精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Dear Sir/Madam,
I am writing to complain about the TV advertisement for your product Cheese in a Tube.In my opinion,there is some false information in it,and it also encourages children to have bad eating habits.
In the advertisement,there is a popular TV cartoon character who says that Cheese in a Tube is"the best cheese in the world".This is,of course,not true.However,I have two young children who love the cartoon character in the advertisement.Now they hope to eat the cheese every day.
They believe that your cheese is the best in the world and they don't want any other kind.
The cartoon character then says that Cheese in a Tube is"good for young kids".Well,I checked the information on the packet.There certainly isn't very much cheese in your product-only 5%-and it has more fat and calories(热量.than chocolate!It's probably one of the unhealthiest things you can buy in the supermarket.Child obesity is a huge problem in our country.Our children are the fattest in the world,and products like yours just make things worse.
Finally,the advertisement ends with two beautiful,slim,healthy-looking children sitting in front of the TV.Their mother calls them to come to the kitchen to eat a vegetable salad.The children say they're watching their favourite cartoon-the same character who is in the advertisement,of course-so what does the mother do?She brings each of them some Cheese in a Tube!The parents eat their salad in the kitchen while the children enjoy the cheese in front of the TV!I believe that it's good for children and parents to eat together,but obviously (明显地.your company doesn't.
Please change this terrible advertisement.And why don't you start making healthier foods too?
Yours sincerely,
Maddy Moore
69."Cheese in a Tube"is aC.
A.TV advertisement          
B.bad eating habit
C.product of a company          
D.cartoon character
70.Maddy's two children believe the cheese is the best in the world becauseB.
A.they eat the cheese every day          
B.they believe what the cartoon tells them
C.the cheese is very popular          
D.the cartoon character is very popular
71.Maddy checked the information on the packet of Cheese in a Tube in order toC.
A.prove it has more fat and calories than chocolate
B.find out how much cheese there is in the product
C.be sure Cheese in a Tube is good for young kids
D.decide which cheese to buy in the supermarket
72.The underlined word"obesity"in Paragraph 3meansD.
A.product     
B.program         
C.advertisement     
D.fatness
73.In Paragraph 4,Maddy wants to tell usD.
A.the ending of the advertisement is too long
B.parents and children should have the same meal
C.children should have good eating behaviors
D.family members should enjoy a meal together
74.Maddy writes the letter toA.
A.ask the company to stop showing the advertisement
B.complain about the bad quality of Cheese in a Tube
C.discuss the importance of good eating habits and manners
D.describe a terrible experience of having Cheese in a Tube.

分析 本文是一个妈妈写给电视台的一封信,对他们播出的奶酪广告提出了一些意见,她认为会导致孩子养成不良的饮食习惯.

解答 69.C 细节理解题.根据I am writing to complain about the TV advertisement for your product Cheese in a Tube可知Cheese in a Tube是一个公司的产品,故选C.  
70.B 细节理解题.根据I have two young children who love the cartoon character in the advertisement,Now they hope to eat the cheese every day.可知作者的两个孩子认为奶酪是世界上最好的是因为他们相信自己喜欢的卡通人物说的,故选B.  
71.C推理判断题.根据Well,I checked the information on the packet.There certainly isn't very much cheese in your product-only 5%-and it has more fat and calories(热量.than chocolate!It's probably one of the unhealthiest things you can buy in the supermarket可知作者检查这些信息是为了证实是否对孩子好,故选C.  
72.D 推理判断题.根据下一句句意:我们的孩子是世界上最胖的,可以推断出此处应该是:儿童肥胖在我国是一个严重的问题.故选D.  
73.D  推理判断题.根据最后一句I believe that it's good for children and parents to eat together,but obviously (明显地.your company doesn't.可知作者的观点是一家人要在一起吃饭,故选D.  
74.A推理判断题.根据文章内容及Please change this terrible advertisement.And why don't you start making healthier foods too?可知作者的目的就是让电视台停止播放类似的广告,故选A.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.
sound like      snow      another      even though      for a long time
A:What's your favorite Christmas memory,Ann?
B:My favorite Christmas was the one last year.My dad had been away for three months who worked in (57)another city.Mum and I were very sad,because he dad called and told us that he wouldn't come home for Christmas.Mum and I invited our grandparents and we had dinner together.In the evening,we called dad and talked (58)for a long time.I could hear that dad was very sad,too,though he tried to sound happy.
A:That doesn't (59)sound like a good Christmas at all.Why do you say that it's your favorite Christmas?
B:Well,because of what happened later.My dad returned in March.I was in school the day he arrived,and mum hadn't told me that he was coming.When I got home from school,our house was decorated(装饰)with Christmas lights and even some (60)snow.I ran into the house and there was a big Christmas tree in the living room.Mum and Dad were waiting for me and we had a great Christmas party that evening.That was the best Christmas (61)even though it wasn't really Christmas at all.
A:Now I understand what you mean when you say that Christmas is not just about getting gifts.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

