-Walkpast(到另一侧) the house,you will find it on your left.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.If you don't like Chinese food,there are somewestern(west) restaurants in our town.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.For this month's Young World magazine,I interviewed 19-year-old Asian pop star Candy Wang.Candy told me that she used to be really shy and took up singing to deal with her shyness.As she got better,she dared to sing in front of her class,and then for the whole school.Now she's not shy anymore and loves singing in front of crowds.I asked Candy how life was different after she became famous.She explained that there are many good things,like being able to travel and meet new people all the time."I didn't use to be popular in school,but now I get tons of attention everywhere I go."However,too much attention can also be a bad thing."I always have to worry about how I appear to others and I have to be very careful about what I say or do.And I don't have much private time anymore.74 对我来说和朋友闲逛是不可能的now because there are always guards around me."What does Candy have to say to all those young people who want to become famous?"Well,"she begins slowly,"you have to be prepared to give up your normal life.You can never imagine how difficult the road to success is.Many times I thought about giving up,but I fought on.You really require a lot of talent and hard work to succeed.75Only a very small number of people make it to the top.
71.How old is Candy Wang?
72.What did she use to be like?
73.Why did she take up singing?
将短文中划线的两个句子译成中文或英文.
74.Hanging out with friends is impossible for me/It's impossible for me to hang out with friends
75.只有极少数人能攀上成功之巅..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.Ask any young person in the UK what they worry about most,when they change school (61)or move up to secondary school,and they will probably mention two things:getting (62)lost(lose) and making new friends.
The first of these is easy to (63)solve(solve):most high schools run induction(入学仪式) days to help new students find their way around the building and,(64)failing(fail) that,there is usually a map!Meanwhile,making new friends can be trickier(棘手的).
So what's the(65)best (good) way to make new friends?Here are some top tips from a group (66)of12-year-old children at a Warwichshire school:
1.Be (67)confident(confidence):You won't be the only person who feels nervous so make eye contact,smile and go and say"Hello".
2.Be friendly:Be interested and listen to what others say and,when you have made new fiends,treat (68)them well.
3.Be presentable(体面的):No one will want to get to know you if you are dirty,smelly or have awful(69)habits(habit).
4.Be tenacious(坚持的):If at first you don't (70)succeed,then try and try again!

查看答案和解析>>

同步练习册答案