精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Everyone knows that there's not enough land in Hong Kong.If you go there by air,you will land at Kai Tak Airport.It was built out into the sea.It is in the part of Hong Kong called Kowloon.Kowloon is one of the two big islands in Hong Kong.
The other island is Hong Kong itself.You can get there by ship or through a tunnel(隧道) under the sea.
The population of Hong Kong is more than six million.Chinese and English are spoken by many people there.The products,such as clothes,computers,radios,televisions are made in Hong Kong.It is a shopping center.You can buy all kinds of things there.
Hong Kong is also a beautiful city.It's a good place for traveling.People from all over the world visit Hong Kong every year.You can watch dog-racing and motor-racing there.When you are hot and tired,you may rest in the small cool gardens.There are also a lot of tall buildings with comfortable rooms to live in.If you enjoy eating out,you can easily find a good place for delicious food.Foods of different flavors(风味) are served in Hong Kong.

46.Where was Kai Tak Airport built?A
A.It was built out into the sea.
B.It was built out into the lake.
C.It was built out into the river
47.What's the population of Hong Kong?C
A.About 6million.
B.Less than 6million.
C.More than 6million.
48.How many products of Hong Kong are mentioned in this passage?C
A.7.
B.6.
C.4.
49.Which of the following sentences is NOT true according to the passage?B
A.Kai Tak Airport is in Kowloon.
B.There's a lot of lands in Hong Kong.
C.Hong Kong is a beautiful city for traveling
50.According to the passage,we know thatC.
A.Hong Kong is a big city with a large population
B.there are almost no factories in Hong Kong
C.visitors can enjoy delicious foods in Hong Kong.

分析 大家都知道,香港的土地很紧张,如果你乘飞机去香港,你会在启德机场降落,启德机场是建在海上的,它是属于香港九龙的一部分,九龙是香港的两大岛之一,另一个岛便是香港岛,你可以乘船或者通过海底隧道到达香港岛.香港人口有六百多万,那里的很多人都说中文和英文.服装、电脑、收音机、电视都是在香港制造的.它是个购物中心,你可以在那里买到各种各样的东西.香港也是一个很漂亮的城市,它是一个旅游的好地方,每年全世界的人们都来香港旅游.你可以在那里看到赛狗和赛车比赛.如果你感到热或者疲惫,你可以在小的清凉的公园里休息.那里也有很多有舒适房间的高楼大厦可以住.如果你喜欢去外面吃饭,你可以很容易就找到一个可以吃到好吃东西的好地方,香港有各种不同风味的食物.

解答 46.A.细节理解题.根据"It was built out into the sea."可知启德机场是建在海上的.故选A.
47.C.细节理解题.根据第三段的"The population of Hong Kong is more than six million",more than的同义词就是over.可知香港人口有六百多万.故选C.
48.C.  细节理解题.根据第三段的"Clothes,computers,radios,televisions are made in Hong Kong.",可知服装、电脑、收音机、电视都是在香港制造的.故选C. 
49.B  细节理解题.A在第一段"It is in the part of Hong Kong called Kowloon.",可知它是属于香港九龙的一部分,所以Kai Tak Airport is in Kowloon说法正确;C在最后一段的第一行"Hong Kong is also a beautiful city.It's a good place for traveling."可知香港也是一个很漂亮的城市,它是一个旅游的好地方,所以Hong Kong is a beautiful city for traveling说法正确;B在第一段第一句"Everyone knows that there's not enough land in Hong Kong."可知香港的土地很紧张,所以There's a lot of lands in Hong Kong说法错误.故选B
 50.C. 推理判断题.根据If you enjoy eating out,you can easily find a good place for delicious food.Foods of different flavors(风味) are served in Hong Kong,可知如果你喜欢去外面吃饭,你可以很容易就找到一个可以吃到好吃东西的好地方,香港有各种不同风味的食物. 故选C.

点评 解答此类题,需根据题意,采取不同的答题技巧.比如:细节题,就注重在文中搜寻细节.如果是概括题,则需要纵读全文之后进行总结归纳.如果是推理题,就需要根据相关细节进行推理.只有理解了相关细节才能在作答中节约时间,并且正确作答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Which of the following words is pronounced/?'re?nd?/?(  )
A..agentB..arrangeC..advantageD.)advertisement

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.We must stop people from cutting down trees because our Earth is in danger.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

16.The boss made all the workers work for him all day.(改为被动语态)
All the workerswere made to work for him all day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-____ did you buy the new bag?
-Last Monday.(  )
A.WhereB.HowC.WhenD.Who

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.--We're looking forward to _____ Beijing soon.What about you?
--Me too.(  )
A.visitingB.visitC.visitedD.visits

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-How about last exam?-I failed to pass it,    I worked hard at it.(  )
A.soB.orC.andD.although

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.On the reality show I Am a Singer 3,the 40-year-old singer-songwriter Li Jian has been praised ______ his singing ability.(  )
A.asB.withC.toD.for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.We are glad to see that our city is developing ______ these years than ever before.(  )
A.much more quicklyB.quickly
C.much quickerD.most quickly

查看答案和解析>>

同步练习册答案