精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

n.阅读理解

As China's influence grows,many students in the US are working hard to learn Chinese. Parents and education experts (专家) in the US think Chinese speakers may have greater chances.

The number of schools that teach Chinese has grown. Ten years ago,only about 300 schools in the US had Chinese lessons. Today,about 1,600 schools teach Chinese.

Lomond Elementary School in Ohio is one of them. Each week,all students in grades one through five have a one-hour Chinese class. They learn the language through songs,games and lots of talking.

“We’re trying to make students interested in the language,^ teacher James told Times for Kids. “We think it's really important that all children receive these lessons”’ he says. “We'd like to do even more. ”

“Schools are looking to the future ,” says Nancy,a US education expert. “China is becoming a really powerful country. Young people should not only know the language,but also understand the culture. Students may not be thinking about the future,but they think learning Chinese language and culture is fun.

“We wish we could go to China one day ,” said Karl and his classmate,Walt,from Miami.

More than 40 million foreigners around the world are studying Chinese. About 50,000 people in the US are learning the language. Chinese has become the second most spoken foreign language in the US after Spanish.

() 1. At present,many American students are learning Chinese because .

   A. they wish to work in China

   B. they would like to travel all over China

   C. Lt is the most useful language in the world

   D. China is becoming a powerful country

() 2. Which of the following is TRUE about Lomond Elementary School?

   A. All students have a Chinese class every day.

   B. Chinese culture is not taught in school.

   C. Teachers think interest is important in learning Chinese.

   D. Only the students in the fifth grade can learn Chinese.

() 3. is an American education expert.

   A. James   B. Nancy

   C. Karl   D. Walt

() 4. We can learn from the passage that.

   A. students are looking to the future

   B. there are more Spanish people than Chinese in the US

   C. Chinese is becoming popular in the US

   D. Chinese is the most popular foreign language in the US

() 5. What is the best title of the passage?

   A. US Kids Learn Chinese

   B. Foreigners Study Chinese

   C. Learning Chinese Is Fun

   D. Chinese Speakers Have Greater Chances

1. D 2. C 3. B 4. C 5. A

n. 1. D由第一段第一句可知,随着中国影响力 的增强,许多美国学生正努力地学习汉语。

2. C通读第四段可知,轉师认为兴趣在学汉语 方面很重要。

3. B 由第五段中“‘Schools are looking to the future,? says Nancy,a US education ex-pert. ”可知,Nancy是美国的教育专家。

4. C通读最后一段可知,汉语在美国越来越受 欢迎;但最受欢迎的语言应该是西班牙语。

5. A本文主要介绍了美国孩子在学校学汉语 的情况。

题目来源:2016年全品学练考九年级英语全一册下新课标人教版 > 第4课时分层训练(Section B2 2a-2e)

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

() 2. 一I'm now. Could I have some hot water?

—OK. Here you are.

   A. hungry   B. thirsty

   C. angry   D. delicious

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

16. be patient with...

17. along with 

18. take a break 

19. be thankful to sb.

20. be proud of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

3. Parents should encourage children (study) hard.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

3. They are talking what they are going to do this afternoon.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

II.用括号中所给词的适当形式填空

1. Thank you for (invite) me to your birthday party.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

4. 我知道我有能力把工作做好。

I know that I have the the work well.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

() 4. I think he's been drinking,I'm not completely sure.

   A. if   B. until

   C. though   D. as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

() [2015 • 天津]Basketball is so exciting that     people play it for fun.

   A. million   B. two millions

   C. million of   D. millions of

查看答案和解析>>

同步练习册答案