精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Mr.King is a tall and strong man.He teaches P.E.in a middle school.He wears a long beard(胡子)and takes good care of it.
It was Sunday yesterday.There was a big football match of the year on the playground in the centre of the city.Mr.king likes the game very much and of course he was going to watch it.With his friends'help,he got a ticket a few days ago.After breakfast,he hurried to the bus stop,but a lot of people were waiting there.A bus came and he hardly got on.There were lots of people in it and it was difficult for them to put their feet.He had to grip(抓住)a back of the chair.At the next stop a boy got on the bus.He was short and couldn't grip anything.Suddenly the bus stopped and the boy hardly fell onto the floor.He looked around and saw Mr.King's beard and grip it.The man found it at once and called out,"Let go off(松开)my beard,boy!"
"Are you going to get off,sir?"asked the boy.
56.Mr.King is aC.
A.player      B.runner    C.teacher    D.driver
57.Mr.King was going to watch the match becauseB.
A.he teaches P.E.in a middle school  
B.he likes football very much
C.he had already got a ticket        
D.he didn't go to work yesterday
58.It was difficult for Mr.King to stand becauseD.
A.he had drunk too much        
B.the bus was too small
C.he got on the bus too late       
D.it was very crowded in the bus
59.The boy gripped Mr.King's beard becauseA.
A.he was afraid to fall again       
B.he wanted to make the man angry
C.he hoped the man to find a seat for him
D.he hoped the man to get off soon
60.Mr.King was afraidB,so he shouted at him.
A.the boy would pull him down   
B.the boy would hurt his beard
C.the boy could be hurt again     
D.the boy would borrow his ticket.

分析 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,本文讲述了金先生是一名体育教师,他留着长胡子,很爱惜它,一次在坐公交的时候,因为人多,连站着的地方都没有.一个男孩在即将摔倒的时候想抓住他的胡子来稳住自己.金让他放开他的胡子,这个男孩以为他要下车了.

解答 56.答案:C.细节理解题.根据第一句Mr.King is a tall and strong man.He teaches P.E.in a middle school金先生是一个高大强壮的男人.他在一所中学教体育.可知,是老师,选C.
57.答案:B.细节理解题.根据第二段第一行Mr.king likes the game very much and of course he was going to watch it.金先生非常喜欢这个比赛,他当然是去看它.可知,因为他非常喜欢足球,选B.
58.答案:D.细节理解题.根据第二段第三行There were lots of people in it and it was difficult for them to put their feet.里面有很多人,他们很难把脚放进去.可知,因为人太多了.选D.
59.答案:A.细节理解题.根据第二段第四行Suddenly the bus stopped and the boy hardly fell onto the floor.He looked around and saw Mr.King's beard and grip it.突然,车停了下来,男孩几乎倒在了地上.他环顾四周,看见金先生的胡子,抓住了它.可知,因为"他害怕再次跌倒.",选A.
60.答案:B.细节理解题.根据第一行He wears a long beard(胡子)and takes good care of it.他留着长胡子,很好地照顾它.及第二段最后一句The man found it at once and called out,"Let go off(松开)my beard,boy!"那人立刻找到了它,喊道:"放开我的胡子,孩子!",可知,因为他怕那个男孩会把胡子弄伤的.所以才大喊.选B.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.going,give,I,card,am,to,her,aI'm going to give her a card.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.
Tom is from America He is in Class Ten,Grade Seven He is 13years old.His maths teacher is Miss Chen.
Lucy is from England She is 13years old,too.She's likes reading books.She is in Class Three,Grade Seven.
Betty is a girl.She is English.She likes dogs.She is 12years old.She is in Class Ten,Grade Seven,too.
Mark is a boy.He is 14years old.He is in Class Three,Grade Seven.His English teacher is Mrs Black.
26.Clikes reading andC likes dogs.
A.Tom,Lucy 
B.Betty,Mark
B Mark is from England
C.Lucy,Betty
D.Tom,Betty
27.Miss Chen isD
A Tom's maths teacher 
B.Betty's maths teacher 
C.Mark's maths teacher 
D.A and B
28.Which of the following is RIGHT?D
A.Betty is 13years old.
B.Mark is from England
C.Lucy is from America.
D.Lucy and Mark are in the same class.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.When Abraham Lincoln was just a boy,he had to help his father to look after their farm.It was hard work and there wasn't anything interesting for him.Abraham wanted to go to school,but there was no school there.He was sad most of the time.
Mrs.Lincoln loved the boy very much.She tried her best to make Abraham happy.One morning she got up early and went to the town.It was a long way so it took her a long time to get there.She bought something there and went back.It was late in the evening when she got home.
The next morning Mrs.Lincoln said to Abraham,"Today is your birthday,so we're going to have a party."She put some food on the table,and then brought out a present.
"A book!"Abraham cried.It was an old book,but he liked it.A smile came on his face.He looked up at Mrs.Lincoln and said,"Thank you,Mom."
56.Abraham Lincoln's father was aA.
A.farmer
B.teacher      
C.worker
57.Abraham Lincoln couldn't go to school becauseC.
A.his family had no money        
B.he didn't like school
C.there was no school near his home
58.On the farm most of the time little Lincoln wasB.
A.angry        B.unhappy      C.worried
59.It took Mrs.LincolnA to make a trip to the town.
A.a whole day
B.two days      
C.three hours
60.What was the present for Abraham's birthday?C
A.A school bag.
B.A new book.
C.An old book.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Mr.Shute teaches us maths in a middle school this term.He works hard and is friendly to us all.So we like to listen to his lectures(讲课)and love the old man.But sometimes Mr.Shute forgets something when he's thinking over some problems.For example,he wears his wife's hat or gets on a wrong bus.We all know him well and nobody laughs at him.
One afternoon it was very hot while Mr.Shute was thinking over a problem in his room.He forgot to turn on the electric fan(电扇)and several hours later he was all wet through.His wife came back and found it.She asked him to have a bath(洗澡).He thought she was right and went to the bath room.He didn't stop thinking while he was lying in the bathtub.Suddenly he found he forgot to take off his clothes.He hurried to jump out of it and looked at them carefully.At last he found they were dry and then said to himself,"Luckily I haven't poured(注)any water into the bathtub!"

