精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Once there was a little girl who lived in a small,very simple,poor house on a hill.From there she could see across the valley to a wonderful house high on the hill on the other side.This house had golden windows,so golden and shining that the little girl would dream of how magic it would be to grow up and live in a house with golden windows instead of an ordinary house like hers.She wanted to live in such a golden house and dreamed all day about how wonderful and exciting it must feel to live there.
When she got to an age and got enough skill and sensibility to go outside,she asked her mother if she could go for a ride outside the gate and down the lane.After pleading with her,her mother finally allowed her to go,insisting that she should keep close to the house and not wander too far.The day was beautiful and the little girl knew exactly where she was heading!Down the lane and across the valley,she got to the gate of the golden house across on the other hill.
As she arrived,she focused on the path that led to the house and then on the house itself.She was so disappointed as she realized all the windows were ordinary and rather dirty,reflecting(反映出) nothing other than the sad neglect of the house that was derelict(废弃的).
So sad she didn't go any further and turned,and heart broken.As she glanced up she saw a sight to amaze her.There across the way on her side of the valley was a little house and its windows glistened golden as the sun shone on her little home.
She realized that she had been living in her golden house and all the love and care she found there was what made her home the"golden house".Everything she dreamed was right there in front of her nose!
53.Which sentence is True according to the passage?D
A.The girl's mother finally allowed her to go to the golden house alone.
B.The golden house was on the hill where the girl lived.
C.What disappointed the little girl was that the house was locked.
D.Actually,the windows of the golden house were common and covered with dirt.
54.What can we infer from the passage?D
A.The girl didn't love or care for her parents
B.The girl had no idea where she was heading after leaving home
C.The mother thought that she needn't keep an eye on her daughter
D.The girl made up her mind to go to the golden house at the beginning
55.The passage is intended to tell us thatC.
A.not all dreams will come true
B.girls often have amazing imagination
C.what we dream of may be just around us
D.nothing is impossible to a willing heart.

分析 本文是一篇人物故事类短文.主要介绍了一个小姑娘住在一个山村里小的,朴素的,破旧的房子里.从那里,穿过峡谷,她可以看到山那边有一个精美的房子,这个房子有金色的窗子,闪闪发光,这个女孩梦想着要是在长大的时候,能住在这样的金房子里是多么不可思议的事情.当她长大了,可以独自出去的时候,妈妈告诉她不要走远了.她一出去就奔着那个金房子去了,当她靠近的时候,她看到房子的窗子也是普通的,很脏的,这让她大失所望.在她回家的时候,她看到一个金光闪闪的小屋,她这才意识到自己一直就住在一个满是爱和关注的金房子里,她梦想的一切就在眼前.

解答 53.D.细节理解题.根据"She was so disappointed as she realized all the windows were ordinary and rather dirty"可知当她看到所有的窗子都是一般的并且很脏的时候,她很失望.与D的内容是一致的,所以D这一句话是正确的,故选D.

54.D.细节理解题.根据"The day was beautiful and the little girl knew exactly where she was heading!Down the lane and across the valley,she got to the gate of the golden house across on the other hill."天气很好,这个小女孩清楚的知道她要向哪里去!下去小路,穿过峡谷,她到了山那边的金房子门口.可知这个小女孩一开始就决定去金房子那里了.故选D.

55.C.细节理解题.根据"She realized that she had been living in her golden house and all the love and care she found there was what made her home the"golden house".Everything she dreamed was right there in front of her nose!"她意识到她一直就住在一个金房子里,房子里满满的都是爱和关注才让这个家变成了"金色的房子"她羡慕的一切就在眼前.可知梦想的一切就在我们身边.故选C.

点评 首先要仔细阅读短文,然后结合具体的题目,再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Minoru Yamasaki was a well-known American architect(建筑师).He was born in 1912in Seattle.Washington.His parents came from
Japan.Minoru went to college to study architecture.Every summer he worked in a fish factory to help pay for college.Often he worked from four o'clock in the morning until midnight.He slept in a room with 100other men.Later in life.Yamasaki remembered these times and was always good to his workers.
Yamasaki sometimes dreamed about his work.Once he woke up at three o'clock in the morning. He got up and started to drawthebuilding that was in his dream andhe still remembered.Yamasaki used a new design for the buildings.These buildings are now the Century Plaza Hotel,and Tower in Los Angeles,California.
Yamasaki was different from other architects.His buildings give people a feeling of peace and happiness.Many of his designs have pools of  water,flowers,and windows on the roof to let in light.He always designed buildings to please people.He wanted to give them a place away from the busy ways of modern life.
Yamasaki worked for several companies.But his success began when he started his own company.In 1956,he won the Architect's First Honor Award for his design of an airport in St.Louis.Missouri.He won two more awards over the next five years.In l962,he designed the World Trade Center in New York.It is very famous.
In l993,a bomb exploded(炸弹爆炸)in the World Trade Center.But the buildings did not fall down because they had a good design.
Yamasaki had strong opinions about his buildings.They had to be built his way.He refused to change the design of his buildings,even if he lost a job.
Minoru Yamasaki died in l986.He designed more than 300buildings.People will enjoy the design and beauty of his buildings for a very longtime.

