精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.A:Hi,Jane,(71)What are you doing?
B:Oh,I'm reading newspapers.
A:Is there anything interesting?
B:Yes,there's a report about Mars.
A:(72)What does it say?
B:It says that China plans to take an international flight to explore Mars.
A:Really?Sound exciting.(73)What does Mars look like??
B:It's very beautiful.It looks like a red and orange ball.
A:How magical!Is it cold or hot on Mars?
B:74.It's hard to say.The temperature might be 28℃at noon and-138℃at night.
A:Wow!What a big difference!I'm sure there is no life.Do you agree with me?
B:(75)Yes,I do..The condition is too bad for life.

分析 全文大意:
A:嗨,Jane,你在干什么?
B:噢,我在读报纸.
A:有什么有趣的内容吗?
B:是的,有关于火星的报道.
A:它说什么?
B:它说中国计划乘国际航班去探索火星.
A:真的吗?听起来令人振奋.火星看起来什么样?
B:它非常漂亮.它看起来像一个橘红色的球.
A:太神奇了!火星上是冷还是热?
B:很难说.温度在中午可能 28℃在晚上可能会-138℃.
A:哇!差别太大了!我确信上面没有生物.你同意我的看法吗?
B:我同意.这种状况对于生物来说太糟糕了.

解答 答案:
71.What are you doing?
72.What does it say?
73.What does Mars look like?
74.It's hard to say    
75.Yes,I do.
71、推理判断题     根据下文回答Oh,I'm reading newspapers"我在读报纸."可知描述正在做某事,可推知上文询问"你正在干什么?"上下文时态一致为现在进行时,故填What are you doing?
72、推理判断题       根据下文回答It says that China plans to take an international flight to explore Mars."它说中国计划乘国际航班去探索火星."可推知上文询问"它说什么?"上下文时态一致为一般现在时,故填What does it say?
73、推理判断题       根据下文的回答It's very beautiful.It looks like a red and orange ball."它非常漂亮.它看起来像一个橘红色的球."可知描述火星的样子,可推知上文询问"火星看起来什么样?",故填What does Mars look like?
74、推理判断题      根据上文询问Is it cold or hot on Mars?"火星上是冷还是热?"结合下文的回答…The temperature might be 28℃at noon and-138℃at night.可知温度在中午可能 28℃在晚上可能会-138℃.可推知很难说火星上是冷还是热,故回答"很难说"故填It's hard to say
75、推理判断题      根据上文Wow!What a big difference!I'm sure there is no life.Do you agree with me?可知在火星上日夜温差极大,从而判断火星上没有生命.并询问对方是否同意这种看法,结合对方的答语The condition is too bad for life."这种状况对于生物来说太糟糕了."可知同意这种看法,故推知做出肯定回答,故填Yes,I do.

点评 本题为"补句"型补全对话,在答题时首先对常见的日常交际项目熟悉,要注意英语交际用语中的特殊表达方法,切忌动辄用中国式英语,其次学会根据上下文语境进行选词择句.最后要注意单词的拼写和书写.就本题而言,75题还可以用I think so.表达相同的意思

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.For one little boy,it was the coldest winter because his father had an accident and lost a leg.The whole family got into trouble.
One night,while the boy was in a small shop,he saw some beautiful bags of coffee.Then he had an idea.He knew his father loved coffee and he also knew stealing was no good.But to make his father smile,the boy put a bag of coffee into his jacket and ran back home.His father smiled when he saw the coffee.Unluckily,before his father could taste it,the shop assistant came and caught the boy.His father became so angry that he beat the boy.
Years later,the boy became a successful businessman.One day,his mother called and said his father wanted to see him.Busy working,he refused.Weeks later,he heard the sad news that his father had passed away.When he went through his father's things,he found an old box.Inside it was the coffee that he had stolen from the shop.On the cover was his father's handwriting"The gift from my son".
There was also a letter:"Dear son.I haven't been successful as a father.But I had a dream-to own a coffee shop.Then I could make cups of coffee for you.I'm sorry I didn't make my dream come true."
Sadness suddenly came into his mind.He felt guilty about not meeting his father for the last time,and decided to achieve his father's dream.After giving up his own business,he started a coffee business.The coffee business is now a big success.And the little boy is Howard Schultz-the owner of Starbucks.
34.The boy stole the bag of coffee becauseC.
A.he didn't know stealing wasn't good
B.he liked drinking coffee
C.his father liked drinking coffee
D.the bag was beautiful
35.Who caught the boy after he stole the coffee?B
A.His father.
B.The shop assistant.
C.A policeman.
D.His teacher.
36.The boy's father dreamed of owning a coffee shop because he wanted toA.
A.make cups of coffee for his son
B.make his son live a rich life
C.make himself drink good coffee
D.be a successful businessman
37.The passage mainly tells usC.
A.stealing is not good
B.about a successful businessman
C.about a great father's love
D.we should get on well with our parents.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

10.-What should we do toavoid(continue/avoid) traffic accidents?
-If everyone obeys the traffic rules,there will be fewer accidents.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Linda  真是太明智了,通过电子邮件发文件给我.
It's very wise of Lindato send me the document by e-mail.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

14.Mr Green will give hisfinal (last) lesson in English today.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.书店里许多孩子们喜欢的作品是由杨红樱创作的.
In bookshop,many works that children loveare written by Yang Hongying.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.All the pupils (学生) in that primary school like sports.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-How many       are there in your family?
-There are five.(  )
A.peopleB.peoplesC.a peopleD.the people

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.--Which one would you like,a cup of black tea or green tea?
--________ is OK.I really don't mind.(  )
A.BothB.EitherC.Neither

查看答案和解析>>

同步练习册答案