精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.The Smallest Life Around Us
Tiny plants and animals live all around us.We cannot see them because they are so small,but they are everywhere.
They live in the soil,the air,and in rivers and oceans.They grow on mountains and in caves.Some live in the ice at the north and south poles; some live where it is very hot.They are found throughout cities and in the country.They grow on other plants and animals.Some are even living on you,on your skin,hair,and inside your body,in your mouth,nose,and all through your intestines(肠).
These tiny plants and animals are called microbes.The word microbe is made from two other words:micro,meaning small,and bios,meaning life.So,microbe means small life.
Microbes have been on earth for a very lon tme.They may have been the first forms of life to be alive.Today there are more microbes in the world than all other living things.
People did not know microbes had existed(存在) long.They were too small for them to see.
But people did see many changes in their world-important changes.And they did not know what caused them.They saw food that they kept too long change color and bein to smell bad.They saw cuts and wounds grow red and painful and become infected(感染).They saw old plants and leaves and trees crumble apart on the forest floor and disappear into the soil.Such changes were a natural part of the world,but people did not understand them.They did not know these changes were evidence of tiny plants and animals growing all around them
31.Why couldn't people see microbes?A
A.Because they are too small.
B.Because they live inside our body.
C.Because they live far from humans.
D.Because they may have been the first forms of life to be alive.
32.The underlined phrase"crumble apart"in the last paragraph means"C".
A.grow taller    
B.change into soil
C.break into tiny pieces
D.become colourful and energetic
33.Choose the answer that completes the web below.

A.Microbes are very small 
B.Microbes are all around us
C.People can't see microbes
D.Food begins to smell bad.

分析 我们周围最小的生命微小的植物和动物生活在我们周围.我们不能看到他们,因为他们是如此之小,但他们无处不在.
他们生活在土壤、空气和河流和海洋中.他们生长在山上和洞穴里.一些生活在北极和南极的冰里;有些生活在很热的地方.全国各地的城市农村都发现了他们.他们在其他植物和动物上生长.有些甚至是生活在你身上,在你的皮肤,头发和在你的身体里,在你的嘴,鼻子,和所有你的肠子里.
这些微小的植物和动物被称为微生物.微生物这个词是由两个其他单词构成的:micro,意味着小,BIOS,生命的意思.因此,微生物就意味着小生命.微生物在地球上生活已经很久了.他们可能是生命的第一种形式.今天,比起所有其他生物来说,世界上有更多的微生物.人们不知道微生物已经存在这么长时间了.他们太小了,看不见他们.
但人们确实看到了他们的世界的许多重要的变化.他们不知道是什么原因造成的.他们看到存放很久的食物改变了颜色并且闻起来很难闻.他们看到伤口变红痛和感染.他们看到老的植物和叶子及树木碎裂在森林的地面上并消失在土壤里.这种变化是世界的一个自然组成部分,但人们不了解他们.他们不知道这些变化是微小的植物和动物生长在他们周围的证据.

解答 31、A.细节理解题.根据We cannot see them because they are so small,but they are everywhere.可知我们看不到它们是因为他们太小了,但是它们无处不在,所以我们看不到的原因是它们太小.故选A.
32、C.词义猜测题.根据They saw old plants and leaves and trees crumble apart on the forest floor and disappear into the soil.可知句意为他们看到老的植物和叶子及树木碎裂在森林的地面上并消失在土壤里.这里crumble apart 的意思是碎裂成小碎片的意思.故选C.
33、D.推理判断题.根据They saw food that they kept too long change color and bein to smell bad.可知食物变色或者变质是微生物存在的证据之一.故选D.

点评 本题是一篇史地常识类阅读短文.首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.The teacher wanted ______ the children everything in the last lesson.(  )
A.tellsB.toldC.to tellD.telling

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.He went on playing computer games after his mum came back from work.The underlined part means"_______".(  )
A.lived on playingB.continued to play
C.gave up playingD.happened to play

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.王老师病了,咱们去看她吧.
Mrs Wang is ill.Let's go to see her.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.根据句子意思,从方框中选用恰当的单词或短语填空.
lead to,fall behind,once a month,take care of,terrible,on business,closed,chopsticks,the most expensive
46.Simon works hard all the time so he won'tfallbehind.
47.This isthemostexpensivewatch in the shop.I can't afford it.
48.Amy goes to the reading clubonce a month.
49.It's our duty totakecareofour parents when they are old.
50.Aterribleearthquake hit Nepal on April 25,2015and many people gave a helping hand.
51.My father has gone to Hongkongonbusiness.He will stay there for two weeks.
52.The local governmentclosed the factories which caused water pollution in that area.
53.Those western students in our school try to usechopstickswhen they have meals.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.A.Collecting stamps         B.Collecting shells         C.Collecting coins.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.A.They're watching a movie     B.They're waiting to buy tickets      C.They're drawing a picture.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.A Special Delivery
Ben and Sally lived in California with their two d(66)daughters.Ben liked travelling.One summer,he went to Africa on a trip,but sally stayed home with the girls.Ben and his friends owned a company.People at the company liked to play j(67)jokeson each other.
One day,Ben's friends wanted to play a joke on Ben and Sally.So they sent a letter to Sally,saying he would send her a s(68)specialgift and Sally should take good care of it.On the s(69)sameday,Sally also got a phone call.The caller told her that a delivery was coming.At one o'clock,a truck stopped in front of Sally's house.The truck driver gave Sally a rope.An animal was t(70)tiedto the rope.It was a baby elephant!The elephant ran into Sally's yard,and it began eating grass.
Then the driver drove away.Sally stood there and held the rope.She asked h(71)herself,"What can I feed an elephant with?Bananas?"After a while,a policeman came.He said,"It's unlawful to have a w(72)wildanimal here."Then the policeman gave Sally a ticket.
Ben's friends were hiding in the backyard and laughing.They had planned e(73)everythingperfectly.They had rented the elephant from a z(74)zooand asked the policeman to write the ticket!Ben's friends also made a film of everything.They wanted Ben to watch the video.
When Sally learned about the truth,she couldn't help l(75)laughing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

6.根据下面的对话内容,在对话的空白处填上恰当的表达,使意思通顺、合理,结构完整.请将答案写在答题卡相对应的位置上
Larry:What beautiful pictures!
Tom:No,they're not pictures.(86)They are stamps.
Larry:Stamps?(87)What are they used for?.
Tom:They are used for posting letters.
Larry:(88)How many stamps have you got?
Tom:I've got more than 700of them.
Larry:(89)How long have you collected stamps?
Tom:I've collected them since I was five years old.
Larry:what are you going to be when you grow up?
Tom:I'm going to be a stamp designer (设计师).
Larry:How are you (90)going to achieve your dream/going to make your dream come true?
Tom:I'm going to study art really hard and go to an art college.
Larry:I hope your dream can come true.
Tom:Thank you.

查看答案和解析>>

同步练习册答案