105.根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词).
In the first paragraph the writer of the passage tells uswhen andwhere Minoru Yamasaki was born.
106.根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词).
The buildings that Minoru Yamasaki designed are different from the other architects'because his buildings always make people feelpeaceful andhappy
107.根据短文内容回答问题.
From which sentence in the passage can we know Yamasaki had strong opinions about his buildings?He refused to change the design of his buildings,even if he lost a job.
108.把短文中画底线的句子译成汉语.他起床开始画那栋梦到的、他仍记得的大楼.
109.根据短文内容用一个完整的英文句子(限8个词以内)回答问题.
Minoru Yamasaki was a well-known American architect.What is he famous for?He is famous for his design and buildings..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.In the 1920s and 30s the airlines were just beginning.It was unusual for people to travel by air because it was expensive and dangerous.In those days,there were no flight attendants to look after the passengers.Young men,or"stewards"helped the passengers onto the airplane and carried the passengers'luggage (行李) but they did not provide food and drinks.But then in 1930,a woman called Ellen Church invented the"stewardess".
Ellen Church was born in 1904on a farm in Iowa.She was a different child.She didn't want to work on a farm or marry a farmer-she wanted a more adventurous (冒险的) life.Ellen studied to be a nurse at the University of Minnesota and then got a job in a hospital.For the next few years she stayed at the hospital but also took flying lessons and got her pilot's license.
Ellen was twenty-five years old when she first got in touch with Boeing Air Transport.She loved flying but she understood that airlines were a man's world.Although women like Emelia Earheart were becoming famous,she realized it was impossible for a woman to have a career as a pilot.But she had another idea.Most people were frightened of flying because flying was still an unreliable (不可靠的) way to travel.There were often delays (延误),many crashes and the bad weathers made many passengers sick.Ellen thought nurses could take care of passengers during flights and B.A.T.Agreed.
The young woman from Iowa and seven other nurses became the first air stewardesses.
At first pilots were unhappy because they did not want stewardesses on airplanes,but passengers loved the stewardesses.In 1940there were around 1000of them working for different airlines.The early"stewardesses"had to be under twenty-five-year old,single and slim.When a woman joined an airline,she had to promise not to get married or have children.It was hard job and not well paid.They worked long hours and earned $1an hour.
In the 1970s,stewardesses were unhappy in their job and airlines had to make some changes.Since the 1970s,"stewardesses"have been called flight attendants.They are well paid and work fewer hours than in the past.

56.The last sentence of the first paragraph suggests thatC.
A.the word"stewardess"was made up by Ellen Church
B.Ellen Church was the first woman who flew a plane
C.Ellen Church was the first woman who worked on a plane
D.Ellen Church was the first woman passenger on a plane
57.From the second paragraph,we learn thatA.
A.Ellen did not behave in the same way as most as other girls
B.Ellen's family was not rich enough to support her education
C.Ellen was fond of working as a nurse in the hospital
D.Ellen has an unhappy childhood that changed her completely
58.The main reason for Boeing Air Transport offering Ellen the job wasC.
A.her flying experience   
B.her university education
C.her nursing experience   
D.her life attitudes
59.According to the passage,in the 1940s a woman had toD if she wanted to be a stewardess.
A.be a nurse   
B.be married  
C.be a mother   
D.be young
60.The passage mainly talks aboutC.
A.the background of early flying pilots  
B.the experience of flying passengers
C.the history of early flight attendants  
D.the development of airplanes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

18.They'll go swimming tomorrow.(改为否定句)
Theywon'tgo swimming tomorrow.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.________is dangerous for us to swim in the river alone.(  )
A.ItB.ThatC.This

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Lucy usually cleans the cage everytwo days.(对划线部分提问)
Howoftendoes Lucy usually clean the cage?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.The new school is beautiful.(改成感叹句)
How beautifulthe new school is!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.--Would you please see the film Iron Man 3with me tonight,Kate?
--I'd love to,but I've ________ Linda's invitation to dinner.(  )
A.sufferedB.earnedC.receivedD.accepted

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.My mother always says,"if you want to have a bed of roses in the future,you should study hard"(  )
A.plant many rosesB.keep health
C.live longerD.live a happy life

查看答案和解析>>

同步练习册答案