精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

A very important world problem is the growth of population on the earth. The population of the world today is more than 6,500,000,000. That is a great number and we know it quite well. The important thing is not how large the population of the world is now, but is the rate (速度) of the growth. It is about 1.63% every year after the number of dead people has been taken away.

To give you some ideas of the birth rate, look at the second hand of your watch. Every second, four babies are born in the world. Another baby! Another baby! Another baby! Another baby! You can not speak quickly enough to keep up with the birth rate. The population is growing faster and faster. So it goes on, hour after hour. In one day, people have to find food for over 350,000 mouths more.

This great growth of population will make a big problem by the year 2010—there will be as many as 7,000,000,000 people on the earth! So this is one of the biggest problems that you are going to meet within your life.

1.What’s one of the important world problems today according to the passage?

________________________________________________

2.What is the growth rate of population every year?

________________________________________________

3.将文中画线的句子翻译成汉语。

________________________________________________

4.From the passage, how many new babies are there to be born in a minute?

________________________________________________

5.What may be the population of the world by the year 2010?

________________________________________________

 

1.The growth of the population on the earth.

2.It is about 1.63% every year after the number of dead people has been taken away.

3.重要的问题并不在于世界上现在有多少人口,而是在于人口增长的速度。

4.Two hundred and forty./240.

5.Seven billion.

【解析】

试题分析:这篇短文讲述的是现在世界上面临的一个大问题是人口增长过快。每秒钟有4个婴儿出生。按照这个人口增长率,到2010年,世界上将会有70亿人。

1.根据短文第一句话A very important world problem is the growth of population on the earth可知,地球上一个重要的世界问题是人口的增长。

2.根据短文第一段的最后一句话It is about 1.63% every year after the number of dead people has been taken away可知,现在世界人口的增长率,除掉已经去世的人,是1.63%。

3.原句中使用了not…but…的并列结构,意思是不是……而是……。how large the population of the world is,是how引导的一个从句,意思是世界上有多少人口;the rate of the growth人口增长的速度。

4.根据短文中Every second, four babies are born in the world.可知,每秒钟世界上有4个婴儿出生。按照这个数字计算,每分钟是240个。

5.根据短文最后一段中This great growth of population will make a big problem by the year 2010—there will be as many as 7,000,000,000 people on the earth!可知,按照现在的人口增长率,到2010年,世界上的人口将会达到70亿,即seven billion。

考点:任务型阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩市九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

— We can use QQ to talk with each other online.

— Really? Could you please show me _______ it?

A. what to do B. how to do

C. when to do D. why to do

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩小池初级中学七年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:其他题

 

1.two(同音词) ______________

2.he(复数形式) ___________ __

3.I am(缩写形式) ____

4.mister(缩写形式) ___________

5.yes (反义词)_________________

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩小池初级中学七年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

---- Are you from China?

-----Yes,_________.

A. I’m B. you are C. I am

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩小池初级中学七年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

----- _____________

----- I’m fine. Thank you.

A. Are you Michael?

B. How are you?

C. How do you do?

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩初级中学九年级上第一次阶段英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Do you live in a city? Do you know how cities began? Long long ago, the world had only a few thousand people. These people moved from one place to another. They moved over the land, hunting animals for food.

No one knows how or when these people learned about growing food. But when they did, their life changed. They did not have to look for food any longer. They could stay in one place and grow it.

People began to live near one another, so the first village was established (建立). Many people came to live in the villages, and these villages became even larger.

When machines appeared, life in the villages changed again. People built factories. More and more people lived near the factories. The cities began.

Today, it’s strange that some people are moving back to small villages. Can you tell me why?

根据短文内容,判断正(A)误(B)。

1.People moved from place to place to hunt animals.

2.The story says,“No one knows how or when these people learned about growing food. But when they did, their life changed.” In this sentence, the word “they” means people.

3.When machines appeared, life in the cities changed again.

4.All people like to live only in big cities.

5.People built factories after the cities grew big.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩初级中学九年级上第一次阶段英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The country is very poor. _____ of the people _____ enough food to eat.

A. Two thirds; have

B. Two thirds; doesn’t have

C. Two thirds; don’t have

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩初级中学七年级上第一次阶段英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Li Hong is from China. She is thirteen years old. My name is Rose. I’m from England. I’m thirteen, too. We are in the same grade, but we are not in the same class. Li Hong is in Class 3, Grade 1. I’m in Class 5. She and I are good friends.

根据短文内容,判断正确写(T)错误写(F)。

1.Li Hong is from China.

2.Rose is in Grade 1.

3.They’re in the same class.

4.They’re of the same age(相同年龄).

5.They’re not friends.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建长汀河田片九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

More and more animals are around the world. We should try to protect them.

A. in need B. in danger C. in safety

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案