精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Dear Abby,
I'm a helpless mother.My son Tom is 15years old.I find that the older he grows,the less we talk.I feel very sad and I really need help.
My first problem is about his hobbies.He spends almost all his spare time on computer games.When he
gets home,he always turns on the computer and closes the door.I'm getting worried about him,especially when his English teacher tells me he always gets low marks in the English exams.
Recently,I've found that he is always alone.I've never seen him talking to his friends on the phone or
going out with anyone on weekends.That is the last problem I have.
What should I do to help him?Please give me some advice.

31.The helpless mother hasB problems.
A.two 
B.three 
C.four
D.five
32.TomA  for almost all his spare time at home.
A.plays computer games  
B.talks with his mother.
C.does his homework 
D.practices typing(打字)
33.From the passage we know that Tom's motherC.
A.is not worried about Tom
B.feels very happy.
C.is not rich
D.likes new technology
34.The helpless mother asks Abby toD.
A.play with Tom
B.talk to Tom  
C.buy what Tom wants
D.give her some advice
35.Which of the following is TRUE about Tom?B
A.He is 14years old.
B.He is not good at English.
C.He often phones his friends.
D.He likes going out on weekends.

分析 全文大意:
这是一封求助信.信中的这位无助的母亲在教育Tom时遇到了三个困难,第一个问题是关于他儿子的习惯问题.他几乎把所有的业余时间花在玩电脑游戏上.第二个问题是他儿子喜欢新科技,但是母亲没有足够的钱无法承担他想要的所有的东西.最后一个问题是她发现儿子总是独自一人.没有看到他和朋友打电话交流或者在周末与任何人外出.最后希望得到一些建议.

解答 答案:
31.B   综合理解题         根据第二段My first problem is about his hobbies可知第一个问题是关于他儿子的习惯问题;再根据Second,he likes new technology,but I don't have enough money and I can't afford all the things he wants可知第二个问题是他儿子喜欢新科技,但是母亲没有足够的钱无法承担他想要的所有的东西;最后根据Recently,I've found that he is always alone.I've never seen him talking to his friends on the phone orgoing out with anyone on weekends.That is the last problem I have可知最后一个问题是她发现儿子总是独自一人.没有看到他和朋友打电话交流或者在周末与任何人外出;故判断这位无助的母亲有三个问题.故选B
32.A     细节理解题        根据第二段He spends almost all his spare time on computer games.可知Tom几乎把所有的业余时间花在玩电脑游戏上,故选A
33.C      推理判断题        根据I don't have enough money and I can't afford all the things he wants.""我没有足够的钱无法承担他想要的所有的东西"可推测Tom的妈妈不宽裕,故选C
34.D     细节理解题          根据信的最后"Please give me some advice."可知这位无助的母亲让Abby给她一些建议,故选D
35.B     综合理解题          根据My son Tom is 15years old可知Tom十五岁,故排除A;根据I've never seen him talking to his friends on the phone orgoing out with anyone on weekends."我从没有看到他和朋友打电话交流或者在周末与任何人外出"可知Tom既不经常和朋友打电话也不喜欢在周末外出,故排除C、D;根据when his English teacher tells me he always gets low marks in the English exams"当他的英语老师告诉我他总是在英语考试中得分很低…"可推知Tom英语学得不好,故判断B项正确,故选B

点评 本文是一篇日常生活类阅读,这是一封求助信,信中一位无助的母亲在教育儿子遇到问题向Abby求助.文章浅显易懂,题目比较简单,基本都能根据问题在文中的相关细节处直接找到答案.所以理解好文意是重中之重

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

10.假设你叫刘飞,你每天骑自行车去上学,花费你20分钟.有时候你也成汽车上学,花费你10分钟.你家到学校20千米.你爸爸每天开车上班,花费15分钟,妈妈走路上班花费20分钟.请你用英语来描述你一家人上班的方式及所花费的时间吧.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Betty has a room ____ a beautiful bed.(  )
A.forB.withC.toD.of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

7.A:Summer vacation is coming.(81)C
B:I'm not sure.Maybe I'll just stay at home and have a good rest.(82)B
A:I'm going to Shanghai to visit the World Expo(世博会) with my parents.
B:Is there anything interesting?
A:(83)E There are many attractive foreign buildings and lots of famous cultural relics(文物) on show.They are really worth seeing.
B:(84)G When are you leaving?
A:On July 20th.And I'll buy a mascot(吉祥物)-Haibao for you.
B:Wonderful!(85)D
A:Thank you.
A.Who are you going with?
B.What about you?
C.What are you going to do?
D.Have a good trip!
E.Yes,of course.
F.Good luck!
G.Sounds great!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.I came to the city two years ago.I've worked here for nnearly two years.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.晚饭后散步会让你更容易入睡.
Walking after supper willmake it easier for you to fall asleep.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.这个女孩一看到那本新杂志,就迫不及待地浏览了起来.
The girlcouldn'twait tolookthrough the new magazine as soon as she saw it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

8.Nancy alwaysdiscusses(讨论) problems with her classmates after class.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.--_______your sister _____?--She is friendly and helpful.(  )
A.How is; likeB.What is; likeC.How does; likeD.What does; like

查看答案和解析>>

同步练习册答案