精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.We all know that 70% of the earth is water.But only 1% of it is clean water.People can't live without water.So it's important for everyone to save water.Here are some tips for saving water.
Indoors:
●Turn the tap off while you are brushing your teeth,washing your hands,doing dishes,taking a shower and so on.
●Catch the cold water that comes out of the tap or shower while you are waiting for the hot water.Use it to water plants or wash your toilet.
●Don't wash clothes too often.When you use the washing machine,make sure there is not only a pair of pants in it.
Outdoors:
●Water the garden and grass at night.This gives water more time to get into the earth without evaporation from the day's heat.
●Plant small trees under big trees.This will help stop evaporation and gives some shade(树阴) for your plants.You can also plant a shade garden under trees.
26.It's important for everyone to save water becauseC.
A.70% of the earth is water                 
B.the water on the earth is clean
C.only a small part of the water is clean       
D.we need it to water plants
27.What does the underlined word"evaporation"mean in Chinese?B
A.流失           
B.蒸发         
C.渗透          
D.锁住
28.The following ways can save water according to the passage exceptD.
A.planting a shade garden under trees
B.watering the garden and grass during the night time
C.catching the cold water when you wait for the hot water to shower
D.using the washing machine as you like,no matter how many dirty clothes there are.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了我们都知道地球上70%都是水.但是只有1%的是干净的水. 人们的生活不能没有水,所以节水对每个人来说都是很重要的. 所以给出了我们一些节水的方法.

解答 26.C.细节理解题.根据文章第一段:We all know that 70% of the earth is water.But only 1% of it is clean water.People can't live without water.So it's important for everyone to save water.可知们都知道地球上70%都是水.但是只有1%的是干净的水. 人们的生活不能没有水,所以节水对每个人来说都是很重要的.故选C.
27.B.词义猜测题.根据句子:Water the garden and grass at night.This gives water more time to get into the earth without evaporation from the day's heat.可知在晚上的时候灌溉花园,这使水有更多的时间进入土壤,而不受天热的蒸发作用.结合语境以及常识,这里应该是蒸发,故选B.
28.D.细节理解题,根据文章第六段:Plant small trees under big trees.This will help stop evaporation and gives some shade(树阴) for your plants.可知在大树下面种小树苗,这将有助于防止蒸发,并给你的植物一些阴凉处.所以A选项正确.根据文章第五段:Water the garden and grass at night.This gives water more time to get into the earth without evaporation from the day's heat.可知在晚上的时候灌溉花园,这使水有更多的时间进入土壤,而不受天热的蒸发作用.所以B选项正确.根据文章第三段:Catch the cold water that comes out of the tap or shower while you are waiting for the hot water.可知当你在等待热水的时候要把冷水接出来.所以C选项正确.根据文章第四段:Don't wash clothes too often.When you use the washing machine,make sure there is not only a pair of pants in it.可知不要经常洗衣服,当你使用洗衣机洗的时候,要确定里面不只是一件衣服.所以D选项错误,故选D.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-___________!The traffic is moving so fast!
-Don't worry.I will.(  )
A.Hold onB.Go headC.Look outD.Help yourself

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Dad,this is Tom and this is Mike._____ are my new friends.(  )
A.TheyB.ThemC.TheirD.Theirs

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.The girl is at school.__________ is busy with her work.(  )
A.HeB.HimC.SheD.Her

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Have you ever heard of e-waste (electronic waste,电子垃圾),which can be produced every day?How do you deal with your computers,MP4players and mobile phones when they're broken or you want a new one?
Most people just throw them away.With the development of electronic industry,e-waste pollution has become a serious problem.According to the United Nations (联合国),in 2014,people around the world produced 41.8million tons of e-waste and only recycled 6.5million tons.The US was the biggest waster,producing 7.1million tons.China came second,with 6million tons.
It's important to pay attention to e-waste.It can either be valuable or harmful,depending on how we deal with it.E-waste is a valuable urban mine (城市矿藏).The value of the metals,like gold and silver in the waste around the world,is amazing.And the metals can be reused.But if people throw them away,the toxic chemicals (有毒化学物质) can get into the earth or air,affecting the environment and people's health.
Apple is famous for its products iphone,iPad,Apple Watch and so on.The company now recycles people's used products in China when they are buying new ones.The company will test and repair the used ones and sell them at lower prices.
To help reduce (减少) e-waste,we can buy longer lasting (持久的) electronic products.If you have unwanted electronics,find a new home for them.You can also take computers and phones to see if companies offer recycling programs.
根据短文内容,选择最佳答案.
36.B can become e-waste.
A.Steel                
B.Computers          
C.Plastic bags
D.Cotton
37.A produced the most e-waste in 2014according to the United Nations.
A.America            
B.China           
C.Japan
D.Apple
38.What does the underline word"affecting"mean in this passage?C
A.protecting           
B.improving          
C.influencing
D.preventing
39.What can we learn from the passage?C
A.E-waste is useless and can't be used again.
B.The recycled Apple products will be sold at higher prices.
C.Buying longer lasting electronic products is a good way to reduce e-waste.
D.It's better to keep the broken or unwanted mobile phones at home.
40.The main purpose of this passage is toD.
A.tell people that e-waste is useless
B.encourage people to buy more electronic products
C.warn people to throw away Apple products
D.advise people to deal with e-waste correctly to reduce pollution.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Michael made a big bamboo box      the little sick bird till it could fly.(  )
A.keepB.to keepC.keepingD.kept

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

16.The moreactively(积极) you take part in class,the more outgoing you will be.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Mum,could you buy me a dress like this?
-Of  course.We can buy _____ one than this,but______ it.(  )
A.a better; better thanB.a popular; as good as
C.a cheaper; as good as   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

16.Do you often stay up late,Linda?The teacher asked.(改为宾语从句)
The teacher asked Lindawhether/if she oftenstayed up late.

查看答案和解析>>

同步练习册答案