10.A rich man once lived in a big and bright house.One day a (16)D beggar(乞丐) went to his house.He(17)B for something to eat.The rich man let the beggar(18)A and gave him a big plate of meat.The beggar ate the meat very quickly.When he(19)B,the rich man asked,"Do you want more to eat?"
"No,thanks,"the beggar answered."I'm full."But the rich man gave the beggar some nice cakes.The beggar finished them very quickly,too."Would you(20)C  more to eat?"the rich man asked again."No,thanks,"the beggar answered."That's (21)D.I'm full."
But the rich man didn't (22)A.He gave the beggar some(23)A.The beggar quickly drank it again.
"Why did you lie to me?"the rich man asked."Every time I ask you if you want more to eat,you say (24)B,but every time I give you more,you eat it quickly."
The beggar looked around.(25)D was a box outside the house.He(26)D the box with stones and asked the rich man,"Is this box full?""Sure,it's full,"the rich man answered.Then the beggar put some sand in the box."Is this box full?"he asked again."(27)C,it's full,"the rich man said.Then the beggar(28)B some water into the box.
"You see,"he said to the rich man,"every time I ask you(29)D the box is full,you say yes.Then I fill the box again.It is the same thing with the (30)C you gave me.There's always room for more."

16.A.tiredB.dirtyC.sickD.hungry
17.A.wantedB.askedC.thoughtD.paid
18.A.inB.outC.offD.away
19.A.startedB.finishedC.waitedD.returned
20.A.askB.helpC.likeD.hope
21.A.goodB.trueC.terribleD.enough
22.A.stopB.eatC.knowD.drink
23.A.milkB.applesC.fish and chipsD.fried chicken
24.A.yesB.noC.notD.please
25.A.ItB.ThisC.ThatD.There
26.A.putB.madeC.gaveD.filled
27.A.I'm sorryB.I'm afraidC.Of courseD.Never mind
28.A.sentB.pouredC.carriedD.threw
29.A.whatB.thatC.whyD.whether
30.A.sandB.waterC.foodD.stones.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Only ______ of us know Microsoft has 52 ______ dollars and short-term investments.(  )
A.two-thirds; billionB.two-third; billions
C.second-three; billionD.two-three; billions

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Two months before Christmas,my little girl Alice told her father and me that she wanted a new bike.Her bike was lust too old.As Christmas came nearer,she sti11didn't get a new bike but she didn't say it again.Then on December 24.she said she really wanted a bike more than anything else.Now we didn't know what to do.It was just too late.There was no time to buy the"right bike"for our little girl
When we thought about we would make our child unhappy,we felt guilty and sad.
Suddenly my husband thought of an idea."We can make a little bike out of clay(泥土)and write a note to tell her that she could trade in(交换)the model bike for a real one."So he spent five hours making a model bike.
On Christmas morning,A1ice opened the little box with the beautiful red and white bike and the note.She opened and read the note 1oudly.She looked at me and my husband and said,"So,does this mean I can trade in this bike for a real one?"Smiling,I said,"Yes."Alice cried when she said,"I would never trade in this beautiful bike that Daddy made me.I want to keep it."

