8.Connie Talbot was born on November 20th,2000.She is an English child singer from Streetly,West Midlands.She is best known for being on"Britain's Got Talent"(《英国达人》)when she was just six.She has been singing since she was 19months old.The song she is most known for is Somewhere over the Rainbow.And now she is touring the country with the UK's biggest children's choir-Young Voices.
Do you know what the Young Voices Tour is?Well,it's a great event for children.It is great for them to sing on a big stage with thousands of other children.Everyone waits for the parents to arrive in the evening to watch the children put on a great show.There is so much fun.When the lights turn on,everyone sings together at the same time as one.It's so loud and powerful(有力的).Connie loves looking around at the choir and seeing everyone so happy when she was performing.
"We've heard you got a new Guinness world record!"I asked her."Yes!I am very proud.It was amazing to get the Guinness world record for the biggest choir at the back of a singer.I am glad to share that world record with more than 6000other children present that day,"she answered.
61.Connie has been famousB.
A.since she was only 6months old
B.since she was 6years old
C.ever since she was 12years old
D.since she was 18months old
62.From the second paragraph,we can infer(推断) thatA.
A.when Connie was performing,she was very happy
B.in fact,Connie didn't want to perform any more
C.it is difficult to perform with so many children
D.she likes singing and dancing alone
63.What makes Connie so proud?B
A.Owning so many prizes for a child.
B.Getting a new Guinness world record.
C.Getting a chance to talk to a famous reporter.
D.Getting many gifts from children all over the world.
分析 本文主要介绍了英国女孩Connie Talbot,她出生于2000年11月20日.Connie Talbot 自从六岁上《英国达人秀》节目就开始出名了.现在她正和英国最大的童声合唱团青年歌手一起周游全国.她和其他6000名小朋友创造了一项吉尼斯世界纪录.Connie Talbot 为自己拥有一项吉尼斯世界纪录而感到骄傲.
解答 61.B.细节理解题.根据短文中的句子"She is best known for being on"Britain's Got Talent"(《英国达人》)when shewas just six."可知,康妮自从六岁上《英国达人秀》节目就开始出名了.故选B.
62.A.推理判断题.根据短文中的句子It is great for them to sing on a big stage with thousands of other children.及"Connie loves looking around at the choir and seeing everyone so happy when she was performing."可知,每个在台上表演的学生都非常开心.故选A.
63.B.细节理解题.根据短文中的句子"We've heard you got a new Guinness world record!"I asked her."Yes!I am very proud."可知,康妮为自己拥有一项吉尼斯世界纪录而感到骄傲.故选B.
点评 读文章时,若文章短可先读短文,后看文后题目;如果文章太长,你可以先把文章后面的问题看一遍,带着问题去看文章.