精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.3、The second season of the hot singing contest‘The Voice of China'was launched Wednesday in Beijing.
Hosted by Zhejiang TV,the show is based on‘The Voice of Holland'.The first season invited four famous singers as coaches,Yang Kun,Na Ying,Liu Huan and Harlem Yu.The winner was Liang Bo,a young man from Jilin.
The choice of the coaches for the second season has not been decided yet,according to Jin Lei,the show's director.He said they planned to invite pop singers Faye Wong,Jacky Cheung,Andy Lao and Liu Huan to be this year's coaches,but it hasn't been decided yet.And he said they were looking for contestants from around the world and they planned to choose 300for the show.
In the first season,the four coaches chose teams of the contestants through a listening process with their backs to the contestants.If two or more judges(裁判) wanted the same singer,the singer had the final choice of his or her coach.Finally,the contestants competed(比赛) in later battles.
For the second season,there will be changes in the process.One change is that may still have the chances to choose their favorite contestants in the later battles.
根据短文内容,选择最佳答案.
51.There wereB coaches in the first season.
A.Five
B.Four
C.Three
52.The winner of the first season wasC.
A.Faye Wong
B.Jacky Cheung
C.Liang Bo
53.According to the passage,A will probably be one of the coaches again in the second season.
A.Liu Huan
B.Na Ying
C.Yang Kun
54.The underlined word"contestants"meansBin Chinese.
A.评审团
B.竞争者
C.亲友团
55.From the passage we know thatA.
A.‘The Voice of China'is based on another similar program
B.the coaches of the second season have already been decided
C.the process will be the same in the second season.

分析 文章大意:这是一篇社会文化阅读,短文介绍了中国好声音第二季将会在星期三在北京举行.计划邀请王菲,张学友,刘德华和刘欢作为导师.再寻找300名参赛者.第二季会有一些变化.

解答 51.答案:B.细节理解题.根据Yang Kun,Na Ying,Liu Huan and Harlem Yu杨坤,那英,刘欢和哈林.可知应该是四位导师.答案是B.
52.答案:C.细节理解题.根据The winner was Liang Bo获胜者是梁博.可知,答案是C.
53.答案:A.细节理解题.根据Faye Wong,Jacky Cheung,Andy Lao and Liu Huan王菲,张学友,刘德华和刘欢.可知,第二季还有可能成为导师的是刘欢.答案A.
54.答案:B.词义猜测题.根据competed in later battles在以后的比赛中竞争.可知应该是竞争者.答案是B.
55.答案:A.细节理解题.根据the show is based on‘The Voice of Holland'这个节目基于荷兰好声音.可知,《中国好声音》是基于另一类似节目.答案是A.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Gary is teaching his students to play a game called"Word House"in the English class.Here is the way to play this game.(contain:包含)
1.Get some pieces of paper that are cut into squares.Each Square is for writing one letter only.
2.Write a letter on one square.For example,write"i"
3.Next,take another two square.Make a two-letter word which contains the letter you have written,for example,"in"or"hi"Put the new word (written on the two squares )below the first square.
4.Then make a three-letter word which contains the two letters you have written.
Again,put the new word on the next line.
5.Keep making new words in the same way to build a"word house"The person who builds the highest word house in twenty minutes wins the game
26.What does"Word House"look like?B

27.According to the rules of the game,we knowA.
A.it is about spelling
B.it is a computer game
C.there must be five people in the game
D.the student who can write the most words wins the game
28.Which of the following is the right order of playing this game?B
a.Cut the paper into squares.
b.Make a three-letter word which contains the two letters you've written.
c.Write a letter on one square.
d.Keep making new words in the same way.
e.Make a two-letter word and put it below the first square.
A.a-b-c-d-e   
B.a-c-e-b-d   
C.d-c-e-b-a    
D.e-b-c-d-a.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

16.I liketigers.(划线提问)
What anaimal do you like?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Tom had retired (退休) and lived by himself a long way from the town.He hardly ever left his home,but one day he went into town to buy some things in the market,and after he had bought them,he went into a restaurant and sat down at a table himself.When he looked around,he saw several people all put glasses on before reading their newspapers,so after lunch he decided to go to a shop to buy himself some glasses,too.He walked along the road,and soon he found a shop.
The man in the shop made him try on lots of glasses,but Tom always said,"No,I can't read with these."
The man finally said."Excuse me,but can you read at all?"
"No,of course I can't!"Tom said angrily."I wish I could read!So I have come here to buy glasses."
 46.One day Tom went into town toC.
A.read newspapers        
B.visit his friends     
C.buy something he needed
 47.He went into a restaurant toB.
A.buy glasses     
B.have lunch      
C.take a rest
 48.In fact,heC.
A.could read without glasses  
B.couldn't read without glasses 
C.couldn't read at all
 49.What did Tom buy a pair of glasses for?A
A.reading newspapers    
B.being handsome(潇洒)  
C.having too much money
 50.The man in the shopAat last.
A.understood Tom       
B.did not understand Tom   
C.was glad to help Tom.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.他们打算明天去打网球.Theyare going to play tennis tomorrow.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.看肥皂剧就是浪费时间.(waste)
Watching soap operas isa waste of time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.我妈妈很和蔼,她善于和老人打交道.(good)
My mother is kind and sheis good withold people.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Look!Yourruler (/ru:l?/) is on the desk.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.A:Morning,Linda!
B:Morning!
A:(91)Where do you live?
B:I live in a village.
A:(92)Is it far?
B:Yes,it is far.It's about ten kilometers from my home to school.I need to get up early.
A:(93)When do you usually get up?
B:I usually get up at 5:40.
A:(94)Do you eatbreakfastathome?
B:Yes,I eat breakfast at home.
A:(95)How do you get to school?
B:I always walk to school.Sometimes,I take the bus.
A:I think walking is good for your health.
B:You are right.I like walking very much.

查看答案和解析>>

同步练习册答案