61.We all love Mr.Shute becauseC.
A.he often forgets something          
B.he teaches us maths
C.he teaches well and is kind to us      
D.he's worked in our school for long
62.Sometimes Mr.Shute forgets something becauseA.
A.he puts his heart into thinking over the problems
B.he has a lot of work to do at home
C.his wife takes good care of him
D.he doesn't know how to look after himself
63.Mr.Shute was all wet through becauseD.
A.the problem was very difficult      
B.he forgot to take off his coat
C.there was no water in the bathtub    
D.it was very hot in the room
64.The meaning of the word"bathtub"isD.
A.水池     
B.河堤        
C.浴室         
D.浴盆
65.Mr.Shute thoughtA,so he hurried to leave it.
A.he was lying in the bathtub full of water
B.he forgot to pour some water into the bathtub
C.the water in the bathtub was too hot
D.the water in the bathtub was too cold.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Johnson is an eight-year-old boy and he is a good boy.Johnson does well in all his lessons.He loves school and he is always active in class.Every time the teacher asks a question,Johnson always puts up his hand quickly.Sometimes his answer is wrong,but the teacher always smiles (微笑) and says,"Good,Johnson.But is there a better answer to my question?"
One day,the teacher asks the boys and girls a question."Swallows (燕子) fly to the south before winter is coming,"he says."But why don't cats and dogs do the same?"
Johnson lifts(举) his hand as usual.
"Yes,Johnson?"says the teacher happily.
Johnson stands up and says,"Because they have no wings (翅膀)."
71.How old is Johnson?D
A.5years old    
B.6years old     
C.7years old     
D.8years old
72.Which lesson does Johnson do well in?D
A.Maths.
B.English.
C.Chinese.
D.All his lessons.
73.What does Johnson always do when the teacher ask a question?A
A.He always puts up his hand quickly.
B.He always puts up his hand slowly.
C.He always doesn't put up his hand.
D.He always laughs.
74.Sometimes Johnson's answer is wrong,but the teacher alwaysA.
A.smiles       
B.is angry       
C.is sad         
D.B and C
75.From this passage we knowD.
A.Johnson is a good schoolboy.
B.The teacher loves Johnson very much.
C.Johnson's answer is always right.
D.A and B.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Mr.Brown is one of my friends.He can run very fast and 1ikes to show people how fast he can run.
One day,a thief (小偷) got into his house,took some of his things and ran out of the house fast,Mr.Brown found it and ran after him,and shouted,"Hey,don't you know you can't get away from me?"
But the thief ran much faster,Mr.Brown got angry and ran faster,too.He was soon a few kilomctres away from his house.He was running hard when he met me."Why are you running so fast?"I asked."I want to catch a thief."said Mr.Brown."But where is the thief?"I asked."Kilometers and kilometers behind,"said Mr.Brown.proudly,"He thought he could run faster than me,but you see he is wrong."
51.Did the thief steal anything from Brown's house?C
A.Yes,he was.  
B.No,he wasn't. 
C.Yes,he did.
D.No,he didn't.
52.Who rail faster.M r.Brown or the thief?C
A.Yes,Mr.Brown    
B.No,the thief    
C.Mr.Brown   
D.The thief.
53.Did Mr.Brown catch the thief?B
A.Yes,he did.                
B.No.he didn't.
C.Yes,but he let him go away.   
D.No,but his friend did.
54.What did Mr.Brown do when he found the thief?A.
A.He ran after him.    
B.He was angry with him.
C.He caught him.      
D.He stayed far behind him.
55.What does the word"proudly"mean?It meansA.
A.自豪地    
B.难过的    
C.兴奋的    
D.不慌不忙的.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Armstrong and Aldrin collected Moon rocks to take back to the Earth forfurther(进一步的)research.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Jimmy is at school now.He is in the classroom,but he can't find his schoolbag.Where is it?Is it lost?Oh,no!It is in his room.He doesn't take (带) it to the school.He calls his sister Sally and asks her to take his school things to the school.Here are his school things.
His schoolbag is on the chair.Under the chair is his pencil box.His notebook is on the desk.His dictionary is on the bed.His pencil isn't in the pencil box.It is on the sofa.
Oh,Sally,don't forget(忘记) to take his baseball.Jimmy always plays baseball after school.But where is his baseball?Oh,it's under the table.

101.Where is Jimmy's schoolbag?A
A.In his room.
B.In the lost and found box.
C.In the classroom.
D.We don't know.
102.Sally is Jimmy'sB.
A.mother      
B.sister
C.cousin
D.friend
103.Jimmy's pencil box isD
A.on the desk   
B.in the schoolbag
C.on the sofa    
D.under the chair
104.What is on the sofa?D
A.Sally's pencil.
B.Jimmy's notebook.
C.Sally's notebook.
D.Jimmy's pencil.
105.What does Jimmy do after school?C
A.He calls his sister.
B.He calls his mother.
C.He plays baseball.
D.He plays computer games.

查看答案和解析>>

同步练习册答案