7l.Alice's wish was toAon Christmas Day.
A.get a new bike
B.have a clay bike
C.receive a doll house
D.keep her old bike
72.A1ice's parents didn't buy her a bike because sheC.
A.didn't want a bike any more
B.wanted some storybooks
C.didn't say it again in the last two months
D.asked for it only on December 24
73.The underlined word"guilty"meansD.
A.unhappy
B.wrong
C.happy
D.sorry
74.Alice's father got a good idea toB.
A.take five hours to play with clay
B.make a small bike out of clay
C.make her old bike red and white    D.put the present in a box
75.From Alice's words in the last paragraph,we know that sheD.
A.still wanted to get a real bike
B didn't know the meaning of the note
C.preferred a real bike to the model one
D.was greatly moved by what her father had done.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Online games are very interesting,_______ we can't spend too much time on it.(  )
A.andB.orC.soD.but

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Must I finish the composition in class,Mr Wang?
-No,you ________.You can finish it at home.(  )
A.mustn'tB.needn'tC.shouldn'tD.can't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Jack is funny.He often tells jokes to make us ______.(  )
A.laughB.laughsC.to laughD.laughed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Most people hope to have a memory which helps them succeed in study,work and life.Can memory be improved?Luckily,hundreds of studies in the past 50years have already given us a definite answer.
A healthy lifestyle keeps your brain young and memory sharp.First of all,it is necessary to have a healthy diet.Eating more food rich in B vitamins and Vitamin E,such as vegetables and lean meat,helps you have a better memory.Proper exercise provides much needed oxygen for the brain.Running,riding a bike,swimming and even walking two or three times a week are helpful.Moreover,getting enough sleep is important.Only when your brain gets a good rest,can it work well.The healthier your lifestyle is,the better your memory will become,but do not expect a sudden change---it takes a long time to make a difference.
Memory skills help you remember things better.The following three are the most widely used.Chunking is a way of remembering a piece of information by cutting it into smaller ones.For example,to memorize a ten--digit telephone number 2127983630,you can divide the digits into three groups:first 212,then 798,and lastly 3630.This method is far more effective than remembering a string of 10digits.Organization means organizing information into groups of the same kind.For example,trees,grass and flowers are plants; tigers,pandas,horses and cows are animals,Imagery is remembering newly learnt information by using your imagination and connecting it with something that you are familiar with.
However,memory skills will hardly work if you don't understand the information.What's more,only a regular review can make the memory last long.That is why students are always advised to go over what they have learnt after one day and then after three days,and then use it as regularly as possible.
Human brains are like muscles that need nutrients and exercise to become stronger.If you make a few lifestyle changes and try some memory skills,you can certainly improve your memory.
26.How many ways of keeping a healthy lifestyle are mentioned in the passage?B
A.Two             
B.Three              
C.Four             
D.Five
27.Which of the following examples is the use of the skill"organization"?A
A.Remembering the word"sad"by putting it into the group of"feeling".
B.Remembering the meaning of the word"red"by connecting it with fire.
C.Remembering a long and difficult passage by understanding its meaning.
D.Remembering the post number 0708591by diving it into 070and 8591.
28.According to the passage,why should we review what we've learnt?D
A.To use it better every day.
B.To understand it in a better way.
C.To improve memory skills.
D.To remember it for a longer time.
29.The underline"it"in Paragraph 3meansC.
A.imagination        
B.Imagery         
C.information           
D.memory
30.What is the main idea of the passage?C
A.Not everyone has a good memory.
B.Memory skills are not difficult to learn.
C.Memory can be improved in some ways.
D.It is important to have a healthy lifestyle.

查看答案和解析>>

同步练习册答案