1.My sister Electra was leaving a s mall shop.She was pushing a shopping cart(手推车) and trying to put the change(找零)into her pocket at the same time.While she was doing this,she dropped a quarter (25分硬币).Carefully she bent over to pick it up.To her surprise,an old man walked towards her.With a quarter in his hand,he said,"Here's the quarter you dropped,young lady."
My sister replied,"Oh,I've found mine.That must be yours."
"No,I think it's yours.I found it on the ground back there,"he said."It's not mine.Why don't you keep it?I have plenty at home.I collect quarters."
"Really?"my sister asked."What are you going to do with them?"
"I have over 9,000 quarters.I have always dreamed of driving across the country through the northern states(州)and then down to California and back to New York,but now I'm too old to do that,so instead I think I'll buy a TV,"he explained to her.
"Oh,"my sister said."Don't give up your dream of traveling.I know someone who took the train and had a lovely trip.Why don't you try that?"
"Why did I never think of that?"the old man said,sounding hopeful of this new idea."I'll think about that and look into it.Thank you for telling me."
My sister told me the story and said,"I just don't want to see him giving up his dream and buying a TV!I'm glad I dropped that quarter.Perhaps what I said will change his life."
29.What information can we get from the text?C
A.The old man has collected nearly 9,000 quarters.
B.Electra was knocked over by the old man's shopping cart.
C.This story happened in the city of New York.
D.The quarter that the old man picked up was Electra's.
30.Why did the old man decide to buy a TV?A
A.He thought he was too old to drive around the country.
B.He thought a TV was much cheaper than a car.
C.He had been tired of traveling around the country by car.
D.He was so poor that he couldn't afford to travel by car.
31.Which word best describes Electra's personality?D
A.Generous.
B.Hard-working.
C.Humorous.
D.Helpful.
32.What fact does the text lead you to believe?C
A.Shoppers often drop their change while shopping.
B.Staying at home is more suitable for old people.
C.The old man might consider traveling by train.
D.Dropping a quarter can bring good luck.
分析 我的姐姐 Electra 在商店购物将零钱装钱包的时候,将25分硬币掉在地上了,一个老人走过来,递给姐姐一个硬币.姐姐捡起自己硬币说那不是她的,老人说我家里有很多,我收集硬币,我想要去自驾旅行,但是我年龄太大了,所以我想我会买一个电视,姐姐和老人说:不要放弃梦想,我知道有人乘火车旅行,老人说回去想想,姐姐和我说:我不希望他放弃梦想,或许我所说的能改变他的一生.
解答 29.C.细节题.结合第五段I have always dreamed of driving across the country through the northern states(州)and then down to California and back to New York可知说话的地方是纽约,故答案是C.
30.A.细节题.结合第五段but now I'm too old to do that,so instead I think I'll buy a TV是因为他年龄大了不能自驾了,故买一部电视机,故选A.
31.D.推理题,结合最后I lust don't want to see him giving up his dream and buying a TV!I'm glad I dropped that quarter.Perhaps what I said will change his life可知姐姐是乐于助人的,故选D.
32.答案:C 推理题.根据第七段I'll think about that and look into it可知老人会考虑坐火车旅行,故选C.
点评 明确任务后,应迅速阅读全文来了解文章主要内容,以及文章的感情基调、作者的意图、态度倾向.在材料后的问题设置中,经常有对文章大意的考查.对于概括大意的题目,需要通篇考虑,对要点加以归纳概括,这类题目有时可以从文中找到答案,但有时需要用自己的话来概括.